truski27 Napisano Piątek o 11:22 Zgłoś Napisano Piątek o 11:22 Tak nadaję bagaż , wiza ważna jeszcze 3 lata dziękuję Cytuj
andyopole Napisano Piątek o 13:48 Zgłoś Napisano Piątek o 13:48 Kiedyś wylatywałem z WAW-AMS-PDX i wszyscy MUSIELI się wyklikac w kiosku, (nie było języka polskiego!) A potem znów do check-in i tradycyjna odprawa. Cytuj
kzielu Napisano Piątek o 14:02 Zgłoś Napisano Piątek o 14:02 11 minutes ago, andyopole said: Kiedyś wylatywałem z WAW-AMS-PDX i wszyscy MUSIELI się wyklikac w kiosku, (nie było języka polskiego!) A potem znów do check-in i tradycyjna odprawa. Ja WAW-AMS-XXX (zwykle DTW) albo WAW-CDG-XXX (te same okienka odprawy w WAW dla KLM i AF -240-243 o ile dobrze pamietam) latam kilka razy w roku - przez ostatnie 25 lat pewnie ponad 200 razy albo wiecej - i nigdy niczego w zadnym kiosku nie klikalem. Handling musial miec zly dzien albo cos.... Cytuj
andyopole Napisano Piątek o 16:56 Zgłoś Napisano Piątek o 16:56 (edytowane) To było dobrych parę lat temu. Akurat zainstalowali kioski, może chcieli je przetestować? Zapamietalem dlatego ze gdy szukalem w nim jezyka obslugi nie znalazlem polskiego. Gdy potem pytalem na check in czy to mozliwe (bo moze nie umiem klikac?) pani z desku potwierdzila ze swiezo kupione i jeszcze polskiego nie zaistalowali, poza tym, dodala, ze to lotnisko miedzynarodowe i polski przeciez niepotrzebny. Taka byla (ruda) malpa nieuprzejma... Edytowane Piątek o 17:22 przez andyopole Cytuj
pelasia Napisano Sobota o 01:38 Zgłoś Napisano Sobota o 01:38 U mnie w Denver to w tym tygodniu na granicy, nawet do ręki mojego paszportu nie wzięto. Przez tą face recognition wszystko im wyskakuje w systemie. Kolejka obywateli była 4 razy dłuższa niż turystów. Chyba bitą godzinę się postało Cytuj
kzielu Napisano Sobota o 14:18 Zgłoś Napisano Sobota o 14:18 (edytowane) 12 hours ago, pelasia said: U mnie w Denver to w tym tygodniu na granicy, nawet do ręki mojego paszportu nie wzięto. Przez tą face recognition wszystko im wyskakuje w systemie. Kolejka obywateli była 4 razy dłuższa niż turystów. Chyba bitą godzinę się postało Global Entry - a dokladnie aplikacja na telefon. Robisz selfie po wyladowaniu i omijasz wszystkich (dodatkowy bonus to TSA Pre-Check jak sie wystapi o obydwa ale teraz wszyscy maja pre-check wiec czasami kolejka dla tych bez jest krotsza). Szczegolnie ulatwia zycie jak sie przyleci tylko z podrecznym (co mi sie zdarza niezwykle rzadko ale zdarza sie) bo wtedy nie czeka sie na bagaz zeby przelezc z nim przez customs. Kiedys po wyjsciu z samolotu z PL na ORD w 5 minut bylem na zewntatrz terminala (polecialem do Warszawy na 24h wiec to byla wyjatkowa podroz). Edytowane Sobota o 14:20 przez kzielu Cytuj
pelasia Napisano Sobota o 19:54 Zgłoś Napisano Sobota o 19:54 (edytowane) Nigdy mnie global entry za bardzo nie interesował. Latam może 2 lub 4 razy w roku i najczęściej tylko raz w roku międzynarodowo, więc nigdy jakieś wielkiej potrzeby nie było. Jak ktoś lata dużo zawodowo to ma to dla mnie większy sens. Teraz z/do Denver- Monachium latają tylko double deckers co wiąże się z większą ilością ludzi. Denver jest moim lotniskiem docelowym, więc jakoś wyjątkowo mi się nie spieszy. Ja latam do/z Poznania a tam lotnisko bardzo małe. Jesli się nie czeka na nadany bagaż to też od wyjścia z samolotu do wyjścia z lotniska 10 minut pewnie wystarczy. Tam przy wylocie to do samolotu nawet autobus nie przyjeżdża tylko się 9/10 razy depta piechota z budynku. Całe chyba z 2 minuty tuptania przy przylocie często 2 autobusy podjeżdżają, aby się przejechać niecałą minute Edytowane Sobota o 19:56 przez pelasia Cytuj
katlia Napisano Sobota o 20:43 Zgłoś Napisano Sobota o 20:43 A wiesz ze mozna zrobic rezerwacje na security check w Denver? Wtedy prawie w ogole nie czekasz. To sie nazywa DEN Reserve https://www.flydenver.com/security/den-reserve/ Cytuj
pelasia Napisano Niedziela o 02:22 Zgłoś Napisano Niedziela o 02:22 Ostatnio na west side security check zajęło może 5 minut. Nic nie trzeba z torby wyciągać i butów zdejmować. Dużo stanowisk i przede mną była chyba jedna osoba. Nie jest źle. Ale border crossing to tak jak kzielu wspomniał, global entry chyba to chyba jedyny sposób aby ominąć kolejke. 1 Cytuj
lestat Napisano 17 godzin temu Zgłoś Napisano 17 godzin temu On 8/16/2025 at 10:22 PM, pelasia said: global entry chyba to chyba jedyny sposób aby ominąć kolejke. Jest jeszcze aplikacja Mobile Passport Control 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi