Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie ma take mozliwosci aby ktos wszedl a tym bardziej byl przy Tobie pod czas rozmowy..

chyba ze chodzi o male dzieci lub tez osoby z widoczna niepelnosprawnoscia-takie osoby tez sie o wize staraja wiec ktos im musi pomoc wejsc itd

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam serdecznie:)

Mam kilka pytan odnosnie wizyty w konsulacie , czytalem ze ktos tam musial robic sobie zdjecie nowe do paszportu

bo nie bylo widac ucha , otuz ja mam juz stary paszport 9 letni i na zdjeciu tez nie widac ucha czy bede musial robic zdjecie

na miejscu czy poprostu przyniesc zdjecie jakies np to samo co do wizy sie robilo ??

i moje drugie pytanie, mozna powiedziec ze dosc pospolite

czy mam szanse dostac wize : nie pracuje i skonczylem studia chcialbym wyjechac na 2 miesiace do cioci

dodam ze bylem juz w usa w 2007 r i dostalem wize na rok, oczywiscie wrocilem na czas :) pozdrawiam

Napisano

ale wrociles na czas podany w ds-ie czy tez na I-94 ?

co do zdjec to musisz miec takie jak na stronie napisane i nie ma znaczenia jakie masz w paszporcie,wazne aby byl wazny paszport

nie mozesz wziasc takiego samego zdjecia lub tez zrobic jak do paszportu bo Ci odrzuca jak nie system to na rozmowie i wtedy albo dasz im zdjecie spelniajace wymogi lub tez pujdziesz zrobic nowa fotografie..

ps cos musiales zle przeczytac,tutaj sie liczy zdjecie do wniosku a nie to co masz w paszporcie

Napisano

mam pytanie odnośnie potwierdzenia wpłaty. Przy wypełnianiu moich danych osobowych zapomniałam napisać nazwy mojego miasta i kodu pocztowego. Co mam teraz zrobić? jeszcze raz to wypełnić? bo na stronie Konsulatu jest to w pdf i nie da się tego jeszcze raz napisać a boje się ze w Krakowie mi to odrzucą :/

Napisano

a jaki to jest problem napisac cos dlugopisem-dopisac?lub tez wypelnic ten druk jeszcze raz?

ten druk w pdf sie drukuje i zanosi na poczte wiec mozna cos tam dopisac do tego.

Napisano
ale wrociles na czas podany w ds-ie czy tez na I-94 ?

co do zdjec to musisz miec takie jak na stronie napisane i nie ma znaczenia jakie masz w paszporcie,wazne aby byl wazny paszport

nie mozesz wziasc takiego samego zdjecia lub tez zrobic jak do paszportu bo Ci odrzuca jak nie system to na rozmowie i wtedy albo dasz im zdjecie spelniajace wymogi lub tez pujdziesz zrobic nowa fotografie..

ps cos musiales zle przeczytac,tutaj sie liczy zdjecie do wniosku a nie to co masz w paszporcie

tak wrocilem na czas na lotnisku mi wbili na pol roku jak to zwykle robia a siedzialem tam gora 2 i pol miesiaca hmm nie pamietam juz ile wpisalem w dsie kurde nie wiedzialem ze to jest brane pod uwage ale mysle ze wpisalem 2 msc

tak zle przeczytalem zdjecie do wizy mam zrobiony dobre:) martwilem sie tylko o paszport

no i martwi mnie to ze nie pracuje i nie studiuje co moze sprawic troszke problemow no ale zobaczymy

Napisano
no ja to na kompie wypełniałam ale dziękuje za wyjaśnienie tego

No owszem, wazne sa zwiazki z krajem. wiec pomysl jakie zwiazki z krajem masz i czy je masz. Ale podobno teraz patrza na wszystko inaczej. Ciekawe dlaczego tutaj wpisuje sie tak malo osob ktorym wiz odmawiaja. Ostatnio na tym watku daja kazdemu:). w kazdym razie keidys mialabys problem, czy bedziesz miala teraz? Tego nikt nie wie, okaze sie.

Zycze powodzonka i napisz jak Ci poszlo koniecznie:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...