Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

We wniosku wpisałaś dane osoby prywatnej, że u niej się zatrzymasz, tak?

Zapytają Cię, kto to jest i odpowiesz, że wujek przyjaciółki.

Automatyczne pytanie w tej chwili to: a przyjaciółka nie jedzie?

I co odpowiesz?

To, co wpisałaś we wniosku musi się pokrywać z tym, co będziesz mówić podczas rozmowy z konsulem. Nie możesz pisac jednego, a mówić drugiego.

Możesz odpowiedzieć, że to ktoś znajomy, a potem uslyszeć bardziej szczegółowe pytanie.

Ale konsul może zapytać Cię też o coś zupełnie innego, a takiego pytania wcale Ci nie zadać.

Kiedy widzę, jak sama się zakręcasz wokół tego co wpisać i jak, to wyglądasz na osobę bardzo zdesperowaną. Stawiasz sprawę na ostrzu noża, jakby dostanie wizy to była sprawa życia lub śmieci.

Daj sobie troszkę na luz, bo nerwy w całej tej sprawie bardzo przeszkadzają ;)

Przepraszam, jeśli Cię uraziłam. Ale trochę dystansu jest tu jak najbardziej wskazane ;)

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tak osoba prywatna.

Joanna30 to co mi radzisz? wypełnić na nowo wniosek i wpisać jej dane? Czy mogą jej wniosek sprawdzić jak ma już wizę? Czy może powiedzieć "lecę do znajomego"?

czy w konsulacie wyświetla się do kogo ile osób i kiedy jedzie ?

Trochę mi zależy na tym wyjeździe a nie chce potem w konsulacie zrobić z siebie idiotki bo coś pomieszam albo nie będę wiedzieć czegoś :/

Spoko nie uraziłaś, potrzeba mi trochę pomocy jak i krytyki.

Nie mam do kogo się zwrócić o pomoc i poradę niestety.

Z pytań szczegółowych bym wybrnęła, po prostu przyjaźnie się z pewną rodziną, poznałam ich wujka z Ameryki i zaprosił mnie na wakacje. Bo taka jest prawda, a ja uważam że prawda będzie najlepsza.

Napisano

Jeśli jedziesz z nią, to ja bym wpisała jej dane.

Skoro ona ma wizę, to przecież wcale nie musiała wpisywać Ciebie, bo kiedy się starała, to nie musiała wiedzieć, że jedzie z Tobą ;) Ten pomysł mógł sie pojawić już po tym, jak dostała wizę.

Ale możesz też jej danych nie wpisywać.

To Twoja decyzja.

Ja bym wypełniła wniosek jeszcze raz i wpisała wszystko zgodnie z prawdą.

Napisano

I tak też zrobie.

Ale w konsulacie nie mają wglądu w ten wczesniej wypisany wniosek prawda? tylko w ten który podan przy umawianiu na rozmowie tak?

I nie będe brała tego zaproszenia ze soba bo to za bardzo podejrzane jest z tą kuzynką.

Napisano

Nikt nie zawraca sobie głowy sprawdzaniem wszystkich wniosków.

Według mnie sprawdzają te, które ktoś zgłosił, czyli podał ich numer podczas rozmowy.

Niektórzy kilkakrotnie wypełniają wniosek, nim będzie bezbłędny ;)

Więc nie ma sensu czytać ich wszystkich ;)

Napisano

moze sie zdarzyc tak ze ktos powie ze Pani ma 2 wniosek ale wtedy powiesz prosto i prawdziwie ze musialas go poprawic a to nie jest przestepstwo przeciez

a daje sie i tak ktory podajesz pod czas rozmowy telefonicznej a wiec ten ktory bedzie przegladany pod czas rozmowy z Konsulem i z tego beda Cie pytac i zadawac pytania..

I na to sie nastaw co wpiszesz i jak wpiszesz

Napisano

Tak to zostawię bo musiałabym 3 raz wypełniać. W ogóle odpowiedzi sobie nie wydrukowałam bo coś strona szwankowała ale myślę że pamiętam co napisałam.

Wybaczcie że was tak męcze.

Napisano

Słuchaj ja 4 razy wypełniałam i 4 razy wysyłałam, dopiero za 4 razem byłam w 100% pewna, że wszystko mam dobrze wypełnione. A odpowiedzi tez nie drukowałam, tylko potwierdzenie jesli wpisywałaś prawdę to napewno pamiętasz odpowiedzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...