Skocz do zawartości

Dlaczego Ameryka?

Nowojorczyk22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Siedz sobie z stolicy i nie gadaj glupot jak nie wiesz do konca co sie dzieje i jak sie zyje w stanach.

Z jednym sie zgodze z toba broni w stanach jest za duzo.

Panie Tomku ocenianie co kto pisze prosze zostawic dla siebie bo wpisanie sobie w avatarze miejsca zamieszkania nie czyni pana specem od spraw polityki panstwowej.

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Widze że temat zmierza w nieciekawą strone, to może żeby ożywić troszke forumowiczów, zadam kolejne pytanie. Porównajcie życie w Europie i w Ameryce, cos typu USA vs Europa, "gdzie jest lepiej". Można wziąść pod uwagę: Rozwój człowieka...Mentalność ludzi...Warunki do życia...Fascynujące miejsca....Bezpieczeństwo...Różne atrakcje... Jednym słowem, gdzie czujecie się lepiej i dlaczego?? Czekam na wyczerpujące odpowiedzi ;)

Napisano

Takie porownania "gdzie jest lepiej" nie maja sensu. Dla przykladu: Czuje sie lepiej na 5th Ave w NYC niz na Marszalkowskiej ale za to wolalbym mieszkac na Pradze Polnoc w Wawie niz w jakiejkolwiek dzielnicy Detroit. Warunki zycia - wszystko zalezy od danego stanu, miasta czy nawet ulicy. Podobnie jest z beczpieczenstwem - mozesz miec pare ulic z domami wartymi miliony dollarow a ulice obok rudery i male "ghetto". Fascynujace miejsca sa wszedzie na swiecie, nawet w opuszczonych fabrykach w Lodzi albo malym, zamieszkalym glownie przez Indian, La Push w stanie Waszyngton. A mentalnosc - ja preferuje ta w Stanach.

Napisano
Czyli wszyscy uważamy że USA to jedyny taki...Kraj na ziemi.

Ci co tutaj narazie napisali tak uwazaja ,ja mam troche inne zdanie o tym ale o tym mozna poczytac w tym temacie ,,cudowna Ameryka:

http://www.usa.info.pl/board/Cudowna-Ameryka-t12557.html

i teraz to zalezy po co lecisz do usa,kogo tam spotkasz,,z czym lecisz do usa tak bedziesz odbierac to panstwo jak i kazde inne..

czy jesli bym na swojej drodze spotkal odpowiednie osoby to czym bym napisal ze tam jest Raj?oczywiscie ze tak i bez 2 zdan TA

DOKŁADNIE TAK.

Życiowa mądrość.

Napisano

Nie no, jak zwykle odpowiedzi bez odpowiedzi.... Dlaczego wybraliście USA a nie np Europe?? Wnioskuje że bardziej odpowiadają wam Stany. Czym one różnią się od Europy?? Chodzi mi o wasze zdanie na ten temat, każdy ma inne, a ja z przyjemnością poczytam. Zauważyłem że bardzo lubicie narzekać, skoro by było tam tak zle to raczej byście tam nie siedzieli, dziwna ta mentalność naszego narodu:)

Napisano
Panie Tomku ocenianie co kto pisze prosze zostawic dla siebie bo wpisanie sobie w avatarze miejsca zamieszkania nie czyni pana specem od spraw polityki panstwowej.

Nie mowie ze jestem specem od polityki ale jestem pewien ze mam wiecej pojecia o czym pisze niz ty. Widzialem wiele i w Polsce i w USA.

Typewnie widziales stany na W&T albo w telewizji i wierzysz we wszystko co Ci powiedza.

Wytlumacz mi prosze w czym zmiany w opiece zdrowotnej obamy poprawia moje opieke zdrowotna? chyba tylko tym ze bede placil za nia wiecej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...