Skocz do zawartości

"dowody" Bycia Razem / Rozmowa Z Konsulem

Nigella

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

oczwyiscie jest frustracja,nerwy i tego nie da sie opisac,zmierzyc ale

Macie siebie,kochacie sie :) a to czasami wiecej niz czas,nerwy ..czekacie na siebie i chcecie byc ze soba

wszystkim czekajacym zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia :)

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nigella, Sly - dzieki! dla tych co czekaja - filmik na pocieszenie, zalaczony na visa journey przez jednego z forumowiczow czekajacuch na noa2. Dla tych co jeszcze nie widzieli :).

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witajcie ponownie :D

Mam takie troszke inne pytanko, nie wiem, czy na forum już się pojawiło. Czy jeśli np zechcę odwiedzić mojego narzeczonego w USA i jak zapewne poproszą o dowody na to, że do PL wrócę, czy np. papier na to, że jestem właścicielką mieszkania też się liczy i czy może być przetłumaczony przeze mnie na j. angielski (osobna, podpięta kartka)?

Jak tam nastroje? Ponoć coś się ruszyło z naszymi K-1 :)

Napisano

wiele razy takie cos sie pojawia

mieszkanie mozesz sprzedac po dostaniu wizy i wtedy co Cie bedzie trzymac ;)

a do tego pokazesz taki dokument bez pytania?ze masz mieszkanie?

• 1 miesiąc później...
Napisano

Kurcze wolałbym aby to odbyło siępo POlsku. Angielski umiem ale tak sobie wiec nie wiem czy bym wszystko zrozumial i dobrze odpowiadał. Nie ma żadnego wyboru?

Napisano

przypuszczam, że pytanie jest głupie, ale czym się rożni bilet od karty pokładowej? - mój narzeczony siedzi w bazie we Włoszech, ja za względu na moją pracę (jestem audytorem finansowym) nie mogłam brać wolnego w czasie sezonu czyli całą zimę do końca kwietnia w zasadzie. Byłam więc u niego tylko raz i leciałam ryanairem - nie mam już biletu, wywaliłam, nigdy nie myslałam, że będę potrzebować.. mam tylko itinerary - wysłane na maila przez ryanaira (w sumie rzay dwa - gdy leciałam na wakacje w sierpniu - wtedy właśnie się poznaliśy, i w listopadzie). Teraz lecę lufthansą, co mam dokładnie zatrzymac?Dzięki z góry za odpowiedź :) Aha, narzeczony odwiedził mnie w między czasie jakieś 5 razy, ale wątpie czy ma zachowane bilety....

Napisano

Kurcze wolałbym aby to odbyło siępo POlsku. Angielski umiem ale tak sobie wiec nie wiem czy bym wszystko zrozumial i dobrze odpowiadał. Nie ma żadnego wyboru?

Emigrujesz do anglojęzycznego kraju i masz obawy, że nie odpowiesz po angielsku na krótkie pytania w formie "Kto? Gdzie? Kiedy?" ? To trochę niekomfortowo...

Wszyscy już napisali, że JEST wybór. Możesz rozmawiać po polsku.

przypuszczam, że pytanie jest głupie, ale czym się rożni bilet od karty pokładowej? - mój narzeczony siedzi w bazie we Włoszech, ja za względu na moją pracę (jestem audytorem finansowym) nie mogłam brać wolnego w czasie sezonu czyli całą zimę do końca kwietnia w zasadzie. Byłam więc u niego tylko raz i leciałam ryanairem - nie mam już biletu, wywaliłam, nigdy nie myslałam, że będę potrzebować.. mam tylko itinerary - wysłane na maila przez ryanaira (w sumie rzay dwa - gdy leciałam na wakacje w sierpniu - wtedy właśnie się poznaliśy, i w listopadzie). Teraz lecę lufthansą, co mam dokładnie zatrzymac?Dzięki z góry za odpowiedź :) Aha, narzeczony odwiedził mnie w między czasie jakieś 5 razy, ale wątpie czy ma zachowane bilety....

Ja bym zachowała co się da ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...