mateuss94 Napisano 21 Marca 2015 Zgłoś Napisano 21 Marca 2015 Orientuje się ktoś coś na temat DS- 1810? jest to formularz informujący o ewentualnej mobilizacji w związku z konfliktem zbrojnym? Informacja o tym formularzy znajduje sie pod koniec wypełniania DS-260 i nie wiem co dokładnie powinienem w związku z tym zrobić. Jeszcze jedno pytanie odnośnie samego DS-260 a mianowicie pojawia sie tam takie pytanie "Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law?" i nie wiem do końca co na nie odpowiedzieć Cytuj
edi5555 Napisano 27 Marca 2015 Zgłoś Napisano 27 Marca 2015 Witam wszystkich 15 kiwietnia mam rozmowe w abasadzie , otrzymalam email o wypenienie formularza Ds260 , i nie mam pojecia czy mam go wypelniac jeszcze raz skoro wczesniej ten sam formularz byl wypelniany do NVC ? Prosze o odpowiedz i z gory dziekuje pozdrawiam Cytuj
mercer Napisano 28 Marca 2015 Zgłoś Napisano 28 Marca 2015 Mozesz go wypełnić na kilka dni przed wizytą. Ja wiem prawie 30 dni, że mam rozmowe z konsulem na 1 kwietnia a byc moze dopiero dzis (jak znajde czas) usiąde do wypełniania DS 260. Cytuj
edi5555 Napisano 28 Marca 2015 Zgłoś Napisano 28 Marca 2015 Dziekuje za odpowiedz a wypelniales ten formularz do NVC wczesniej? Cytuj
mercer Napisano 28 Marca 2015 Zgłoś Napisano 28 Marca 2015 wczesniej to tylko DS 160 wypełniałem. To bardzo zbliżone formularze. Czytasz tylko uważnie i wpisujesz dane , które już masz zapewne w emailach od NVC, oraz dane z paszportu itd. http://travel.state.gov/content/dam/visas/DS-260%20Exemplar.pdf Cytuj
edi5555 Napisano 28 Marca 2015 Zgłoś Napisano 28 Marca 2015 OK tylko ze my ta forme DS 260 przesylalismy juz do NVC przed wyslaniem lub po wyslaniu pakietu IV ale to pewnie tez zalezy od rodzaju wizy , mi chodzi konkretnie o CR1. Cytuj
Greg27p Napisano 29 Marca 2015 Zgłoś Napisano 29 Marca 2015 Hej mam pytanie dotyczace tego I-864 a dokladnie chodzi o to ze wujek mojej zony bedzie dodatkowym sponsorem z uwagi na to ze zona nie ma dochodow z usa i wujek bedzie tzw joint sponsor i pytanie jest takie czy zona ma wypelnic ten formularz na tyle ile da rade ? i czy wujek ma ten sam formularz przeslac nam (wypelniony przez siebie) a my do dolaczymy do wspolnych dokumentow mianowicie fotek ksera paszportu tlumaczen akt urodzenia i malzenstwa itd oraz pytanie jeszcze jedno co z formularzem I-864a czy tez wujek go ma wypelnic ? czy jest on niekoniecznie potrzebny wujek jest naszym agentem w usa oplata 120 $ dokonana za AOS czekamy teraz na kolejna mozliwosc zaplaty tych 325$ kiedy ona sie pojawi ? jak NVC otrzyma nasze dokumenty wyslane z PL (affidavit of support wujka , zony , ksero paszportu akty zaswiadczenie z KRK itd) bedzie mi milo jak ktos mi napisze na ten temat pozdrawiam Cytuj
Renegade Napisano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2015 Mam pytanie moja siostra opłaciła 120$ 15 marca i dostała potwierdzenie w tym potwierdzeniu było napisane że mamy czekać od 2 do 5 dni roboczych a już mamy 1 kwietnia i nadal nie możemy opłaciś wiz po 325$ cały czas jest komunikat payment status not invoiced. Kiedy będziemy mogli zapłacić czy ktoś wie? Siostra jeszcze nie wysłała naszych aktów urodzenia i innych dokumentów czy to ma coś z tym wspólnego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi