sly6 Napisano 15 Marca 2010 Zgłoś Napisano 15 Marca 2010 poczytaj posty mezzi Bloosik i sam zobaczysz jak kto jest ze szkolamy,,,tak samo poczytaj posty Kariny \ bo czasami tak jest ze szkola jest na tzw oku urzedu a wtedy wizy nie otrzymasz z takiej szkoly
radzio4680 Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2010 czy moze wie ktos czy na wizie turystycznej mozna startowac na krotki kurs języka angielskiego? słyszałem ze 20 godzin niemoze przekroczyc .help
adka0401 Napisano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2010 wie juz ktos moze jak to wyglada z tym ze obywatel moze isc na rozmowe ? do mnie leci z usa I-20 . teraz musze sie tylko umowic na wizyte. szkole mam na 2 miesiace, potem lece do chin . moj chlopak jest amerykaninem moglby to wszytsko ladnie wyjasnic bo mi pewnie nie dadza dosc do slowa :/ jestem po prawie rocznym pobycie w niemczech, w celu szkolenia niemieckiego , teraz chcialabym podszkolic angielski a stany tylko ze wzgledu na chlopaka bo nie byl juz rok w domu
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2010 Na rozmowe go nie wupszcza a jesli jest obywatelem niech dzwoni do sekcji dla obywateli amerykanskich i niech sie spyta jak sie maja sprawy,niech porozmawia z Konsulem o to czy moze cos pomoc,zaswiadczyc ze na czas wrocisz ...
adka0401 Napisano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2010 no wiec dla zainteresowanych ... moj chlopak dzis dzwonil, dowiadywal sie i pani mu powiedziala ze nie ma juz czegos takiego . za duzo osob tak kombinowalo
Bloosik Napisano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam, od czerwca chciałbym zacząć intensywny kurs języka angielskiego w NYC, a dokładniej w tej szkole: http://www.kaplaninternational.com/pl/szko...-nowy-jork.aspx Czasu już niewiele, a ja myślę już naprawdę poważnie o tej szkole i proszę osoby zorientowane o pomoc. Mam na początek kilka pytań.. 1. Jak udowodnić tejże szkole, że posiadam obecnie nieco ponad 4,000$ skoro mam te pieniądze w gotówce.?? Możecie mi podpowiedzieć coś? Kurs wyniesie mnie łącznie z opłatą rekrutacyjną chyba 2,050$ i teraz jak to udowodnić, że mam te pieniądze? 2. W którym momencie postępu rekrutacyjnego się udowadnia szkole te pieniądze? Mam na myśli to np. że teraz wypełnię na ich stronie internetowej (którą podałem wyżej) swoje dane i co dalej.. ? Jak to wygląda? 3. O co chodzi dokładniej z tą opłatą SEVIS..? Kojarzy mi się, że to jest zwykła opłata za wystawienie przez szkołę I-20 form, tak? I teraz pytanie kiedy tą opłatę się wnosi? Ponieważ chcę powiedzieć, że nie mam żadnych elektronicznych kont bankowych czy kart kredytowych, chcę operować wyłącznie gotówką i przelewami za pomocą druków bankowych.. Tak w ogóle to będę się starał o wizę F1 bo lecę na kursy intensywne (30h tygodniowo), na 5 tygodni najprawdopodobniej.. na pewno nie krócej.. Bardzo proszę o odpowiedź osoby zorientowane, w miarę możliwości proszę nie odsyłać mnie do jakichś stron bo się dosyć naczytałem a chcę teraz poznać wasze doświadczenia, opinie i porady.. Będę naprawdę wdzięczny, nie ukrywam, że spieszy mi się, ponieważ na dniach będę wypełniać ten elektroniczny formularz rekrutacyjny.. p.s. jestem pewien, że chcę tam pójść do tej szkoły językowej, byłem w NYC dwa tygodnie temu, poznałem realia i już nie mam wątpliwości Dziękuje z góry, pozdrawiam
sly6 Napisano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 Pytasz sie jak to udowodnic?moze slowem,pisemem i dobrym slowem? a tak na powaznie Nie ma nic lepszego niz zaswiadczenie z banku ale nie wyciag a podpisane zaswiadczenie ze masz tyle i tyle kasy na koncie,raz dziewczyna na forum musiala przeslac 2 razy takie zaswiadczenie bo miala dolary i euro a szkola chciala wiedziec ile ma razem w dolarach,...bo euro mozna zmienic -wymienic na dolary ale szkola nie musi znac jaki jest dany kurs na takie cos tak wiec zakladaj konto i wkladaj kase mozna placic w inny sposob niz karta ,tutaj masz to ladnie wyjasnione : http://www.ice.gov/sevis/i901/faq4.htm#_Toc81222058
Bloosik Napisano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 Dzięki, a czy takie zaświadczenie z banku musi być przetłumaczone również na język angielski? Czy może po prostu takie jakie dostanę takie wysyłam do tej szkoły...? P.S. z tego co tutaj czytam na tej stronie co podałeś sly6, tą opłatę SEVIS nie wnoszę do szkoły do której się wybieram a do jakiegoś specjalnego miejsca, znalazłem tam adres do St. Louis. Tak? A więc wychodzi na to, że szkole będę musiał zapłacić tylko za naukę i opłatę rekrutacyjną.. A za to wystawienie I-20 płacę w to ściśle określone miejsce w St. Louis.. Hmm trochę zakręcone to wszystko... A i jeszcze jedno.. I-20 szkoła mi wyśle dopiero jak ten odpowiedni organ w St. Louis zaksięguje moją opłatę na koncie i poinformuje o tym szkołę, tak?
sly6 Napisano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2010 jak beda znac jezyk polski to tak wyslij ale lepiej wyslij przetlumaczone,moze ktos banku Ci takie cos napisze i sie podpisze z tego co pisaly osoby ze po dostaniu I-20 wtedy oplacasz sevis i idzies na rozmowe,,masz nawet w tym sevis taka rubryke jak I-20 i numer jakis tam musisz podac..zobacz sobie dobrze jak kto wyglada
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.