Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam. Mam jedno bardzo waznie, dla mnie, pytanie odnosnie loterii wizowej. Czy przebywajac w Usa nielegalnie moge ubiegac sie o zielona karte poprzez loterie wizowa? Wiem napewno, ze moge wyslac wniosek, bedac w stanach, ale chodzi mi o kolejny etap. Czy w przyadku wylosowania mojego zgloszenia moj nielegalny pobyt bedzie mial znaczenie w ewentualnym odrzuceniu mojego wniosku podczas rozmowy wizowej ??? Pozdrawiam Wszystkich seredcznie.

Napisano

a nielegalny pobyt tzn zostalas jako turystka?..

jesli tak to nie ma co wysylac zgloszenia bo nim dostaniesz waiver-jesli to Twoja kolejka minie.

Napisano

te ktore maja bliskie numery te moga liczyc na rozmowe ,o tych numerach juz wspomnial darek w swoim poscie :)

kiedys ktos pisal na forum ze te osoby co byly w USA moga miec lepiej ale nie ma tak ze maja wize w kieszeni ;)

nalezy dobrze sie przygotowac i tyle :)..ile osob dostalo wizy a nie byli i nie mieli nikogo w USA :)

Napisano

Witam,

Troszke mnie nie bylo ale mam teraz pytanie. Sly napewno bedzie wiedziec dokladniej o co chodzi :rolleyes: . Postanowilem sprobowac swoich szans w loterii, powody chyba znane:) Tylko jakie mam wpisac wyksztalcenie jak mam tytul inzyniera a w aplikacji takiego nie ma bo jest magister? No i jeszcze drugie pytanie czy musze wpisywac dane syna skoro on juz ma GC?

Napisano

Hej,

Mam pytanie, bede w stanach akurat przez pierwsze 2 tyg pazdziernika, kiedy zostanie uruchomina rejestracja w loterii ( wiza turystyczna ). Myslicie, ze moge zarejestrowac sie bedac tam, czy lepiej, zebym wrocil do Polski i zrobil to z Polski? A moze nie ma to wogole znaczenia?

Dzieki z gory za rade,

Pozdr

Napisano

Mam jeszcze pytanie odnośnie zabezpieczenia finansowego, ktoś się orientuje może jaka to powinna być kwota? Czy wystarczy sam wyciąg z konta i czy to musi być konto walutowe ($) czy może być w PLN?

Ciekawa jestem jakie ludzie mieli dokumenty jeśli chodzi o to zabezpieczenie finansowe tzn. konkretnie mi chodzi o to jakie to są kwoty. Czy konsul bierze pod uwagę ilość osób w rodzinie aplikanta? Oczywiście chodzi mi tu o współmałżonków i dzieci, czy wtedy to zabezpieczenie musi być dużo większe niż np przy staraniu się o GC małżeństwa bezdzietnego. Wiem, że trudno odpowiedzieć na takie pytania, bo nie jesteście konsulami ale chciałabym wiedzieć co o tym myślicie.

Hej,

Mam pytanie, bede w stanach akurat przez pierwsze 2 tyg pazdziernika, kiedy zostanie uruchomina rejestracja w loterii ( wiza turystyczna ). Myslicie, ze moge zarejestrowac sie bedac tam, czy lepiej, zebym wrocil do Polski i zrobil to z Polski? A moze nie ma to wogole znaczenia?

Dzieki z gory za rade,

Pozdr

Możesz wysłać zgłoszenie ze Stanów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...