Single Nomad Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 Witam, Obecnie, trudniej jest niedostać wizy niż ją dostać. Na wszystkie pytania pani konsul, odpowiadałem zgodnie z prawdą: "Nie wiem, czas pokaże" - łącznie z tym czy zamierzam podjąć pracę w US i A. Pozdrawiam, Mike, www.singlenomad.pl - blog z podróży dookoła świata.
pacio177 Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 a keidy sie wybierasz w podróz do USA ?? bo widziałem ze wize juz masz od 3 mcy
EDA Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 Witam Jestem na tym forum pierwszy raz , proszę o jakąś radę w celu wypisaniu mniosku DS-160 , jest pytanie czy kiedykolwiek starałeś się o wizę , znajomy starał się dwukrotnie 20-cia lat temu czy zaznaczyc że się starał czy nie , bo niewiem czy podac ,może nie będą miec tej informacji w bazie danych.
sly6 Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 EDA a jak beda miec to co wtedy?a no bedzie podawanie falszywych danych i nie bedzie ze nie wiedzialem-nie chcialem podac i juz a teraz zalezy za co nie dostal?bo 20 lat temu tych odmow bylo duzooo...nie to co teraz
EDA Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 EDA a jak beda miec to co wtedy?a no bedzie podawanie falszywych danych i nie bedzie ze nie wiedzialem-nie chcialem podac i juz a teraz zalezy za co nie dostal?bo 20 lat temu tych odmow bylo duzooo...nie to co teraz Jak nie poda że się starał kilka lat temu i jak sprawdzą to co mu może grozic, chyba mu nic nie zrobją tylko nie będzie mógł się więcej starac o wize
Joanna30 Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 No nic mu nie zrobią, tylko nie dadzą mu wizy. Niech napisze prawdę, bo po co chce ryzykować kłamstwem?
EDA Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 No nic mu nie zrobią, tylko nie dadzą mu wizy. Niech napisze prawdę, bo po co chce ryzykować kłamstwem? Zobacze jak sam zdecyduje może będzie chciał zaryzykowac
Joanna30 Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 Nie rozumiem, dlaczego w ogóle chce skłamać we wniosku... Wstydzi się przyznać, że już starał się o wizę? Przecież to nie powód do wstydu
ainer Napisano 12 Października 2011 Zgłoś Napisano 12 Października 2011 .Witam, postanowiłam poszukać pomocy tutaj gdyż nie znalazłam odpowiedzi nigdzie indziej (być może źle szukałam). Mam 19 lat, nikt z mojej rodziny nie przebywa nielegalnie w USA, nie byłam karana. Jestem studentką i bardzo mi zależy aby już w przeciągu tygodnia umówić się na spotkanie z konsulem. Jestem studentką pierwszego roku. I tu rodzi się moje pytanie. Czy idąc do konsulatu potrzebuje indeks (nie mam go jeszcze, posiadam tylko legitymacje studencką - czy to wystarczający dowód, że studiuje?), bo co jeśli spytają mnie o indeks? Bardzo zależy mi na załatwieniu tego bardzo szybko. Zaryzykować i iść bez indeksu? co tu zrobic;|
sly6 Napisano 12 Października 2011 Zgłoś Napisano 12 Października 2011 Jest inne pytanie jesli teraz lecisz to na jak dlugo,dlaczego teraz,do kogo... i na to zwroc uwage bo jak napiszesz ze lecisz na dluzszy czas to co z nauka? wrazie pytan co z indeksem powiesz ze czekasz na niego i tyle.. za czesto nie pytaja sie teraz w Konsulacie o takie cos jak indeks ps kolejnym razem poczekaj dluzszy czas na odpowiedz..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.