greg1031 Napisano 12 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 Dzięki sly6 Moje IV Fee już jest PAID Teraz tylko pozbierać potrzebne dokumenty... Najdłużej będę czekał na zaświadczenie o niekaralności z Anglii (ok. 3 tygodnie) Mam już do odbioru nowy paszport, czekałem tylko 10 dni w trybie zwykłym a miało być miesiąc, fajowo
renata1 Napisano 13 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2009 Fajnie ze u ciebie wszystko tak szybko idzie ,ja tydzień temu wysłałam e-mail do NVC zeby mi przysłali invoice do zapłaty i czekam na odpowiedz...
greg1031 Napisano 19 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 19 Listopada 2009 NVC odebrało już moje I-864 (AOS) zobaczymy kiedy i czy zaakceptuja Wysłałem też papiery do Anglii w sprawie zaświadczenia o niekaralności... powinny być za jakieś 3 tygodnie. Wtedy zapakuję wszystko co do DS-230 potrzebne i wyślę gdzie trzeba.
greg1031 Napisano 21 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2009 Zastanawia mnie jedna rzecz. Wszyscy piszą, że NVC wysyła na maila różne info. Ja podałem im swojego maila i mi odpisali, że zarejestrowali, ale nic mi nie przesyłają elektronicznie. Tylko tradycyjna poczta. Dlaczego?
renata1 Napisano 23 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2009 Ja napisałm do NVC dwa tygodnie temu i nie mam żadnej odpowiedzi ,a nasza adwokat nadal twierdzi że nie wie co można zrobić i jak zapłacić te pieniądze skoro nie mamy invoic.Najgorsze jest to że dopóki nie zapłacimy to nic dalej nie ruszy.Jutro będę dzwonić do NVC>
greg1031 Napisano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 24 Listopada 2009 Oki, no to mam pytanie. Dotychczas w systemie IVR NVC podawało, że wysłało Packet of Information, którego jeszcze nie otrzymałem. Natomiast NVC otrzymało moje I-864 (AOS) i zmianił się message na IVR: NVC is awaiting for return of Biographic Data Form from... the Petitioner, once this packet is received allow 6-8 weeks for the reviewing all of your documentation then you'll be notified of the outcome of the review. To chyba znaczy, że czekają na DS-230? Czy to znaczy, ze zaakceptowali I-864 czy nie wiadomo?
renata1 Napisano 27 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2009 Dzwoniliśmy do NVC,mają wysłać invoic do zapłaty na maila do naszej adwokat ( ona jest naszym agentem) .To już trzeci raz kiedy poradziliśmy sobie sami w sytuacji gdy adwokat mówił nam że nie wie co można zrobić. Tak że przestroga do wszystkich ,dobrze popytajcie zanim wynajmiecie adwokata.
sly6 Napisano 27 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2009 renata1 plus dla Was ze ktos moze cos tam mowic a Wy sami to sprawdzacie i macie racje...jesli tak bedziecie postepowac to juz Wam bedzie lepiej na tym swiecie fakt ze tak nie powinno byc ale takie jest zycie w tym realnym swiecie...
promysl Napisano 29 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2009 Mały Off-Topic. Na stronie USCIS znalazlem info o dopuszczalnych wzorach I-864 Edition Date : 10/18/07, 11/01/06 editions can be used, no other edition accepted. http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00045f3d6a1RCRD Czy jest to sztywna reguła? Czy można spodziewać sie problemow jezeli wysłałem wzór 01/15/06 ??? Czy 'strachy na lachy' ?
greg1031 Napisano 29 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 29 Listopada 2009 Powoli bedę się brał za wypisywanie DS-230 i tak przeglądając zapewne nie zmieszczę wszystkiego na formularzu odpowiadając na pytania o zatrudnieniu i wcześniejszych wizytach w USA. Zgodnie z instrukcją znajdującą się na formie: "If there is insufficient room on the form, answer on a separate sheet using the same numbers that appear on the form. Attach any additional sheets to this form." Jak postępowaliście i jak to rozumieć...? Czy zacząć odpowiedź na formularzu i dokończyć na dodatkowej kartce czy całą odpowiedź umieścić na dodatkowej kartce? Wiem, że może to głupie pytanie, ale tutaj jest tak ze wszystkimi naszymi wątpliwościami, a nie chce żeby było źle...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.