Skocz do zawartości

Kiedy Nvc Się Odezwie?

Inezand

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

off topic ale Ty czekasz,ktos czeka na Ciebie kto Cie kocha,poszukiwal i znalazl,,a czasami to duzoo jest ,dlatego napisalem ze chcialbym miec taki szal

fakt nie jest to przyjemnie ..

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

off topic ale Ty czekasz,ktos czeka na Ciebie kto Cie kocha,poszukiwal i znalazl,,a czasami to duzoo jest ,dlatego napisalem ze chcialbym miec taki szal

fakt nie jest to przyjemnie ..

A to z tym sie zgadzam! Cudowne uczucie choc cala ta procedura z deka je zakloca :/

Napisano

Witam ponownie. Wczoraj dostalem maila od NVC z numerem WRW. Niema go jeszcze w biuletynie na stronie ambasady ale wydaje mi sie ze spokojnie w nastepnym miesiacu powinien sie tam znalesc. Niewiem teraz jak wypelnic forme DS-3032 odrecznie czy elektronicznie? Chcialem ja wydrukowac wypelnic recznie zeskanowac i wyslac mailem do NVC. Moze lepiej wypelnic forme DS-261 online. Wypelnie to odrazu po ukazaniu sie numeru WRW w biuletynie, jakies rady?? dzieki z gory

• 2 tygodnie później...
Napisano

Takie zycie... wiza K-1 jest zupelnie inna; inaczej sprawdza sie dokumenty osob, ktore byly zawrocone z granicy badz maja za soba deportacje badz maja jakis rekord z USA; jeszcze inna sprawa, ze teraz jest czas urlopowy i sama widze na podstawie petycji, ze ida kilkanascie dni wolniej niz zwykle.

Jesli ktos placi dopiero teraz oplate $88, nie ma agenta w USA to nie ma praktycznie zadnych szans na interview w ambasadzie w pazdzierniku. Tina powinna sie zalapac na pazdziernik, ale witoldyna.. na pewno nie. Za jakies 14 dni zamykaja liste interview na pazdziernik a jesli nie masz wszystkiego juz w NVC to spotkanie w ambasadzie w pazdzierniku jest nierealne. Dzisiaj kontaktowalam sie z NVC w sprawie dziewczyny, ktora wlasnie zaplacila owe $88 oraz ma juz wybranego agenta w USA, ma juz wszystkie dokumenty gotowe do wyslania w USA i powiedziano mi, ze najbardziej realny bedzie listopad. Witoldyna musi pamietac, ze oprocz owych $88 jest jeszcze jedna oplata plus nastepny pakiet dokumentow. Zalezy na jakim jestes etapie, ale jesli piszesz, ze "teraz oplata $88 i formularz, ze nie chce zadnego agenta" to to jeszcze nie jest koniec.

Napisano

Ja wiem, że nie koniec :) U mnie już opłata wysłana (ta 88$ - wysyłał brat męża w usa), teraz formularze o sponsorowaniu. Wciąż liczę na październik, a jak nie to początek listopada, bo być może zostanę tu bez mieszkania i pracy (jeśli mąż wyjedzie wcześniej). W każdym razie myślę, że skoro poszło szybko wcześniej to i teraz tak będzie - trzeba być optymistą, bo nic innego mi nie zostało :)

Napisano

Teraz bedzie nastepna oplata za wize, pozniej musisz wyslac reszte dokumentow. Od tego czasu, czyli calkowitego wyslania wszystkiego, na sprawdzenie wszystkiego zostaw sobie ok. 3 tygodnie plus sprawa idzie do supervisor i to jest min. 7 dni (o ile ktos nie mial cofniecia z granicy, deportacji itp.). I dopiero wtedy wyznacza sie date spotkania (kilka tyg. przed spotkaniem). Ja mam klientow, ktorzy juz teraz, po wyslaniu dawno wszystkiego (czyli obydwoch oplat i 2 paczek dokumentow), maja interview wyznaczone na poczatek pazdziernika.

Napisano

Sprawa u nas się skomplikowała - przy AOS wysyłanym z Polski maż musi udowodnić, że zamierza się osiedlić w US (są wymienione m.in. posiadanie domu, umowa najmu bądź praca). Więc dziś dzwonimy do NVC co dalej i co jeszcze kwalifikuje się jako taki dokument. Nie wiem za bardzo co oznacza numer z biuletynu, ale jest już bardzo blisko naszego. Trochę się denerwujemy, bo z jednej strony rozumiemy wszelkie zabezpieczenia i przepisy, a z drugiej gdyby nie rodzina mojego męża to on nie miał by szans na powrót do kraju.

Napisano

Dokumenty pokazujace, ze maz JUZ sie osiedlil w USA zajmuja extra czas do sprawdzenia i sa niestety dosc dobrze weryfikowane. Wedle prawa maz powinien pokazac, ze ma rezydencje w USA i ze Ty jako zona do niego dolaczasz. Jesli maz nadal jest w Polsce, wtedy ambsada USA ma wszelkie prawa od domowy wydania Ci wizy imigracyjnej => patrz na sprawy, ktore juz byly tutaj na Forum i poczytaj posty osob, ktore mialy odmowe wydania wizy imigracyjnej w ambasadzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...