KaeR Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 @Palesia, napisalem iz szkola jest mala, prywatna. Nie jest to college i nie ma opcji wizy studenckiej, jedyna opcja jest wiza turystyczna.Aby dostac wize studencka uczelnia musi posiadac status akredytowanej ( czy jakos tak ) przez rzad USA. Wiec jesli jedziesz prywatnie na jakie kolwiek kursy ( czy to szkolenie komputerowa, marketingowe etc ) i nie jest to ificjalnie zatwierdozne przez zrad jako studia nie mozes zubiegac sie o wize studencka. Poza tym napisalem takze, ze za pierwszym razem polecono mi w samej szkole, abym powiedizal, ze jade zwiedzac. ( powiedziano mi ze to dziala na przykladzie kanadyjczykow, czy ludzi z brazyli i okolic ). <sarkazam>Mój pracodawca nie możę mii załatwić wizy pracowniczej i powiedział mi, żebym powiedział w ambasadzie, że jadę zwiedzać, a tak naprawdę będę pracował.</sarkazm> Rozumiesz aluzję?
Qrnelix Napisano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2013 będę jechał od strony Wrocławia , gdzie najlepiej zaparkować auto przy konsulacie ? znacie jakieś parkingi ?
jkb Napisano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2013 Ja parkowałem zawsze przy Dolince Szwajcarskiej, naprzeciwko ambasady Finlandii - rano zazwyczaj miejsca są. Jedna przecznica do przejścia do ambasady USA. Przypominam o wzięciu "drobnych" aby zdeponować haracz w parkometrze. Pozdrawiam!
sly6 Napisano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2013 jkb ok ale to sie tyczy Konsulatu w Warszawie a jak przedmowca sie pyta o Krakow Qrnelix moze napisz do jakiego Konsulatu jedziesz ,do Warszawy czy tez Krakowa ?
asik997 Napisano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2013 W Krakowie to parkowałam na św. Gertrudy. Parking wzdłuż całej ulicy, a rano to można było wybierać gdzie chce się stanąć. Konsulat 5 minut na piechotkę stamtąd. Dojazd i wyjazd na autostradę bez żadnych problemów.
stara sie Napisano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 omg jutro spotkanie o 8:30 kraków
stara sie Napisano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 jest ktoś kto jest umówiony na jutro rano ?
Qrnelix Napisano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 oczywiście chodziło mi o Kraków, myslałem że domyslicie się potym jak napisałem że z wro jade przepraszam
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 kiedys bysmy sie domyslili ale od zmian mozesz jechac na rozmowe do Warszawy
gabi123 Napisano 21 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam Chcialam zapytac co i jak:) Moj ojciec jest w Stanach obecnie ma obywatelstwo USA ja wybieram sie z chlopakiem na wakacje na 3 tygodnie do taty . Chlopak bedzie robil lic. po wakacjach a ja mam mature . Nie wiem czy lepiej bedzie jak udamy sie razem po wize czy osobno ? Jakie sa szanse na dostanie wizy ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.