Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W zasadzie to nie mam zadnych więzi bo jestem aboslwentem szkoły sredniej :) Konsul bł bardzo fajny , taki lekko łysawy.Pytał mnie do kogo jade ( do wujka) , co zamierzam robic po zakonczeniu szkoły ( odpowiedziałem ,że obecnie czekam na wyniki z matury i mam zamiar iśc na studia ) , pytał kim jest dla mnie osoba z którą jadę do USA ( ciocia) , czym sie zajmują moi rodzice ( tata ma firme a moja mama pracuje u niego w biurze) i była taka dziwna sytuacja przez moment bo zapytał mnie czy juz kiedys byłem w USA a ja powiedziałem ze nie a on jakos tak dziwne spoglądał w ten komputer jakby miał tam co innego napisane.W zasadzie tyle :) pomimo ,że wydawąło mi sie ze jest bardzo duzo ludzi to od momentu wejscia do konsulatu do zakonczenia rozmowy z konsulem mineło jakies 35 minut :) byłem umówiony na 10.15 a przyszełem pod konsulat o 9:45 i po kilku minutach wszedłem do srodka :) nie ma sie czym przjemowac :)

Napisano

Dzis o 9.00 i lipa ;) (ale konsul ma rodzine w moim miescie i powiedzial zebym za ok pol roku sprobowal ponownie jak bede na studiach nieomieszkam sprobowac ) jak myslicie dobre posuniecie? czy tez nie?

Napisano

Widocznie chciał, żeby więcej łączyło Cię z Polską.

Zresztą zalecają, żeby po raz kolejny starać się o wizę, jak nasza sytuacja ulegnie zmianie.

Nie jest to obowiązkowe, bo niektórym się udało isć po miesiacu, z taką samą sytuacją, jak poprzednio i wizę dostawali...

Ale jeśli Tobie konsul doradził, żebyś spróbował, jak już będziesz na studiach, to spróbuj ;)

Jeśli oczywiście będziesz w ogóle miał potrzebę starania się wtedy o wizę.

Napisano

depo a kto Ci wypelnial wniosek i co tam bylo wpisane o dlugosci pobytu,bo kiedys pisales o jakiejs wizie opiekunczej i ze chcesz tam byc dluzszy czas..jesli to jakos wyszlo na rozmowie ze bedziesz dluzszy czas niz piszesz to masz odpowiedz co moglo zawazyc

czasami w Ambasadzie ludzie slysza takie odpowiedzi ale nie ktorzy i tak ida zaraz po wize i ja dostaja a nie ktorzy nie,i wtedy czekaja na studia ...

Napisano

i walanie tu jest z mojej strony wina bo zamiast 2 tyg wpisać wpisałem 2 miesiące i konsul powiedzial ze to przeważyło na decyzji jakby bylo na 2 tyg wize bym otrzymał bez problemu a z babcia juz jest załatwione ponieważ otrzymała Opiekunkę za którą płaci państwo musze czekac na wyniki za matury i startować na studia jeszcze możne jakoś prace zachacze i możliwe ze będzie git

PS: czy lepiej jest zapisac sie na studia czy do pracy (mi sie wydaje ze lepiej studia bo szybciej wydadza wize ?)

Napisano

to jest pytanie z wieloma odpowiedzami co jest lepsze

bo jak sie zapiszesz na studia a bedziesz leciec w okresie nauki do USA na dluzszy czas to moze to sie wydac dziwne,,co innego wyjazdy w okresie swiat,ferii czy tez wakacji..

a co do pracy to po 2-3 miesiacach bedziesz juz miec wolne na 1 miesiac ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...