Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

Napisano
W dniu 1.07.2021 o 07:06, Mariola818 napisał:

Ktoś leci w najbliższym czasie do NY  lotnisko Kennedy z Warszawy , linie LOT?:rolleyes:

Pewnie już nieaktualne, ale ja na początku września lecę przez Cancun (14 dni) do NY na lotnisko JFK.

• 3 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Czesc... ja wlasnie planuje lot do Atlanty w marcu i zastanawiam sie czy jest jakas roznica w locie przez AMS i locie przez Londyn? Czy ktoras opcja jest lepsza w tej chwili? Jestem zaszczepiona 3 dawkami, przed wylotem zrobie test, ESTA mam, czy cos jeszcze potrzeba?

Jesli znajdziesz chwilke, to daj potem znac jak poszlo :) 

Napisano
4 hours ago, kanarek13 said:

Czesc... ja wlasnie planuje lot do Atlanty w marcu i zastanawiam sie czy jest jakas roznica w locie przez AMS i locie przez Londyn? Czy ktoras opcja jest lepsza w tej chwili? Jestem zaszczepiona 3 dawkami, przed wylotem zrobie test, ESTA mam, czy cos jeszcze potrzeba?

Jesli znajdziesz chwilke, to daj potem znac jak poszlo :) 

Amsterdam ma, moim zdaniem, o wiele lepiej oznaczone lotnisko, bardziej przyjazne podróżnym. Przez Londyn leciałam tylko raz i w porównaniu z AMS to był mega bałagan. 

Wydaje mi się, że nie ma znaczenia czy Amsterdam czy London, jeśli chodzi o zasady covidowe. 

Napisano

Kiedyś miałem przesiadkę w LHR. Na monitorze był wyświetlony mój lot z notatka że nr Gate będzie podany godzinę przed odlotem. Czekam i czekam, czas minął a numeru nie podają. 

Pomimo 5 lat mieszkania w UK zapomniałem o godzinnej różnicy czasu. B)

Napisano
8 hours ago, margherita_s said:

Amsterdam ma, moim zdaniem, o wiele lepiej oznaczone lotnisko, bardziej przyjazne podróżnym. Przez Londyn leciałam tylko raz i w porównaniu z AMS to był mega bałagan. 

Wydaje mi się, że nie ma znaczenia czy Amsterdam czy London, jeśli chodzi o zasady covidowe. 

Ok, wlasnie najbardziej chodzilo mi o te covidowe sprawy :) LHR juz przerabialam, to wiem jak to wyglada, gate'y American so na jakims totalnym koncu lotniska gdzie z godzine trzeba sie przedzierac :D w AMS nigdy nie bylam, moze warto sprobowac :D

Napisano
41 minutes ago, kanarek13 said:

Ok, wlasnie najbardziej chodzilo mi o te covidowe sprawy :) LHR juz przerabialam, to wiem jak to wyglada, gate'y American so na jakims totalnym koncu lotniska gdzie z godzine trzeba sie przedzierac :D w AMS nigdy nie bylam, moze warto sprobowac :D

Ja bym raczej brala AMS,w tych czasach chyba bezpieczniejszy.  Anglia nie jest w Schengen, więc cholera wie co będzie. Przed swietami czytalam jak kobieta leciała do Berlina z przesiadka w Londynie  ( mieszka przy granicy z niemcami) więc tam konczy swoja podroz, i mimo ze na LHR byla tylko tranzytem nie została wpuszczona do Niemiec bo Ci zamknęli sie na przylatujących z Wielkiej Brytanii 

Napisano

AMS (na ktorym bylem dobrze ponad 200 razy, zreszta nie tylko w samym terminalu ale odwiedzialem KLM Maintenance wiele razy) to jedno z najbardziej przyjaznych w EU lotnisk do przesiadek. Jezeli druga opcja jest LHR to podjecie decyzji zajelo by mi jakies 0.001 sekundy.