Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mata... Szczerze jestem zainteresowana Twoim przypadkiem i czekam na ostateczną decyzję. Z tego co czytam tutaj to wydaje mi się, że Twoim plusem jest młody wiek i nauka. Jak będzie rozpatrywana przyszywana rodzina... hmm... Naprawdę jestem ciekawa :) Osobiście przymierzam się do złożenia formularza ale jakoś tak trzęsę sie jak galareta bo szans mało widzę, mimo że chcę wyruszyć typowo turystycznie na 2 tyg i zatrzymać sie u znajomych. W Pl trzyma mnie praca ale to chyba nie wystarczy... ;)

Napisano

viola czasami mowienie o rodzinie moze zle wypasc niz ze sie leci samemu lub tez do znajomych-przyjaciol

bo rodzina moze pomoc w czyms -chociaz to nie jest takie oczywiste a ktos obcy juz nie :)

Napisano

W porządku Sly, ja to rozumiem ale w moim przypadku boje się bardziej, że mam za słabe więzi z Pl bo właściwie nic nie posiadam poza pracą, dzięki której właśnie mogę pozwolić sobie na takie turystyczne odwiedziny moich znajomych. Tylko jak na to spojrzy Pan konsul? :) Jak dużo jest takich osób jak ja tutaj na forum? Ja szczerze się obawiam mimo, że nie mam nic do ukrycia

Napisano

jest troche osob

ja nie mialem mieszkania,samochodu wlasnego a prace aby a dostalem wize w czasach gdzie odsetek byl w granicach 30% a nie teraz kolo 10%..

jak widzisz wazne do kogo sie leci,jak sie rozmawia :)

Napisano

Hmm, ok... Kolejny feler moim zdaniem to okres starania się o wizę... wakacje. Od dłuższego czasu czytam ten top i analizuję... no i odnoszę wrażenie, że teraz zwiększa sie ilość odrzuconych wniosków. Nie mam pojęcia jak to jest w praktyce, znaczy w porównaniu z rokiem ubiegłym. Być może mi sie tylko wydaje ale jak czytam jak piszą " widziałam kilka osób wychodzących z paszportem" to tak sobie myślę, że się znowu boję... :)

Napisano

viola za duzo kombinujesz

jakbys troche pobyla na forum to bys zobaczyla ze ilosc osob zwieksza sie zawsze przed swietami,okresem jak maj,czerwiec ...

wiec i wiecej jest ludzi oraz odrzucen i tak to nalezy widziec a nie ze sa wakacje to ludziom sie wiz nie daje :)

Napisano

Viola... :) Uszy do góry ;) mam podobne szanse do Twoich, ale powiem Ci, że podchodzę już do tego na luzie. Życie dało mi już po dupie wielokrotnie mimo młodego wieku i wiem, że teraz mi się uda. Musi się udać ;) i wierzę, że jeszcze w tym roku postawie swoje nogi na "kochanym Jackowie" :)

Napisano

Z dzisiejszych nowinek...

Właśnie wróciłam z poczty - grzecznie opłaciłam wskazaną na blankiecie kwotę na jutrzejszą wizytę u konsula :)

Wieczorem wsiadam w pociąg do Krk, zostanę na noc u znajomej i jutro od rana walka z wiatrakami będzie ;)

Hmm do wniosku wpisałam osobę, która jest na pewno z mojej rodziny, ale nigdy w życiu z nią nie rozmawiałam więc założę się, że wypada dziś jeszcze przedzwonić do tej osoby i pogadać z nią żeby nie odpaść na prostym pytaniu chociażby jako kto ta osoba pracuje lub ile lat jest w USA bo tego nawet nie wiem :) A z tego co czytam na forum to te "ciotki/wujkowie/kuzyni" mogą być podejrzani...

Jak będę "po" i będę w stanie cokolwiek pisać to opiszę co i jak może już jutro wieczorem ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...