Joanna30 Napisano 23 Marca 2015 Zgłoś Napisano 23 Marca 2015 No oczywiście, bo ci, który mają problem z wypełnieniem wniosku wizowego to magistra sobie kupili... Nie popadajmy w skrajności, co?
pizli Napisano 23 Marca 2015 Zgłoś Napisano 23 Marca 2015 Ojej - ale lawinę spowodowałem Ludzie - spokojnie - nie ma o co się spinać )) Mój " Paszport ciągle znajduje się w ambasadzie/Konsulacie" - dam znać jak przyjdzie na ile wbili. A czy może mi ktoś powiedzieć ile kurierek pobiera za dostarczenie? Pewnie było gdzieś we wcześniejszych postach, ale nie chce mi się grzebać...
olmeca Napisano 23 Marca 2015 Zgłoś Napisano 23 Marca 2015 Opłata za kuriera jest już pobrana w tej kwocie jaką płaciłeś przy wypełnieniu DS-160
haneczka019 Napisano 23 Marca 2015 Zgłoś Napisano 23 Marca 2015 Mnie tez, ale tego co wydaje wizy juz nie. Podam przykład ale od Kanady. Oni wydają tzw wizy dla emerytów i tam jest wprost napisane ze osoby z wyższym wykształceniem maja większe szanse niż np były kierowca ciężarówki. Przykład z Kanady, ale czemu w USA miało by być inaczej? Zreszta ja sie odnoszę nie do samego faktu przyznawania wiz osobom bez wykształcenie, ale do faktu ze takie osoby często: 1. Nie potrafią wypełnić wniosku wizowego poprawnie,albo wypełnić go wogole; 2. Spalają sie przy pierwszym trudniejszym oraz niestandardowym pytaniu. Niestety praca fizyczna bez możliwości wytężenia umysłu zbiera spore żniwa - pewnie jakies 80% wszystkich odmów. Coraz większe bzdury i coraz zabawniej . A tak z ciekawości zapytam, na czym opierasz swoją opinię co do ludzi z wykształceniem podstawowym? Na własnym doświadczeniu, na doświadczeniu swoich bliskich? Wśród znajomych? Skąd takie przekonanie u ciebie?
Lx13 Napisano 23 Marca 2015 Zgłoś Napisano 23 Marca 2015 To moze sprostuje - osobiście jestem nastawiony jak najbardziej pozytywnie. Proponuje zakończyć temat bo off topic sie robi.
pizli Napisano 25 Marca 2015 Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 Witam ponownie Paszport dotarł - na 10 lat, wiza B1/B2. ( U kuriera jednak opłata jest - 24 złocisze) Bilet też zarezerwowany i tutaj też myślę że ciekawostka. Jako że mam możliwość to lecę na 3 tygodnie już w połowie czerwca, więc tuż przed szczytem sezonowym, z Rzeszowa "Lufthansą" z przesiadką we Frankfurcie - Brat złapał mi bilet w dwie strony za 518 $ ( mówił mi że jak żyje to jeszcze nie udało mu się tak tanio biletu kupić, a lata dość często ) Wracam początkiem lipca. I teraz ta ciekawostka: Braciszek sprawdził ile kosztuje bilet dokładnie w te same dni, dokładnie tymi samymi liniami i ta sama przesiadka we Frankfurcie, tylko gdyby sytuację odwrócić i gdyby to On chciał na te 3 tyg do Polski przylecieć. I wiecie jaka cena biletu? 1400 $.... Nie żebym narzekał, ale bądz tu mądry...
pelasia Napisano 25 Marca 2015 Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 Ja ostatnio szukalam biletów z Denver do PL na Lipiec i nic poniżej 1400 nie było.
uga Napisano 25 Marca 2015 Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 Pizli, ale dokąd Ty lecisz? Z ciekawości pytam, bo napisałeś, że bilety $518, wylot z Rzeszowa i przesiadka we Frankfurcie, ale gdzie dalej? Bilety tanie tak czy inaczej, ale ich taniość/okazyjność zależy jeszcze od miejsca docelowego.
sly6 Napisano 25 Marca 2015 Zgłoś Napisano 25 Marca 2015 takie macie ceny tutaj http://www.shannonairport.ie/gns/Passengers/Prepare/us-preclearance.aspx
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.