Justa1234 Napisano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam, mam pytanie. Rok temu byłam na work and travel w stanach, posiadam wiec social security nr. Teraz w trakcie wypelniania wniosku o nowa wize poproszono mnie rowniez o podanie us taxpayer nr. niestety nie moge go znalezc. Czy ktos bylby na tyle pomocny i powiedzial w jakim dokumencie i gdzie moge go znalezc? dziekuje i pozdrawiam
trats Napisano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam, mam pytanie. Rok temu byłam na work and travel w stanach, posiadam wiec social security nr. Teraz w trakcie wypelniania wniosku o nowa wize poproszono mnie rowniez o podanie us taxpayer nr. niestety nie moge go znalezc. Czy ktos bylby na tyle pomocny i powiedzial w jakim dokumencie i gdzie moge go znalezc? dziekuje i pozdrawiam z mojej instrucji wizowej z ubiegłego roku, którą otrzymałam od CCUSA: US Social Security Number – odpowiedź Does Not Apply lub numer SSN US Tax Payer Number – odpowiedź Does Not Apply wynika z tego, że nie mamy tego numeru.
Justa1234 Napisano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 tak, ale po paru miesiacach pracy mam juz ten numer, teraz wypelniam wniosek o nowa wize, i podalam juz social security, brakuje jedynie taxpayer nr, nie wiem gdzie go znalezc
kzielu Napisano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 Jak masz SSN to nie masz tax payer number - ITIN jest dla tych co im sie SSN nie nalezy ale musza sie rozliczac...
trats Napisano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 tak, ale po paru miesiacach pracy mam juz ten numer, teraz wypelniam wniosek o nowa wize, i podalam juz social security, brakuje jedynie taxpayer nr, nie wiem gdzie go znalezc no ale instrukcja była i dla tych, którzy nie byli nigdy w usa, jak i dla posiadaczy SNN, którzy w stanach pracowali, więc skoro przy US Tax Payer Number jest jedynie does not apply, to znaczy, że go nie mamy.
Matthew Kaczorowski Napisano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 Witam. korzystając z okazji. może wy wiecie czy w majowke będzie czynna ambasada bo chciałbym zadzwonić umówić się na rozmowe:-)
sly6 Napisano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2012 http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/godziny-pracy.html powinna byc czynna
Justa1234 Napisano 2 Maja 2012 Zgłoś Napisano 2 Maja 2012 Witam, Dziekuje za odpowiedz na temat taxpayer number. Nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia. We wniosku jestem proszona o podanie osoby kontaktowej lub organizacji w stanach. Nie znam nikogo na miejscu i nie bardzo wiem co mam tam wpisac. Czy moze podac hotel, w ktorym sie zatrzymam?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.