Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ojej - ale lawinę spowodowałem :)

Ludzie - spokojnie - nie ma o co się spinać :)))

Mój " Paszport ciągle znajduje się w ambasadzie/Konsulacie" - dam znać jak przyjdzie na ile wbili.

A czy może mi ktoś powiedzieć ile kurierek pobiera za dostarczenie? Pewnie było gdzieś we wcześniejszych postach, ale nie chce mi się grzebać... :)

Napisano

Mnie tez, ale tego co wydaje wizy juz nie.

Podam przykład ale od Kanady. Oni wydają tzw wizy dla emerytów i tam jest wprost napisane ze osoby z wyższym wykształceniem maja większe szanse niż np były kierowca ciężarówki.

Przykład z Kanady, ale czemu w USA miało by być inaczej? Zreszta ja sie odnoszę nie do samego faktu przyznawania wiz osobom bez wykształcenie, ale do faktu ze takie osoby często:

1. Nie potrafią wypełnić wniosku wizowego poprawnie,albo wypełnić go wogole;

2. Spalają sie przy pierwszym trudniejszym oraz niestandardowym pytaniu.

Niestety praca fizyczna bez możliwości wytężenia umysłu zbiera spore żniwa - pewnie jakies 80% wszystkich odmów.

Coraz większe bzdury i coraz zabawniej :D.

A tak z ciekawości zapytam, na czym opierasz swoją opinię co do ludzi z wykształceniem podstawowym? Na własnym doświadczeniu, na doświadczeniu swoich bliskich? Wśród znajomych? Skąd takie przekonanie u ciebie?

Napisano

Witam ponownie :)

Paszport dotarł - na 10 lat, wiza B1/B2. ( U kuriera jednak opłata jest - 24 złocisze)

Bilet też zarezerwowany i tutaj też myślę że ciekawostka.

Jako że mam możliwość to lecę na 3 tygodnie już w połowie czerwca, więc tuż przed szczytem sezonowym, z Rzeszowa "Lufthansą" z przesiadką we Frankfurcie - Brat złapał mi bilet w dwie strony za 518 $ ( mówił mi że jak żyje to jeszcze nie udało mu się tak tanio biletu kupić, a lata dość często :) ) Wracam początkiem lipca. I teraz ta ciekawostka: Braciszek sprawdził ile kosztuje bilet dokładnie w te same dni, dokładnie tymi samymi liniami i ta sama przesiadka we Frankfurcie, tylko gdyby sytuację odwrócić i gdyby to On chciał na te 3 tyg do Polski przylecieć. I wiecie jaka cena biletu? 1400 $....

Nie żebym narzekał, ale bądz tu mądry... :)

Napisano

Pizli, ale dokąd Ty lecisz? Z ciekawości pytam, bo napisałeś, że bilety $518, wylot z Rzeszowa i przesiadka we Frankfurcie, ale gdzie dalej? Bilety tanie tak czy inaczej, ale ich taniość/okazyjność zależy jeszcze od miejsca docelowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...