sly6 Napisano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2011 a jak by nie wyszlo znow z wiza turystyczna to wyjazd na work i travel
depo Napisano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2011 tylko przez jaka firmę itp ? może ktoś polecić aby nie wtopić kasy na marne
wheelbuilder Napisano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2011 Idziesz do pracy i studiujesz zaocznie Otrzymujesz wizę studencką i jedziesz w przyszłe wakacje na Work&Travel.
sly6 Napisano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2011 wize studencka?to jest wiza na nauke ale w USA a ze ktos sie uczy w Polsce ta wiza na work i travel ma nazwe J-1 masz taki depo temat o work i travel i tam zobacz po firmach,masz tez taki wykaz na stronie Ambasady USA..
pacio177 Napisano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2011 Depo , ja tez jestem po maturach.Wpisane miałem ze lece na 2 tyg.Konsul pytał co zamierzam robic pozniej i powiedziałem ze czekam na wyniki matury i ze sie wybieram na studia i wize dostałem.
depo Napisano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2011 no widzisz ja mialem pecha po pierwsze zle wypelnilem wniosek o wize bo mialem wpisac 2 tyg a cos mi sie ubzduralo i wpisalem 2 miesiace i dlatego a gdzie startowales?
iamsed Napisano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2011 Cześć, mam we wtorek o 10 rozmowę w konsulacie w Warszawie, samą rozmową się nie stresuję, jednak ciekawi mnie jedna rzecz - dr z wydziału powiedział mi, żebym najlepiej pojawił się na miejscu ze 2 godziny wcześniej. Wydaje mi się to lekko naciąganym pomysłem - może było tak kilka lat temu, ale teraz? Był ktoś z was niedawno na rozmowie? Jakie są kolejki?
sly6 Napisano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2011 dawniej tzn jak bylo?bo jak pamietam moglem byc i 8 godz ale z 1,5-2 godz i tak spedzilem w kolejce bo tyle bylo osob po wize , prawie kazdy jechal na 1 godz chociaz przedzial byl na pare godz.. mozesz byc pare min przed 10 godz-sa osoby ze sa i 40 min przed rozmowa i jak jest miejsce to wchodza do srodka ,a jakbys byl te 2 godz to moze by Cie wpuscili do srodku ,jak nie zaraz to pewnym czasie . Teraz jak bedziesz juz 1 godz po wize to juz bedzie cos z czekaniem,wejsciem itd
Frances.F Napisano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2011 Trzymajcie za mnie kciuki jutro, żebym się w samolocie nie bała i zrozumiała ludzi na lotnisku i dogadała się z oficerem imigracyjnym. 12.10 Warszawa - Chicago
Frances.F Napisano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2011 Dolecialam, cala i zdrowa. W moim przypadku rozmowa z imigratiom trwala moze ze dwie minuty. Pani wziela odciski, zrobila zdjecia, zadala pytania w stylu, do kogo, na ile, czy bylam juz w US, z kim jade, czy ta osoba jest Amerykaninem, jesli nie to u kogo zostaje i czy jestem studentka w Polsce. Wiza podbita na 6 miesiecy. Moja kolezanke jedank pan oficer trzymal prawie 5 minut. Balam sie ze jej nie puszcza, przemaglowal ja ze wszystkiego. Ale bylo ok. Zycze wszytskim udanego pobytu w Stanach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.