iwonas35 Napisano 18 Marca 2009 Zgłoś Napisano 18 Marca 2009 o to nie jest ciekawie z zaplata ja zaraz po szkole a bylo to w 2007 w marcu poszlam do pracy do nursing home i na dzien dobry dostalam $12, potem po jakims czasie doszlam do $14, ale zachcialo mi sie szpitala bo wiecej sie dzieje i placa lepsza pytasz czym sie moja praca rozni... a no jakos tak kwieciscie opowiedzialas ze wydawalo mi sie ze masz baaaardzo duzo pracy, moze u mnie jest roznica bo ja na ICU albo poziom nizej jestem , i jakos tej pracy nie ma tak duzo a pracuje 3 dni po 12 godzin a potem 4 dni wolne taki system ma moj szpital
KB Napisano 19 Marca 2009 Zgłoś Napisano 19 Marca 2009 Jackie, a tak z ciekawosci: ile ma RN (bez doswiadczenia) w Chicago?
iwonas35 Napisano 19 Marca 2009 Zgłoś Napisano 19 Marca 2009 U mnie w CA RN w nursing home ma okolo $35-40 w szpiatlach $45-100
KB Napisano 19 Marca 2009 Zgłoś Napisano 19 Marca 2009 To dobrze placa, czy w porownaniu z kosztami zycia daje sie to odczuc? W GA moza dostac powyzej $40, ale do tego trzeba miec spore doswiadczenie.
Jackie Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 Jestem na półmetku PSY 100 i RHT 101 Na marginesie - psychologia jest nudna jak flaki z olejem, prowadząca zajęcia przemiła, ale nauczycielką być nie powinna. Za to pisanie esejów na RHT idzie mi bezbłędnie i naprawdę z przyjemnością chodzę na te zajęcia. Chemię mam z głowy, za parę tygodni zdaję CLEP. W lecie "robię" biologię, na jesień A&P. Matematykę też mam z głowy, zdałam placement test na 4. Zaraz po A&P zdaję ASSET i podchodzę do pielęgniarstwa. Mam czas do stycznia. Nauka 4 x w tygodniu, praca oraz dom to trochę za dużo jak dla mnie, naprawdę nie umiem sobie już trafić Bałagan mi nigdy nie przeszkadzał, ale brudu nie znoszę, tymczasem od paru tygodni moja łazienka wygląda jak chlew Mój mąż to dobry człowiek, ale do zajmowania się domem końmi się go nie zaciągnie... na szczęście lekcje z młodym odrabia i odkurza Na jesień zacznę szukać pracy na 1/2 etatu, najchętniej po 2 X 12h w weekendy. Doszło do tego, że zapominam komu sprawdziłam ciśnienie, a komu nie... Przepraszam za te żale, ale musiałam się wygadać Aha, RN zaraz po szkole dostaje w Chicago i okolicach 24-26 na godzinę. Z tym że jest coraz trudniej znaleźć pracę, jest sporo ofert, ale dla pielęgniarek z doświadczeniem. Trochę inaczej to działa niż w przypadku CNA, gdzie na doświadczenie przymykają oko, w końcu wystarczy kilka tygodni żeby złapać wiatr w żagle, z RN jest znacznie trudniej i dłużej to trwa, a płaci się więcej. Jak to określiła moja menedżerka - nowicjuszce RN przez rok płacisz za nic
KB Napisano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2009 Trzymam kciuki Jackie, masz niezly kolowrotek. Jesli bedziesz czegos potrzebowac, to daj znac. U nas stawki sa podobne, choc koszty zycia na szczescie nizsze. Absolwenci tez maja problemy ze znalezieniem pracy, nasz lokalny szpital moze w tym roku zatrudnic mniej nowych RN niz w zeszlym, bo potrzebuja ludzi z doswiadczeniem. Na dodatek maja wiecej podan od absolwentow niz zwykle. W przyszlym miesiacu wyjasni sie, czy dostane te prace czy nie, mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Trzymaj sie Jackie! Powodzenia
sly6 Napisano 12 Maja 2009 Zgłoś Napisano 12 Maja 2009 Jak co roku w ten dzien jest: Międzynarodowy Dzień Pielęgniarki i Dzień Położnej Zycze Wam wszystkiego dobrego w ten dzien i kazdy kolejny
Rademedes Napisano 12 Maja 2009 Zgłoś Napisano 12 Maja 2009 to ja sie nieskromnie dokleje do zyczen :-) Pozdrawiam
miro77 Napisano 17 Maja 2009 Zgłoś Napisano 17 Maja 2009 Czesc. Mam pytanie do Jackie. Jak wygladal egzamin na CNA, to znaczy czy pytania byly podobne do tych http://www.nurseaidetesting.com/sampletest.asp. Te pytania wydaja mi sie troche za proste i dlatego chcialbym wiedziec czy to tylko przyklady czy maja jakies odniesienie do rzeczywistego testu. Chcialbym tez zapytac ile czasu trwa cały test. Ja wlasnie skonczylem kurs Cna i Pra i za miesiac mam egzamin w Wright College. Dzieki. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.