cleo1809 Napisano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 wydaje mi sie ze do spotkania i wypelniania dokumentow nalezy podchodzic na tyle powaznie aby dac zdjecie na ktorym jest sie w miare podobnym do siebie.[to samo inne dokumenty, nie tylko ds160], jesli ktos podchodzi do tego tak: 'aa dam stare jest nawet do siebie tu podobny, i moze to przejdzie'...to niech wogole da sobie spokoj chyba jak ktos daje zdjecie to widzi czy jest do siebie na nim podobny czy nie i daje jakies stare. sly6 nie spotkalem sie z takim przypadkiem, daj mi linka do przypadku z tego forum czy tych innych forow bo nie moge znalezc. ja tak mialam ze zdjeciem i pisalam o tym na forum w ds-160 przeszlo a w konsulacie juz nie i musialm robic szybciutko nowe pozdrawiam
elmo32 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam wszystkich. Podzielę się swoimi wrażeniami z wczorajszej wizyty w Krakowie. Osób nie było za wiele raczej starsze tak koło 50, młodych nie było dużo. Może to dlatego że po sezonie wakacyjnym. Po ósmej wyszedł pracownik zebrał paszporty ze stroną z potwierdzeniem i sprawdzał dowody wpłaty i dał taki żółty numerek. Osoby które miały niewyraźne zdjęcie albo jedna miała jakiś cień na zdjeciu pan powiedział że to chyba z lampy błyskowej to musieli zrobić nowe zdjęcie. Jedna osoba nie miała wydrukowanej strony z potwierdzeniem więc musiała ją wydrukować w kafejce internetowej. Jednej osobie gdzieś w przestrzeni internetowej zaginął wniosek więc też była proszona o zalogowanie się na stronie i jeszcze raz wysłanie. Także takie małe problemy techniczne. Później wpuszczali po parę osób, kontrola - ściąganie pasków, zegarki, torebki - na taśmę. Na górę po schodkach i czekanie na odbiór paszportu i dalej trochę czasu na swoją kolej z numerkiem. Ogólnie z tego co widziałam (a miałam numerek 10) to wizy wszyscy dostawali, zauważyłam tylko jedną osobę taka kobieta myślę że koło 40 wizy nie dostała bo wychodziła z paszportem ale dlaczego to już nie wiem. Ja też dostałam na 10 lat tak powiedział pan konsul. A pytania to w jakim celu jadę i kiedy byłam w usa ostani raz i jak długo. I to wszystko. Powodzenia dla wszystkich
anna_866 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 moja sytulacja jest taka: po pierwsze: posiadam wize 10 letnia tzn konczy mi sie za rok, w tym czasie skonczylam studia mgr wyszlam za maz i mam inne nazwisko bylam w stanach kilka razy zawsze po 2 3 miesiace ,chcialabym isc po nowa wize do paszportu zeby nie miec klopotow na granicy w razie czego, po drugie chcialabym pojechac na miesiac z mezem ale on chyba ma jakiegos pecha albo nie umie sie zaprezentowac dobrze bo nie daja mu wizy kilka lat,ma skonczone studia i stala prace,stan konta dobry.jak myslicie jakie sa nasze wspolne szanse na dostanie wizy chodzi nam o miesiac bo nie mielismy podrozy poslubnej i fajnie byloby wyjechac gdzies dalej.
Joanna30 Napisano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2012 A kiedy mąż po raz ostatni starał się o wizę?
sly6 Napisano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2012 jak idzie z Toba a Ty masz tzw czyste konto to moze byc na plus dla Was ps ale za to ma szczescie ze Ciebie ma,poznal anna-866,,bo mozna miec szczescie w milosci,poznaniu kogos a wize kiedys sie i tak dostanie
anna_866 Napisano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2012 to napewno szczescie ze poznal hehe .... ostatnio byl 3 miesiace temu zaraz po slubie, powiedzieli ze ma nadal za male korzenie z polska ,zeby znow probowal bo chcielismy jakby co wyjechac juz we wrzesniu i wrocic na pazdziernik ,czas mija ja zmienilam paszport mysle moze pojde z nim kolejny raz jak maja nie dac to i dla mnie i dla niego, a strasznie bym chciala jechac przyzwyczailam sie juz do stanow do tego klimatu ludzi.jak myslicie moje szansesa raczej an 90% a meza chyba jak zawsze na 50% czy warto wykosztowywac sie bo spotkanie w ambasy to ponad 1000 zl dla naszej 2 czy ma to sens?
sly6 Napisano 1 Września 2012 Zgłoś Napisano 1 Września 2012 co bym zrobil,wybral bym sie po wize i juz juz wie jak jest na rozmowie,Ty tak samo wiec mozecie sie lepiej przygotowac .
anna_866 Napisano 1 Września 2012 Zgłoś Napisano 1 Września 2012 czy pare miesiecy to nie jest za maly okres zeby,, cos zmienilo sie w zyciu???''-dot.tych wiekszych wiezow rodzinnych.. ktorych wg konsula prawdopodobnie brakuje u meza....mieszkanie kupujemy tyle zmienilo sie od ostatniej wizyty....... czesto czytam na forum ze lepiej rok czekac i wlasciwie poglady na ten temat sa rozne. u kogos zycie moze sie zmienic w kilka dni a czasami u niektorych przez kilka lat w miejscu stoji.... mozna debatowac duzo...
elmo32 Napisano 3 Września 2012 Zgłoś Napisano 3 Września 2012 Ja byłam w zeszłą środę w konsulacie w Krakowie i było młode małżeństwo (młode wiekiem a stażem kto wie ) i weszli razem do konsula. Dostali wizy obydwoje, ale co mówili i co mieli ze sobą tego już nie wiem. Życzę powodzenie i próbujcie razem
anna_866 Napisano 3 Września 2012 Zgłoś Napisano 3 Września 2012 dziekuje chyba sie skusze mimo tego iz niedawno byl i roznie moze byc...wybieramy sie na wycieczke i tak musimy jechac do warszawy na okecie to chyba odrazu sie skusze na ta ambasade zeby nie gadaniac na pusto
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.