kzielu Napisano 9 Marca 2012 Zgłoś Napisano 9 Marca 2012 Nie umowiliby gdyby cos bylo nie tak - dostalabys RFE. Teoretycznie musisz wziac ze soba wszystko co im wyslalas, oryginaly + kopie jakby chcieli cos zatrzymac a Ty chcesz miec oryginal.
sly6 Napisano 9 Marca 2012 Zgłoś Napisano 9 Marca 2012 i czy umowiliby mnie na interview, gdyby cos bylo nie tak z dokumentami? na to pytanie nie ma prostej odpowiedzi poniewaz mozesz miec ok z dokumentami a urzednik-urzedniczka powie ze musi cos sprawdzic i co wtedy? a no wtedy sie czeka na sprawdzenie pewnych spraw
Nowa Napisano 14 Marca 2012 Zgłoś Napisano 14 Marca 2012 Mialam interview w poniedzialek i wszystko poszlo dobrze. Pan nam pogratulowal i kazal czekac na green card, ma przyjsc poczta. Z calego serca dziekuje za forum, a przede wszystkim dziekuje kzielu i sly6, za to ze odpowiadali na wszystkie moje pytania. Jestescie najlepsi. Pozdrawiam :-)
sly6 Napisano 14 Marca 2012 Zgłoś Napisano 14 Marca 2012 daj znac jak przyjdzie karta powodzenia i gratulacje
Nowa Napisano 20 Marca 2012 Zgłoś Napisano 20 Marca 2012 Wlasnie dzis przyszla karta. Dokladnie tydzien po interview. Papiery wyslalam pod koniec grudnia, cala sprawa wiec trwala mniej niz 3 miesiace :-) Powodzenia dla wszystkich, Raz jeszcze dziekuje!!!
sly6 Napisano 20 Marca 2012 Zgłoś Napisano 20 Marca 2012 Nowa jak wyslalas papiery na pozwolenie na prace i dostalas takie pozwolenie to mozesz je oprawic w ramki,wlozyc do biurka czy ... bo GC juz jest pozwoleniem na prace i nie musisz nic przedluzac z takiego pozwolenia pisze to bo sa osoby ze moga Ci kazac,mowic ze zrob takie cos ,,raz byl podobny przypadek na forum opisany a GC wazna na 2 lata?pamietaj o przedluzeniu jej o czasie
Joyanna Napisano 21 Marca 2012 Zgłoś Napisano 21 Marca 2012 Witam sie po dlugiej nie obecnosci. u nas wszystko poszlo ok.Po zamknieciu sprawy adwokat zlozyl wniosek o otwarcie i w ciagu miesiaca otrzymalam pozwolenie na prace,a po klku dniach zaproszenie na interview.Wczoraj mielismy interview i dostalam zielona karte:) pani byla bardzo mila,zadala tylko 3 pytania i pogratulowala nam:) Chcialam wam wszystkim podziekowac za pomoc,za wszelkie odpowiedzi,podpowiedzi.jestescie wielcy.
Nowa Napisano 22 Marca 2012 Zgłoś Napisano 22 Marca 2012 dzieki sly6;-) ja dostalam pozwolenie na prace 2 dni przed interview. Facet, ktory przeprowadzal interview, zabral mi ta karte i powiedzial, ze nie bedzie mi juz potrzebna bo dostane green card. Green card mam wazna na dwa lata. Wiem, ze trzeba przedluzyc 90 dni przed terminem. Ciesze sie najbardziej z tego, ze bede mogla podrozowac do Polski bez strachu, ze moga mnie nie wpuscic bo im sie cos nie spodoba. Teraz wlasnie lece na Wielkanoc :-)
Nowa Napisano 22 Marca 2012 Zgłoś Napisano 22 Marca 2012 bo chyba moge wyjechac od razu, prawda? tzn. na Swieta, odwiedzic rodzine? czy musze czekac okreslony czas, zanim wyjade?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.