Skocz do zawartości

Egzamin Na Obywatelstwo

KW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Uffffff

Dostalam zaproszenie na przysiege na 24 Lipca

:)

GRATULACJE, i widzisz nie bylo drugiego interview.. To jakas nie motna ta pani urzednik byla..

Przyklad mego kuzyna( obywatel), wzieli slub 10 -go stycznia 2009,( ona przesiedziala wize i to dosc dlugo)

Wyslanie dokumentow pod koniec lutego, w kwietniu wezwanie na odciski i badania..

12 maja 2009 interview, a dzis juz dziewczyna ma GC..Bardzo szybko caly proces trwal.. Zaznaczam, ze to bylo w Fort Lauderdale, Florida.

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ty mowisz o green card, a KW mowi o obywatelstwie, a to sa dwa rozne swiaty :)

Co do green card to sprawy teraz ida dosc szybko - moja klientka z NY wyslala dokumenty kolo 15 kwietnia i juz ma green card :) Dokladnie 64 dni od momentu wplyniecia dokumentow do interview plus karta doszla po 5 dniach. :)

Napisano

Tak masz racje, dwa inne swiaty.GC a obywatelstwo. Ale mialem na mysli to , ze idzie dosc szybo..Nawet na Florydzie gdzie mase latynosow..Pamietasz jak napisalas mi,ze Miami to Jungle, a doszlo do tego ze juz nie trzeba jechac do Miami..Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Napisano
Uffffff

Dostalam zaproszenie na przysiege na 24 Lipca

;)

No i juz po! :):P

jestem obywatel amerykanski polskiego pochodzenia :lol:

albo szczesliwa posiadaczka podwojnego obywatelstwa, jak kto woli

wszystko poszlo ladnie, tylko duzo czekania,

i zdjec nie mozna bylo robic, bo nie wpuszczali z telefonami i aparatami

a nowiutkiego certificate juz nie mam, bo oddalam przy skladaniu wniosku o paszport

PS

pewna dziewczyna mila dzisiaj interview na obywatelstwo w Garden City

rowniez ja poprosili o dokumenty z 2006 i 2007: utility, joint accounts, lease i healt insurance,

na szczescie sie przygotowala, nie tak jak ja ;)

Napisano
No i juz po! ;):)

jestem obywatel amerykanski polskiego pochodzenia :P

wszystko poszlo ladnie, tylko duzo czekania,

i zdjec nie mozna bylo robic, bo nie wpuszczali z telefonami i aparatami

Gratulacje!!! Szkoda ze nie masz zdjec. Ja tescia nigdy jeszcze tak dumnego nie widzialam, jak po otrzymaniu certyfikatu, na szczescie pamiatka w postaci zdjec jest do dzis:D

Wlasnie mi sie przypomnialo, szwagierka robila obywatelstwo pare miesiecy temu i tez ma zdjecia, czyli w San Francisco nadal nie robia problemow jak ktos chce przemycic aparat.

Napisano

dopuki sie nie zrzeczesz obywatelstwa polskiego to masz 2 obywatelstwa ,,polskie i amerykanskie..I tak samo beda miec Twoje dzieci w przyszlosci .

Napisano

No to Gratulacje KW !!!!

Ja raczej przestalem wierzyc ze zostane obywatelem. 16 Sierpnia mija 120 dni od drugiego interview i nadal cisza. Wyslalem list do USCIS w NY prawie miesiac temu i cisza takze, tak wiec watpie iz dostane odpowiedz, a ze dostalem prace w Anglii wiec chyba raczej nie bede wchodzil na droge sadowa. Dam se spokoj i skupie sie na rozpoczeciu kariery zawodowej w UK.

Napisano

pytanie

czy po 3 latach od uzyskania GC moge sie juz ubiegac o obywatelstwo????????

ostatnio sprawdzalem na strone urzedu imigracyjnego i jest powiedziane ze trzeba byc rezydentem przez 5 lat, wiec teraz nie rozumiem ????

tak wiec bylam dzisiaj w Naturalization Center na interview troche ponad 3 miesiace od skladania papierow

papiery skladalam po 3 latach od uzyskania GC bazujac na moim malzenstwie

jak KW tu powiedziala to wynika ze 3 lata wystarczy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...