haneczka019 Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Starsze (4, 4S) z mala iloscia pamieci nie moga byc zupgradowane do iOS 8.x bo brakuje pamieci do instalacji systemu. Mogą, ale trzeba usunąć wszystkie zbędne aplikacje, zdjęcia, filmy, wiadomości itp. Osobiście sprawdzone na 4S , ale notabene bez sensu.
Dragony Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 No i jak kupi taki z Verizona to zdecydowanie dzialac w PL nie bedzie bo jest CDMA. WOW! To muszę zapytać mojego iPhone jak to robi, że działa. (jest z Verizona) A tak poważnie - już od iPhone 5 nie ma tego podziału, iPhones CDMA mają również slot na kartę SIM i obsługują GSM .
kzielu Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 WOW! To muszę zapytać mojego iPhone jak to robi, że działa. (jest z Verizona) A tak poważnie - już od iPhone 5 nie ma tego podziału, iPhones CDMA mają również slot na kartę SIM i obsługują GSM . A to sorry, nie w temacie najwyrazniej jestem - do czego sie przyznaje bo osobiscie ich nie lubie (z firmowych mialem do wybory w tamtym czasie BB albo iphone'a, dopiero pozniej dla naszej czesci dopuszczono Androidy i to tylko niektore - ze wzgledow bezpieczenstwa oczywiscie).
Dragony Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Ja w temacie bo na tym punkcie jakoś zakręcona jestem osobiście nie trawię androida - ale każdemu wedle potrzeb i dobrze, bo inaczej nic nowego by się nie pojawiało. iPhone najlepiej kupić w fizycznym sklepie Apple, zdaje się, że w Chicago chyba jest najniższy podatek (ale głowy nie dam, bo ja podatkiem w ogóle sobie głowy nie zawracam, jako że go nie płacę) Można również zamówić w Apple Online ale wtedy zawsze te kilka dni się czeka - ja, ze względu na nie płacenie tax muszę i tak zawsze kupować w fizycznym Apple Store, więc nie wiem ile trwa dostawa, ale zdaje się że krótko. Co do modeli - najnowszy jest zawsze najbardziej opłacalny, ale tez kwestia tego co się komu podoba. Mnie akurat najnowszy bardzo przypadł do gustu, chociaż poprzednie tez bardzo lubiłam. Największe opory miałam przy przejściu z iPhone 3GS na iPhone 4 . Kupowanie iPhone 4/4S, 5 czy 5C juz się nie opłaca - to juz "stare" modele. Jeśli rozważać zakup to od iPhone 5S, ja polecam jednak 6/6plus To trochę jak z komputerami - bez sensu kupować stary model. będzie bez problemu działał w Polsce, pod warunkiem, że będzie bez blokady sim (simlock) Oczywiście zapomnij o cenach typu 199$ bo to są ceny z dwuletnim kontraktem - najniższa cena za nowego iPhone to obecnie 649$ + tax
jkb Napisano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2015 Iphona szczesliwie omijam szerokim lukiem... Zmienilem na SGS4 Active i dziala bez zadnych problemow do dzis. Swietny telefon, rowniez korzystam na co dzien
Patipitts Napisano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2015 [*]nie wiem ile trwa dostawa, ale zdaje się że krótko. To oznacza, ze byl uzywany, zwrocony i przywrocony do stanu, prawie, pierwotnego. Moze byc to zrobione przez fabryke lub sprzedawce. Glownie sa to rzeczy zwrocone przez kogos, kto sie rozmyslil po kilku dniach. Dragony- ja na swojego iPada zamówionego online przez Apple Store czekałam ok tygodnia Kaer - Dzieki za sprostowanie
Dragony Napisano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2015 Iphona szczesliwie omijam szerokim lukiem... A ja dla odmiany omijam bardzo szerokim łukiem wszelkie androidowe twory. A część znajomych, którzy takowe posiadają, nie raz do mnie o pomoc przychodzą, żeby im pomóc coś ustawić bo sami nie ogarniają. Miałam kilka tworów androidowych, bo twierdzę, że nie można czegoś nie lubić, jeśli się tego nie poznało - SGS 3 i 4, jakiś LG i jeszcze tablet Galaxy Tab 4 - wszystko to doprowadzało mnie do szału, to raz, a dwa - jakoś zupełnie nie dawało rady utrzymać mojego zainteresowania na stałym poziomie. iPhony mam od 8 lat i jakoś cały czas z przyjemnością biorę do ręki każdy kolejny model, nie tylko na początku jego posiadania ale przez cały czas. Dawałam tez szansę WindowsPhone i jeśli już musiałabym zrezygnować z iOS to raczej skłaniałabym się do windy na telefonie. Ale na szczęście nie muszę rezygnować z iOS'a Jak wspominałam - każdemu wedle potrzeb.
pelasia Napisano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2015 Dragony- ja na swojego iPada zamówionego online przez Apple Store czekałam ok tygodnia Poniewaz byl wysylany z Chin. Ja akurat rownież nie należę do fanów Apple. iPada mam i lubie ze względu na szybka i prosta obsługę, ale d....py nie urywa. Apple stwarza produkty dla prostych umysłów z naciskiem na łatwość obsługi. Bez wariacji, co widzisz to masz. Ale przecież każdy ma inny gust i oczekiwania. Widocznie większość lubi mniej skomplikowana elektronikę i dlatego produkty Apple sa tak popularne.
Joyanna Napisano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2015 Ja mialam apple 4s przez 3 lata,zadowolona bylam chociaz wkurzalo mnie to,ze jak tylko wyszlam na dwor w mroz automatycznie bateria sie roladowywala do 0,jak tylko weszlam do domu i sie zagrzal znow mial 100%. Teraz zmienilam na samsung galaxy s5 i jestem bardzo zadowolona,nawet bardziej niz z iphona.
Dragony Napisano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2015 Joyanna - znaczy miałaś walnięta baterię, bo to nie jest normalne zachowanie iPhone. Bateria może paść w każdym urządzeniu. @pelasia - no nie wiem, ja raczej powiedziałabym, że technicznie jestem bardziej zaawansowana od większości kobiet w Polsce. Sama składam komputery, stawiam systemy, lubię bawić się gadżetami. Na 13-te urodziny dostałam od babciu lutownice i to był najlepszy prezent Jak ktoś nie wie jak wykorzystać iPhone to może i faktycznie ma to co widzi W andku drażni mnie rozdrobnienie nakładek systemowych (każdy producent urządzenia ma swoją), a tym samym najczęściej długie oczekiwanie na możliwość update systemu (bądź całkowity brak tej możliwości), krótki okres wspierania urządzeń (urządzenia sprzed dwóch lat nie dostają już nowego systemu), a także lagi systemu (choć muszę przyznać że system ten jednak idzie do przodu pod tym względem) No i oczywiście pozostaje jeszcze sam wygląd systemu, ale to rzecz gustu a o tym się podobno nie dyskutuje. Ja jednakże nie cierpię ikonek o różnych kształtach. U mnie im mniej kolorowych i różnorodnych ikonek, tym lepiej. Na moim iPhone ikonki mam kwadratowe, czarno-białe, półprzezroczyste, tak, aby nie zakłócały mojej tapety. O tak (troszkę tylko oczka nam pozakrywałam )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.