sly6 Napisano 19 Maja 2009 Zgłoś Napisano 19 Maja 2009 jak cos bedzie nie jasne,bedziesz chcial sie dopytac to pisz smialo
EwaWarszawa Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Cześć! Kochani/ne potrzebuje pomocy. Jestem na II etapie starania się o wizę narzeczeńską. Mailując z ambasadą (odnosnie tego, kiedy wyslali mi pakiet informacyjny, a zrobili to 19.05, wiec jeszcze czekam na poczte)w Warszawie dowiedziałam się, że zanim dojdzie do spotkania z konsulem potrzebuje skompletować pakiet, takich informacji jak zaświadczenie o niekaralności itp...oraz wypełnić IV-F04. Pomóżcie i napiszcie, co tak naprawdę dokładnie muszę skompletować (co musi zawierać ten pakiet-z dokładnością) oraz wyjaśnijcie gdzie mogę znaleźć IV-F04??? Czy dostanę ten formularz dopiero listem do domu czy w necie też może go mają??? Czy jeszcze jakieś formularze muszę wypełnić? I co do cholery (bardzo przepraszam) mam im ostatecznie nadesłać, a co wziąć ze sobą na rozmowę oprócz 131$ Uważam,że ta ich strona internetowa jest zrobiona mało logicznie, a czytanie jej doprowadza mnie do szewskiej pasji, dlatego kieruję swoją prośbę do profesjonalistów z www.usa.info.pl (kimkolwiek są!) Buziaki, Zdesperowana!
Saka Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Instrukcje IV/04- patrz na dole strony http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...s_required.html Tutaj ogolnikowo: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...ist_fiance.html tutaj mozesz sciagnac aktualne formy: http://travel.state.gov/visa/frvi/forms/forms_1342.html
EwaWarszawa Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Chciałabym już zacząć kompletować niezbędne informacje, bo list z ambasady dojdzie na dniach...
EwaWarszawa Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 O, dziękuję...dopiero zaczynam syzyfową pracę z tymi formularzami, pakietami itd...dlatego jestem "zielona"!
EwaWarszawa Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 A co już mogę wysłać do ambasady tzn. np jutro, bo dzisiaj to już nie dam rady hi hi hi???
Saka Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Do ambasady odsylasz faxem badz emailem formularz ds-230 czesc 1 i formularz IV/04. W miedzyczasie skompletuj wymagane dokumenty. Ja osobiscie bym poczekal chwile, aby upewnic sie ze sie wyrobisz, bo po odeslaniu dokumentow nawet i miesiac pozniej mozesz dostac termin interview, na ktorym musisz miec wszystkie papiery i przejsc badania lekarskie.
EwaWarszawa Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Hmmm tak, tak racja ale czy moge juz isc po odpis aktu chrztu i wyslac list do Ministerstwa z prosba o zasw. o niekaralnosci? Co tym sadzisz? Mam jeszcze pytanko do tych badan lekarskich. Kiedy trzeba je wykonac i czy wszystkie za jednym razem mozna zrobic? Jak to wyglada? Czytalam twoje wpisy i masz juz to za soba
EwaWarszawa Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Prosze tez o namiary na formularz d 230 część 1 (gdzie moge go znalezc?)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.