andyopole Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Atlanta bym zaryzykował, jeśli lecisz na jednym bilecie. JFK jest zawsze niepewne, szczególnie zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekWSH Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Zmienilem date ale São Paulo i Rio de Janeiro w moim terminie wypada mi przez Atlante (linie delta), mam 2:30 h wiec zakladam ze bedzie Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Tak. O ile nie będzie jakiegoś huraganu lub innej "katastrofy" klimatycznej to będzie OK. To co się dzisiaj dzieje na wschodnim wybrzeżu z samolotami to "porażka" (nie zawiniona w sumie przez nikogo) - podziwiam zawsze jak Amerykanie ze spokojem, uśmiechem i wzdrygnięciem ramion znoszą te kolejne komunikaty o opóźnieniach i odwołanych lotach. Sam utknąłem dziś na O'Hare. Generalnie zasada jest taka, że każde lotnisko ma zdefniowane "minimum connection time" i o ile linie zestawiają Tobie taką rezerwację to znaczy, że spełniasz to minimum (czyli być może to 55 minut w ATL było wystarczające), aczkolwiek dobrą praktyką jest samodzielne zweryfikowanie czy oferowane połączonie jest sensowne (co też czyniłeś i chwała Ci za to ). Inaczej też się wybiera połączenie jak wiesz, że jak się spóźnisz to w razie czego a 2-3 godziny masz następne a inaczej jak następne jest za 24h. Reasumując: 2:30 na połączenie w ATL wydaje się bardzo bezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekWSH Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 (edytowane) Nie dziwie się, ze utknąłeś na O’hare. W ostatnich dniach tak nasypało ze śnieg miałem na wysokość drzwi samochodu i do tego -27 C a w Czwartek zapowiadają -33 C. Edytowane 29 Stycznia 2019 przez BartekWSH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Atmosfera w barze w hotelu lotniskowym jest wspaniała Ale utknąłem bo zamknęli całkowice YYZ (czyli Toronto), tam dzisiaj i jutro burze śnieżne i nie ma jak dolecieć ani wylecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekWSH Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 To może wpadnę na drinka ? Chyba, ze zaraz idziesz spać ? Jest 12:00 o 1:20 mógłbym być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 next time Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekWSH Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Ok spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 8 godzin temu, BartekWSH napisał: Witam, czy jest realne zeby zdarzyc z przesiadka w Atlancie 55 minut ? Chicago-Atlanta-Sao Paulo. Na luzie. Aczkolwiek Sao Paolo zacznie boarding okolo 45-50 minut przed planowana godzina odloty wiec musisz sie sprezac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekWSH Napisano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Dzieki za radę, obawiam się ze mogę mieć opóźniony lot z Chicago i nie będą czekać na mnie. Zepsuć sobie humor przed karnawałem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi