Skocz do zawartości

Czy Jest Tu Ktoś Family Sponsored F1 I Inne Kategorie?

greg1031

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki :) sly6

Moje IV Fee już jest PAID

Teraz tylko pozbierać potrzebne dokumenty... Najdłużej będę czekał na zaświadczenie o niekaralności z Anglii (ok. 3 tygodnie)

Mam już do odbioru nowy paszport, czekałem tylko 10 dni w trybie zwykłym a miało być miesiąc, fajowo :)

• Odpowiedzi 203
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

NVC odebrało już moje I-864 (AOS) zobaczymy kiedy i czy zaakceptuja ;)

Wysłałem też papiery do Anglii w sprawie zaświadczenia o niekaralności... powinny być za jakieś 3 tygodnie.

Wtedy zapakuję wszystko co do DS-230 potrzebne i wyślę gdzie trzeba.

Napisano

Zastanawia mnie jedna rzecz. Wszyscy piszą, że NVC wysyła na maila różne info.

Ja podałem im swojego maila i mi odpisali, że zarejestrowali, ale nic mi nie przesyłają elektronicznie.

Tylko tradycyjna poczta. Dlaczego?

Napisano

Ja napisałm do NVC dwa tygodnie temu i nie mam żadnej odpowiedzi ,a nasza adwokat nadal twierdzi że nie wie co można zrobić i jak zapłacić te pieniądze skoro nie mamy invoic.Najgorsze jest to że dopóki nie zapłacimy to nic dalej nie ruszy.Jutro będę dzwonić do NVC>

Napisano

Oki, no to mam pytanie.

Dotychczas w systemie IVR NVC podawało, że wysłało Packet of Information, którego jeszcze nie otrzymałem.

Natomiast NVC otrzymało moje I-864 (AOS) i zmianił się message na IVR:

NVC is awaiting for return of Biographic Data Form from... the Petitioner, once this packet is received allow 6-8 weeks for the reviewing all of your documentation then you'll be notified of the outcome of the review.

To chyba znaczy, że czekają na DS-230?

Czy to znaczy, ze zaakceptowali I-864 czy nie wiadomo?

Napisano

Dzwoniliśmy do NVC,mają wysłać invoic do zapłaty na maila do naszej adwokat ( ona jest naszym agentem) .To już trzeci raz kiedy poradziliśmy sobie sami w sytuacji gdy adwokat mówił nam że nie wie co można zrobić. Tak że przestroga do wszystkich ,dobrze popytajcie zanim wynajmiecie adwokata.

Napisano

renata1 plus dla Was ze ktos moze cos tam mowic a Wy sami to sprawdzacie i macie racje...jesli tak bedziecie postepowac to juz Wam bedzie lepiej na tym swiecie

fakt ze tak nie powinno byc ale takie jest zycie w tym realnym swiecie...

Napisano

Powoli bedę się brał za wypisywanie DS-230 i tak przeglądając zapewne nie zmieszczę wszystkiego na formularzu odpowiadając na pytania o zatrudnieniu i wcześniejszych wizytach w USA.

Zgodnie z instrukcją znajdującą się na formie:

"If there is insufficient room on the form, answer on a separate sheet using the same numbers that appear on the form. Attach any additional sheets to this form."

Jak postępowaliście i jak to rozumieć...? Czy zacząć odpowiedź na formularzu i dokończyć na dodatkowej kartce czy całą odpowiedź umieścić na dodatkowej kartce?

Wiem, że może to głupie pytanie, ale tutaj jest tak ze wszystkimi naszymi wątpliwościami, a nie chce żeby było źle...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...