marcinmmm Napisano 18 Lutego 2017 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2017 Cześć, To mój pierwszy post na tym forum więc witam się ze wszystkimi Mam pytanie odnośnie wypełniania wniosku wizowego. Obecnie jestem uczniem liceum, zapisałem to w zakładce zawodu. Czy jeżeli jestem teraz zatrudniony przez 2 tygodnie to muszę gdzieś to zapisać? Muszę także wypełnić zakładkę: previous work information. Pojawia się pytanie: Have you attended any educational institutions at a secondary level or above? Skoro podałem informacje o szkole w zakładce o obecnej pracy to muszę zaznaczyć odpowiedź: tak? Ponieważ wtedy wymagają ode mnie podania daty od kiedy do kiedy a jeszcze nie skończyłem szkoły. Jeżeli zaznaczę odpowiedź: nie, to wygląda to trochę jakbym zaprzeczał sam sobie.
mak68 Napisano 3 Marca 2017 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Dzień dobry. Czy ktoś mi może poradzić? We wniosku trzeba podawać numery telefonów. Normalnie dałbym (+48) xxxxxxxxx, ale w formularz nie można wstawić ani nawiasów ani spacji ani plusa nawet. Można na początku wstawić 0048 ale do Polski z USA to chyba 01148. Więc proszę o sugestię. Zaczynać od 48? Z góry dziękuję.
andyopole Napisano 3 Marca 2017 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Zacznie od 48. Po pierwsze, nikt do Ciebie nie będzie dzwonił, po drugie jak będzie jednak chciał to sobie poradzi.
sly6 Napisano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 wstaw numer kierunkowy jesli masz numer domowy lub numer komórki i tyle .. NP 22....
mak68 Napisano 3 Marca 2017 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Zacznę więc od 48. Mam jeszcze pytanie o typ wizy. Chcę pojechać turystycznie, więc B2. W przyszłości będę chciał pojechać na konferencję (B1). Czy we wniosku mogę wybrać od razu B1/B2, czy też raczej najpierw B2 a następnym razem aplikować o B1?
andyopole Napisano 3 Marca 2017 Zgłoś Napisano 3 Marca 2017 9 minut temu, sly6 napisał: wstaw numer kierunkowy jesli masz numer domowy lub numer komórki i tyle .. NP 22.... Sly6, czasy się zmieniły, 48 powinno być bo ludzie byle gdzie po świecie mieszkają i pracują. Kierunkowy do miasta może być za mało .
Kotek_bury Napisano 6 Marca 2017 Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Przy wypełnianiu wniosku jest informacja: state/province *if shown on passport. Jako takiego województwa nie mam podanego na paszporcie, jest jedynie organ wydający paszport i jest ni, w moim przypadku, wojewoda wielkopolski. Czy mam zatem wpisać w to miejsce: Wielkopolska, czy nic nie wpisywać?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.