emigum Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 tak jak pisze kzielu ze kosmyki czy tez tzw kukuryku na glowie to moze byc problem ze kogos odrzuca? Pocieszę Was: Nie sądzę, żeby w Afryce, czy Ameryce Południowej mieli mniejsze problemy ze zdjęciami niż my w cywilizowanej Europie. A jednak oni też dostają GC.
scigal Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 witam mam szybkie pytanie czy jak mam nazwisko z polskimi znaczkami to mam wpisywac we wniosku oryginalna wersje czy bez znaczkow? Dzieki!
szczypioresq577 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 czesc! tutaj marcin1 (pare osob napewno mnie kojarzy) niestety nie moge napisac z tamtego konta bo nie pamietam hasla otoz chce wypelnic ten wniosek ( mam zaczete 17 lat ) i tutaj moje 2 pytania 1. czy musi to wypelnic tylko moja mama i ja uatomatycznie jezeli ona zostanie wylosowana otrzymam GC ? 2.co ''moja mama'' ma wpisac w ''the number of children'' tylko mnie czy pozostalych 2 moich braci ? (oni maja skonczone 21 lat) 3. a i to pytanie Are you claiming eligibility based on the country where you were born? o co w tym chodzi ?
Joanna30 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 1. No, Ty wypełnić nie możesz, więc musi to zrobić Twój rodzic. Jeśli mama wylosuje zieloną kartę, to Ty także. Ale to nie jest równoznaczne z emigracją, bo trzeba jeszcze odesłać papiery i mieć spotkanie z konsulem. 2. Musi wpisać liczbę dzieci poniżej 21 roku życia. 3. Chodzi o to, czy możliwość wzięcia udziału w loterii opiera się na kraju, w którym się urodziła (bo to o głównego aplikanta chodzi, czyli w tym wypadku Twoją mamę).
szczypioresq577 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 czyli ma dac nie ? bo przeciez chodzi tu o USa a mama urodzila sie w PL
Joanna30 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Ale mama ma możliwość udziału w loterii przez to, że urodziła się w Polsce, prawda? Bo tym razem Polska jest dopuszczona do loterii, prawda? Aplikujesz o zieloną kartę i to pytanie dotyczy tego, na jakiej podstawie aplikujesz o tę zieloną kartę. A Ty aplikujesz na podstawie tego, że urodziłeś się w kraju, który startuje w loterii.
scigal Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 witam mam szybkie pytanie czy jak mam nazwisko z polskimi znaczkami to mam wpisywac we wniosku oryginalna wersje czy bez znaczkow? Dzieki! W paszporcie mam "Ś" ale boję się, że mi system nie przytjmie.. CZY JEST KTOS W STANIE MI POMÓC?
emigum Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 czyli ma dac nie ? bo przeciez chodzi tu o USa a mama urodzila sie w PL Dać mamie do wypełnienia, W końcu to ona jest dorosła, to ona aplikuje i to ona będzie musiała się bujnąć do usa. A jak będziesz grzeczny, to cię zabierze ze sobą. Choć wcale nie musi. W paszporcie mam "Ś" ale boję się, że mi system nie przytjmie.. CZY JEST KTOS W STANIE MI POMÓC? Tak. Ja pomogę. Chętnie. Dam głowę komuś uciąć, że odpowiedź jest podana co najmniej 2 razy w tym temacie i kilka razy w tym obszerniejszym, a także setki razy na forum. Nie ma za co. ps. Właściwa odpowiedź pewnie zajęłaby ledwie kilka kliknięć, ale mógłbyś posądzić mnie o śmierdzące lenistwo, a jakie ja cię oskarżam
Joanna30 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 W paszporcie mam "Ś" ale boję się, że mi system nie przytjmie.. CZY JEST KTOS W STANIE MI POMÓC? A spróbuj wpisać z polskimi literami i zobaczysz, czy system Ci przyjmie. Ja próbowałam to robić i wiem. A jakbyś przeczytał ten wątek, to byś wiedział, jak wpisać swoje imię i nazwisko.
sly6 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 scigal po to sa zalozone te tematy abys mogl sie dowiedziec a nie pytac NIe mozesz pisac polskich znakow bo Cie system i tak cofnie ... szczypiore co do wpisywania dzieci to jesli Ty jestes ktory ma do 21 lat to sie wpisuje 1 i tyle,,nie nalezy wpisywac braci co maja juz ponad 21 lat. potem sie dodaje dane twoje oraz zdjecie sprawa jest jeszcze inna czy sie Twoja mama kwalifikuje i dobrze przejdzie np badania medyczne,karalnosc oraz jak bedzie z rozmowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.