Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jak długo czekaliście na maila potwierdzającego złożenie aplikacji?O ile dobrze wyczytałem to powinien być taki zarówno przy poprawnej jak i błędnej aplikacji?Czekam od 2 godzin i jak do tej pory cisza......

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Numer mam wydrukowany.Tak dokładnie z tej strony korzystałem.

Dokonałem nadinterpretacji terminu "elektroniczna wiadomość" na stronie 13 punkt 33? :) Mój błąd i dzięki za wyjaśnienie.

Napisano

Witam serdecznie,

Mam jedno skromne pytanko, zamierzamy wraz z zona wyslać po jednej aplikacji, ale oprócz nas dwóch jest jeszcze nasz 10-cio miesięczny synek.

Zastanawiam się tylko jak wyglądają kryteria zdjęcia tak małego dziecka, tak sobię myślę, że może być bardzo ciężko uchwycić jego perfekcyjne zdjęcie (wg. wymagań), czy jeżeli chodzi o tak małe dzieci jest może większa tolerancja błędu :)?

A z ciekawości, Wy zdjęcia robicie sami, czy chodzicie do fotografa? :)

Pozdrawiam i z góry przepraszam jak już było, ale nie znalazłem ...

jesli zdjecie nie moze byc starsze niz rok to dolaczcie "prenatal ultrasound pic"...hehehe

Spoko. Więcej szans dla nas. ;)

BTW Tak sobie przeglądam forum i mam nieodparte wrażenie, że ludzie nie mają najmniejszych oporów jeśli chodzi o naginanie prawa Rzeczpospolitej. Natomiast najmniejsze nagięcie prawa dzikiego zachodu spotyka się z bladym strachem, jakby to była przynajmniej ekskominika. Strange... :wacko: Ciekawe tylko, czy to w Polsce tak słabo jest ono egzekwowane, czy w US tak dobrze? <_<

ekskominika...hehehe

bo tutaj maluczcy sa nauczeni od oseska aby nie naginac, nie krasc i w ogole nie kombinowac

gdyby bowiem w ameryce wszyscy kradli i oszukiwali to niewiele zostaloby dla tych co naprawde kradna i oszukuja (big shots= "politicians"="elected officials")

ameryka to wielki i wspanialy kraj

Napisano

jesli zdjecie nie moze byc starsze niz rok to dolaczcie "prenatal ultrasound pic"...hehehe

ekskominika...hehehe

bo tutaj maluczcy sa nauczeni od oseska aby nie naginac, nie krasc i w ogole nie kombinowac

gdyby bowiem w ameryce wszyscy kradli i oszukiwali to niewiele zostaloby dla tych co naprawde kradna i oszukuja (big shots= "politicians"="elected officials")

ameryka to wielki i wspanialy kraj

emigum miał na myśli chyba naszych rodaków, którzy przebywają w USA lub zamierzają tam wyemigrować, a nie rodowitych amerykanów uczonych od oseska prawości i przestrzegania prawa ;)

Napisano

emigum miał na myśli chyba naszych rodaków, którzy przebywają w USA lub zamierzają tam wyemigrować, a nie rodowitych amerykanów uczonych od oseska prawości i przestrzegania prawa ;)

Dokładnie.

Z tą uczciwością amerykanów, to bym też nie przesadzał mangomald. :P

Raz, że w większosci, to mieszanka potomków "czarnych, którzy dali się złapać na swoim podwórku lub których wódz sprzedał za paczkę fajek, bo do niczego nie byli mu przydatni" i ment, którzy nie radzili sobie we własnym kraju. "Tatusia oszukasz. Przyjaciela oszukasz. Mamusie oszukasz, ale życia (genów) nie oszukasz."

A dwa, to dosłownie przed chwilą lukałem na topic, w którym..

REO bylo jeszcze do niedawna sporo ale wszelkie przekrety zamknely market. Chciwosc Panie chciwosc wpedzila nas tu gdzie jestesmy.

ps.

mango, jakbyś nie znał tych kultowych cytatów, to wklejam źródło:

_http://www.youtube.com/watch?v=wtLcem9EDIQ

_http://www.youtube.com/watch?v=f5RsG2Oiw6k

Napisano

Witam mam takie pytanie w polu:

Last/family name w przypadku żony mam wpisać jej nazwisko teraźniejsze/panieńskie?Czy tylko wpisać nazwisko jakie teraz ma?

Wpisujesz nazwisko jakie żona nosi obecnie... takie jakie ma w tej chwili w dokumentach,. Nie ma w aplikacji DS-5501 pytania o nazwisko panieńskie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...