sly6 Napisano 22 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2011 wiecej sie losuje kart bo ktos moze nie wyslac papierow,rozmyslil sie..sa takie przypadki..
rynr Napisano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2011 Zwróćcie uwagę na to, że w zamieszczonej tabeli "Entrants" nie zawsze jest większe od "Spouse & Children" jak to jest w przypadku Polski np. Papua New Gwinea, Qatar, Russia, Samoa itd. Więc wg mnie należy brać pod uwagę pozycję "Total" do liczenia prawdopodobieństwa. Chyba że algorytm przyznaje np. 50 % dla rodzin i 50 % dla singli Więc wydaje mi się, że to może wyglądać raczej tak: 159 943 - liczba zgłoszeń 3 500 - liczba przyznanych zielonych kart 2,19 % - prawdopodobieństwo wylosowania O ile zrozumiałem system losuje więcej szczęśliwców, dlatego procent ten będzie pewnie 2 razy większy (4,38%), gdyż część nie spełni wymogów w konsulacie. Także potem 50 % pewnie się nie załapie. Jeśli się mylę poprawcie mnie. Wie ktoś może od czego zależy pula przyznanych zielonych kart dla danego kraju? Przecież na stronach rządowych usa jest opisane na jak działa loteria, na tym forum można również przeczytać sporo o tym w języku polskim. Przejrzyj chociaż ten temat, a wiele się rozjaśni.
Red77 Napisano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2011 ciekawe czy otrzymamy pełna pulę.Ukraincy maja niezłe parcie na szkło zeby zd***yć z kraju wcale im sie nie dziwie UE wciaz jest dla nich zamknieta, a to co dzieje sie u nich w kraju to cyrk na kolkach 14 panstw wysłało więcej zgłoszen od nas wiec nie ma szans na pełną pulę poza rosja, ukraina, iranem, sierra leone i calym zadupiem z afryki jestesmy w tym elitarnym gronie widac ze polacy sa wciaz na dorobku i chca cos w zyciu zmienic
uslow Napisano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2011 Witajcie, właśnie debiutuję na tym forum. Czy dysponuje ktoś informacją jaką ilość wniosków w DV-2006 wysłali Polacy? Niestety dysponuję tylko info ilu z nas zostało wtedy wylosowanych podczas "teletomboli"
sly6 Napisano 24 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2011 uslow jak dobrze posprzeral na forum to bys zobaczyl-znalazl taki temat o dv 2006 http://forum.usa.info.pl/topic/2555-3416-polakow-wylosowalo-zielona-karte-w-dv-2006/
uslow Napisano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2011 Dzięki za podpowiedź. Co do szukania to bardzo szukałem, ale najwidoczniej za mało.
sly6 Napisano 24 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2011 uslow jesli szukales to mogles nie znalesc tutaj nalezy zrobic to przez zaawansowane szukanie i wtedy cos wiecej wyjdzie..
emigum Napisano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2011 Ciekawa sprawa jest ze Sierra Leone... 216,873 aplikacji, a na członków rodziny tylko 16,646, co daje 1 do 0,08. Gdzie w prawie każdym przypadku proporcje są jak 1 do 0,5-1,5 Jakieś pomysły na przyczyny takiej sytuacji?
sly6 Napisano 28 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2011 lub malo osob ma na oplaty na rodziny ,bo za kazde badanie,wize nalezy placic i nie ma zadnych ulg ..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.