ilya_ Napisano 25 Marca 2012 Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 natomiast widnieje to w bazie danych, ze juz ubiegalas sie o wize i np to dlaczego Ci odmówiono
sly6 Napisano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 wiec wymiana paszportu nic nie daje a inna sprawa zostaja tez odciski palcow ze byles
maibuu Napisano 25 Marca 2012 Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 Pytałem na wypadek gdybym nie otrzymał amerykańskiej wizy i chciał polecieć wyłącznie do Kanady. Jeżeli nic nie ma w paszporcie to Kanadyjczycy nie wiedzą, że starałem się o wizę do sąsiadów. BTW: jakie odciski palców? W konsulacie?
sly6 Napisano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 co do odciskow palcow to masz to tutaj opisane http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/skanowanie-odciskow-palcow.html
maibuu Napisano 27 Marca 2012 Zgłoś Napisano 27 Marca 2012 W formularzu jest następujące pytanie: "Czy przeszedł Pan szkolenie w zakresie broni palnej, materiałów wybuchowych, broni nuklearnej, chemicznej lub biologicznej ?" "Czy odbył Pan służbę wojskową? (jeśli tak proszę podać rodzaj wojsk, stopień wojskowy/stanowisko, specjalizację oraz okres służby) " Rozumiem, że "szkolenie w zakresie broni palnej" zaznaczy na "tak" każdy facet, który odbył zasadniczą służbę wojskową? Wszak uczyli jak posługiwać się Kałachem, a niektórych (podoficerów i podchorążych) również pistoletami. Czy może chodzi im o inne szkolenie?
ilya_ Napisano 27 Marca 2012 Zgłoś Napisano 27 Marca 2012 jesli odbyłeś służbę wojskową to dajesz TAK na obydwa pytania..
urbinio Napisano 29 Marca 2012 Zgłoś Napisano 29 Marca 2012 Dzien dobry wczoraj wypelnilem DS 160 tylko niestety wypelnilem go po polsku i z tego co pamietam to bez polskich znakow bo innych formularz nie przyjmowal z tego co pamietam to po polsku pislaem (miasto, nazwe szkoly, co robie w pracy, i zawod) czy moga sie o to przyczepic czy lepiej zadzwonic na infolinie i sie dowiedziec i czy wogole tam beda w stanie odpowiedziec mi na to pytanie. A moze poprosty wypelnie od nowa ten formularz i wysle jeszcze raz czy ktos moze popelnil taka gafe jak ja i dostal potem wize?? Przeczytalem prawie caly temat i nie bylo na to odpowiedzi bede wdzieczny jezeli ktos w niedlugim czasie mi na te pytania odpowie bo chcilabym isc i wniesc oplate w poniedzialek jezeli bedzie ok. Dzieki i pozdrawiam
sly6 Napisano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Marca 2012 nie bylo w tym temacie na to odpowiedzi? bylo pare razy napisane ,a jesli nie tutaj to w innym,,na forum pare razy bylo pisane ze takie wnioski sa tak samo przyjmowane i honorowane . fakt pisze aby odpowiedzi dawac po angielsku ale jak sam napisales ze nie dawales polskich znakow i to jest dobrze taki wniosek bedzie przyjety
urbinio Napisano 29 Marca 2012 Zgłoś Napisano 29 Marca 2012 wiem wiem ze bylo ale nigdy nie bylo to tak dokladnie. Czyli jak bedzie przyjety to super od razu mam lepszy humor. Mam nadzieje ze uda mi sie jutro wplacic pieniadze i w nastepnym tyg umowic sie na rozmowe. A jeszcze pytanie czy mozna samemu sobie dobrac dogodny termin rozmowy czy to raczej juz oni wyznaczaja dzien ??
sly6 Napisano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Marca 2012 jak bedzie taka mozliwosc to sobie wybierzesz dzien-godz mozesz jeden dzien przed sama rozmowa wplacic kase ale pamietajac o kursie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.