Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  W dniu 1.03.2013 o 18:45, misfer napisał:

hmmm tak myslalem tylko gdzie kupic bilety od innego przewoznika tak fizycznie:)) moze jestem juz troche za nowinkami ale jednak rzeczy typu bilet wole kupic niz drukowac z emaila i pozniej panikowac ze cos zle zrobilem:)) chyba ze wymyslam:))

Żeby cię bardziej przekonać do takich biletów powiem, że kupowanie biletów przez internet jest tak proste jak posługiwanie się tym forum. :D

Jak ktoś używa również "twarzoksiążki" to dobrze jest mieć w lubianych strony takie jak fly4free, loter itp. co rusz podrzucają nowe promocje na tanie loty (posty pochodzą od forumowiczów). Można złapać w ten sposób loty za grosze. polecam.

Napisano

Cholera z każdym postem uświadamiam sobie jaki jestem (byłem:P) zacofany kupując w locie (fizycznie)....poza tym dzisiaj dzwoniłem do lufthansy (uparty dalej szukałem fizycznie biletu) i przez telefon i fizycznie jest o 250zl drożej niż na internecie bo dochodzą jakieś opłaty serwisowe czy coś takiego...

Napisano
  W dniu 2.03.2013 o 09:51, misfer napisał:

Cholera z każdym postem uświadamiam sobie jaki jestem (byłem:P) zacofany kupując w locie (fizycznie)....poza tym dzisiaj dzwoniłem do lufthansy (uparty dalej szukałem fizycznie biletu) i przez telefon i fizycznie jest o 250zl drożej niż na internecie bo dochodzą jakieś opłaty serwisowe czy coś takiego...

a do tego jak zrobisz check-in przez internet to możesz sobie miejsce wybrać! :D

no i szukaj biletów przez pośrednika np. expedia(kropka)com, dostaniesz taki bilet kilka stówek tańszy niż na stronie przewoźnika. Ja tak kupiłem WAW-NYC za 582USD/os.

Napisano
  W dniu 2.03.2013 o 09:51, misfer napisał:

fizycznie jest o 250zl drożej niż na internecie bo dochodzą jakieś opłaty serwisowe czy coś takiego...

No pewnie. Przecież do takiej sprzedaży potrzebne jest biuro i człowiek w tym biurze, który przecież musi dostać pensję. Nie ma co się dziwić że doliczają do biletu. Co do hotelu, na np. expedii możesz szukać i lotu i hotelu na raz w pakiecie. Tylko że widziałem jakieś negatywne opinie na temat bookowania hotelu przez ten portal.

Napisano
  W dniu 3.03.2013 o 06:49, sly6 napisał:

co do kupowania to nalezy poznac zasady kupna,zwrotu itd aby sie nie okazalo ze tani bilet jest ale nalezy kupic nowy aby np zmienic date ;)

No, racja!

ale czy każdy kupując bliet zakłada, że będzie zmieniał datę? Ok, odpowiesz, że będą i takie przypadki, ale przecież nie ubezpieczysz się na każdą ewentualność, a chodzi o podróżowanie za rozsądną cenę! :)

Napisano

mi0706 nie mozna niczego zakladac ale nalezy wiedziec jakie sa zasady danego biletu :)

wiesz ile bylo tematow na forum,jak byly pytania czy da sie cos zmienic,oddac bilet lub jakbym wiedzial-wiedziala to bym takiego biletu nie wziela ;)

Napisano

Witam! chciałam się zapytać czy ktoś leci 22 czerwca 2013 roku do Nowego Jorku z Krakowa z przesiadkami w Monachium:) Mam lecieć do dziadków na wakacje jednak był by to dla mnie pierwszy lot w życiu i jeszcze z przesiadką: Wiadomo z kimś zawsze raźniej :) Jeśli lecisz tym samym lotem daj mi znać :) Pozdrawiam! :)