Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tak jak pisze kzielu ze kosmyki czy tez tzw kukuryku na glowie to moze byc problem ze kogos odrzuca? ;)

Pocieszę Was:

Nie sądzę, żeby w Afryce, czy Ameryce Południowej mieli mniejsze problemy ze zdjęciami niż my w cywilizowanej Europie. A jednak oni też dostają GC. :)

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

czesc! tutaj marcin1 (pare osob napewno mnie kojarzy) niestety nie moge napisac z tamtego konta bo nie pamietam hasla :(

otoz chce wypelnic ten wniosek ( mam zaczete 17 lat ) i tutaj moje 2 pytania

1. czy musi to wypelnic tylko moja mama i ja uatomatycznie jezeli ona zostanie wylosowana otrzymam GC ?

2.co ''moja mama'' ma wpisac w ''the number of children'' tylko mnie czy pozostalych 2 moich braci ? (oni maja skonczone 21 lat)

3. a i to pytanie Are you claiming eligibility based on the country where you were born? o co w tym chodzi ?

Napisano

1. No, Ty wypełnić nie możesz, więc musi to zrobić Twój rodzic. Jeśli mama wylosuje zieloną kartę, to Ty także. Ale to nie jest równoznaczne z emigracją, bo trzeba jeszcze odesłać papiery i mieć spotkanie z konsulem.

2. Musi wpisać liczbę dzieci poniżej 21 roku życia.

3. Chodzi o to, czy możliwość wzięcia udziału w loterii opiera się na kraju, w którym się urodziła (bo to o głównego aplikanta chodzi, czyli w tym wypadku Twoją mamę).

Napisano

Ale mama ma możliwość udziału w loterii przez to, że urodziła się w Polsce, prawda? Bo tym razem Polska jest dopuszczona do loterii, prawda?

Aplikujesz o zieloną kartę i to pytanie dotyczy tego, na jakiej podstawie aplikujesz o tę zieloną kartę. A Ty aplikujesz na podstawie tego, że urodziłeś się w kraju, który startuje w loterii.

Napisano

witam mam szybkie pytanie czy jak mam nazwisko z polskimi znaczkami to mam wpisywac we wniosku oryginalna wersje czy bez znaczkow? Dzieki!

W paszporcie mam "Ś" ale boję się, że mi system nie przytjmie..

CZY JEST KTOS W STANIE MI POMÓC?

Napisano

czyli ma dac nie ? bo przeciez chodzi tu o USa a mama urodzila sie w PL

Dać mamie do wypełnienia, W końcu to ona jest dorosła, to ona aplikuje i to ona będzie musiała się bujnąć do usa. A jak będziesz grzeczny, to cię zabierze ze sobą. Choć wcale nie musi. :)

Tak. Ja pomogę. Chętnie.

Dam głowę komuś uciąć, że odpowiedź jest podana co najmniej 2 razy w tym temacie i kilka razy w tym obszerniejszym, a także setki razy na forum.

Nie ma za co.

ps.

Właściwa odpowiedź pewnie zajęłaby ledwie kilka kliknięć, ale mógłbyś posądzić mnie o śmierdzące lenistwo, a jakie ja cię oskarżam :D

Napisano

A spróbuj wpisać z polskimi literami i zobaczysz, czy system Ci przyjmie.

Ja próbowałam to robić i wiem.

A jakbyś przeczytał ten wątek, to byś wiedział, jak wpisać swoje imię i nazwisko.

Napisano

scigal po to sa zalozone te tematy abys mogl sie dowiedziec a nie pytac

NIe mozesz pisac polskich znakow bo Cie system i tak cofnie ...

szczypiore co do wpisywania dzieci to jesli Ty jestes ktory ma do 21 lat to sie wpisuje 1 i tyle,,nie nalezy wpisywac braci co maja juz ponad 21 lat.

potem sie dodaje dane twoje oraz zdjecie

sprawa jest jeszcze inna czy sie Twoja mama kwalifikuje i dobrze przejdzie np badania medyczne,karalnosc oraz jak bedzie z rozmowa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...