pelasia Napisano 7 Maja 2011 Zgłoś Napisano 7 Maja 2011 Dziekuje sly6 i akma........dokladnie nie mam zamiaru sie stad nigdzie ruszac dopoki nie bede miala karty w reku,a wlasnie co do interview,wyslalismy dokumenty we wrzesniu 2010,pozwolenie na prace dostalam w lutym 2011,tyle juz czasu uplynelo w sumie to 9 miesiecy bedzie od wyslania ,i ciagle czekam na zaproszenie na interview. to bardzo dlugo czekasz. czy mialas jakies problemy z wypelnieniem dokumentow? srednio zajmuje to od 3-6 miesiecy.
Kasiaa Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 Kurcze no nie chce klamac bo najgorzej jest,pozniej czlowiek sie zaplata i sam moze wpasc.Pelasia.....dokladnie moim znajomym tak krotko zeszlo z ta zielona karta.A ja mam pecha,przed dostaniem pozwolenia na prace,wyslali mi list ze potrzebuja moj akt urodzenia ktory na pewno mieli bo wysylalismy,ale ok wyslalam drugi raz,napisali ze otrzymali i dostalam pozwolenie na parce,Ten akt urodzenia wysylalam im w grudniu,w styczniu otrzymali,a w lutym przyszlo mi pozwolenie na prace i cisza.Nie wiem o co chodzi:(ale jak juz wczesniej pisalam ze na stronie Uscis pisze ze rozpatruja podania z 10 wrzesnia,oni moje papiery dostali 17 wrzesnia,mam nadzieje ze teraz bedzie moja juz kolej,nie wiem sama.
sly6 Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 a ja prosilem zebys sprawdzala posty bez wyslaniem i co?a no nie wiem tak samo co sie dzieje? mozna sie dowiedziec co sie dzieje z papierami jesli umowisz sie Twoj maz na infopass ..na stronie urzedu imigracji masz napisane jak kto zrobic.
akma Napisano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 Nielegalna praca bedzie ci wybaczona, klamstwo pod przysiega nie.Twoj wybor. Racja. Kasiu, lepiej sie przyznac, niz przez reszte zycia byc w niepewnosci, bo jak to kiedys wyjdzie, nawet po wielu latach, to cofna ci obywatelstwo. Klamstwo traktuja tutaj bardzo powaznie.
sly6 Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 do tego lepiej nie miec doczynienia z IRS jak wyjdzie ze sie pracowalo a nie odprowadzilo sie podatku..a teraz jak Ci ktos placil,podawalas moze komus dane do czeku ?
Kasiaa Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 Przez te pare miesiecy placili mi gotowka,raz tylko dostalam czeka na swieta i to wszystko.Lepiej powiem prawde.Dzieki sly6,dzis maz umowi na nas na infopass.A na tym infopass powiedza dokladnie co sie dzieje z papierami??Bo nie wiem jak to dziala.
sly6 Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 Kasiaa a takie cos sprawdzalas https://egov.uscis.gov/cris/Dashboard.do bo moze tutaj byc odpowiedz co sie dzieje ze sprawa masz w szukaj zawansowane szukanie i tam wpisz infopass do tego mozesz wpisac uzytkowanika Karina i zobaczysz co mozesz poczytac o infopass 1 z wielu tematow http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...amp;hl=infopass
Kasiaa Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 Dziekuje sly6.tak sprawdzam non stop i bez zmian :(Initial Review) taki jest status moj.A i jeszcze wlasnie na tej stronie pisza ze podania rozptarzyli do 10 wrzesnia 2010,ja mam z 17 wrzesnia,takze myslisz ze teraz moja kolej? juz sama nie wiem.Dzis sie umowimy na infopass....dziekuje jeszcze raz za Twoje odpowiedzi
sly6 Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 z innego forum masz cos takiego http://www.visajourney.com/forums/topic/21...eb-page-layout/ mozesz tez tam napisac po angielsku pytanie lub tez poczytac jak maja inne osoby
pelasia Napisano 8 Maja 2011 Zgłoś Napisano 8 Maja 2011 zawsze mozna tez do nich zadzwonic. mozna poprosic o rozmowe z higher level customer service, ktorzy maja wglad do twoich papierow w systemie. troche siedzenie na telefonie, jak to wiadomo! da sie zrobic, sama siedzialam i dzwonilam, jak potwierdzenie dostarczenia dokumentow od nich do mnie nie doszlo, jak rowniez wezwanie na odciski palcow. zawsze pomysl zastanawia mnie tez fakt, na jednym z formularzy jest twoja historia pracy. jesli nic nie wpisalas, tzn ze oficjalnie juz sklamalas, ze nigdzie nie pracowalas. trzeba bylo wpisac tam te 3 miesiace pracy i bylo by z glowy. jak ludzie ci mowia - mow prawde, krecenie i kombinowanie tylko niegatywnie moze na sprawe wplynac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.