Joanna30 Napisano 6 Marca 2009 Zgłoś Napisano 6 Marca 2009 Skoro przesiedziałeś wizę o 6 miesięcy, to zgodnie z prawem możesz się ubiegać o promesę po 3 latach, z tego co się orientuję.
sly6 Napisano 6 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 6 Marca 2009 ).Na lotnisku otrzymałem wizę na 3 miesiące,później złożyłem wniosek o przedłużenie wizy-dostałem odpowiedz pozytywną wraz z nowym I-94 na 6 miesięcy.Wniosek składałem przez polską agencję. z tego wynika ze siedzial legalnie w USA ...
Joanna30 Napisano 6 Marca 2009 Zgłoś Napisano 6 Marca 2009 Teoretycznie tak, ale ciągle czytam tu o ostrzeżeniach dla tych, którzy planują przedłużyć swój turystyczny pobyt w Stanach. Wygląda więc na to, że potraktowali go jak kogoś, kto przesiedział wizę.
sly6 Napisano 6 Marca 2009 Autor Zgłoś Napisano 6 Marca 2009 Joanna30 mogli go potraktowac tak ze mogl tam pracowac nielegalnie,ze np napisal w ds 156 ze leci na krotki okres czasu a dluzszy czas tam przebywal i tak mozna by pare spraw jeszcze napisac i teraz jedni nie maja zadnych problemow a czasami to sie tak konczy jak na tym przykladzie..
Joanna30 Napisano 6 Marca 2009 Zgłoś Napisano 6 Marca 2009 Masz rację. Niewiadomo za co mu anulowali, bo to wie tylko konsul.
W. Napisano 6 Marca 2009 Zgłoś Napisano 6 Marca 2009 no a jak juz mam zielona karte od 2 lat a tez kiedys bylem nielegalnie to teraz mnie nie wpuszcza jak wyjade z usa ponawiam pytanie "bigguy" ??
Rademedes Napisano 6 Marca 2009 Zgłoś Napisano 6 Marca 2009 analizujac te wszystkie przypadki to wychodzi na to, ze czasem osoby, ktore przesiedzialy wize nielegalnie (czyli nie przedluzyly jej oficjalna droga) maja lepiej niz Ci ktorzy chcieli byc uczciwi, nie ma w tym nic dziwnego, ze konsul wie o oficjalnym przedluzeniu wizy przez kogos, ale czesto zdarza sie tak, ze konsul o jakims przedluzeniu wizy aplikanta lub osoby z jego najblizszej rodziny dowiaduje sie podczas rozmowy - ludzie poprostu czasem za duzo gadaja
ewelina0426 Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 przepraszam ze sie wtrace ale co to jest promesa? czym sie rozni od wizy bo zastanawiam sie na ile mozna najmniej dostac status w usa ostatnio jak bylam to dali mi na 3 mies za to mojej mamie na pol roku od czego to zalezy?
sly6 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 ten pobyt zalezy od urzednika i Twoich odpowiedzi,,czasami urzednik podpiera sie tym co mowisz tzn ile bedziesz,na ile czasu masz bilet itp ale tutaj nalezy uwazac poniewaz takie pobyty 6 miesieczne sa nie zbyt dobrze widziane...
ewelina0426 Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 to co moga mnie nie wpuscic? dodam ze mam tam bardzo duza rodzine i co pare mies ktos tam z polski lata ja bylam pare lat temu potem nie mogalm bo przeciez mam inne sprawy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.