Skocz do zawartości

K1 - Wszystko W Jednym

adka0401

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 441
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Prior to the interview, the foreign fiancé(e) will have to apply for the K1 visa. The I-129F petition is valid for four months from the date of approval by USCIS. The foreign fiancé(e) thus has four months to apply for a K-1 visa by completing Form DS-160, Nonimmigrant Visa Application, online.

Statement 1: An immigrant / K-1 visa is valid for six months from the date of the medical or the date of issuance, whichever comes earlier (99% of time it's the medical).

Statement 2: An immigrant / K-1 visa is valid for a maximum of six months (if for some reason the medical is conducted after visa issuance).

• 11 miesięcy później...
Napisano

Cześć wszystkim. Czy do petycji I-129F musi zostać dołączony cover letter? W instrukcji nie znalazłam takiej informacji, a widzę że często o nim wspominacie na forum.

Napisano
Dnia 16.11.2018 o 12:57, margherita_s napisał:

Tak.

Doczytałam, że ktoś tutaj nie miał i w niczym to nie przeszkodziło.

Napisano
3 godziny temu, agawa napisał:

Zrobisz jak zechesz. Ja wzorowalam sie glownie na checklist z visajourney, a takze na radach kolezanki, ktora o K1 aplikowala 2 lata przede mna. 

Napisano
On 11/20/2018 at 1:16 PM, agawa said:

Ja nie miałam i nie dostałam rfe :) 

• 2 miesiące później...
Napisano

Z jakiego powodu nie można otworzyć koperty z wynikami badań? Wyniki to jakaś tajemnica?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...