Skocz do zawartości

Dv-2014 Czy Już Coś Wiadomo?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cos bedzie wiadome we wrzesniu to gdzies za 2 miesiace aby czekania na nowa dv 2014 :D

ale ten czas szybko leci a tak nie dawno byl 1 maja

Zgadza sie czas faktycznie zasuwa pamietam jakby ten maj byl wczoraj...Czy ktos moze ma info czy beda cos dolosowywali w tym pazdzierniku?? Pamietam ze ktos tam sledził jakies numery w visa bulettin i cos na podstawie tego prognozował...

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 151
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Co do października nic nie wiadomo jak na razie, a jeżeli będą losować, to szacuję że jakieś 10 000 wiz nie więcej, ale dowiemy się pewnie około września października.

Napisano

jeślibysmy sie nie kwalifikowali do DV2014 to byłoby to wielkie zaskoczenie z wszystkich kalkulacji wynika ze Polska powinna brac udział w conajmniej jeszcze kilku nastepnych loteriach...no ale jak wiadomo 100% pewności nie ma

Napisano

takie cos juz bylo omawiane wiele razy ..np bylo cos mowione o bezpieczenstwie Panstwa ..

moze zrobia cos takiego co jest w Kanadzie.

no ale pozyjemy zobaczymy ;)

No właśnie, dziwię się Amerykanom, że ściągają wszystkich jak leci, nawet tych co nie znają języka. A zapewne potem część takich ludzi koczuje na ulicy, bo nie może znaleźć pracy i nie ma za co żyć...Nie wiem jak jest w Kanadzie, ale słyszałam, że w Australii stawiają na jednostki, co do których mają pewność, że sobie w kraju poradzą - znają dobrze angielski, mają wyższe wykształcenie i doświadczenie zawodowe. To by miało sens, przy okazji zmobilizowaliby młodych Amerykanów do nauki i samorozwoju, bo mieliby konkurencję z imigrantami jeśli chodzi o pracę ;) Potem Ameryka zastanawia sie, czemu tyle bezdomnych na ulicy, bieda i przestępczość.

Napisano

Chyba sly6 trzeba zmienić tytuł topica na "już wiadomo". Wyręcze rynr(a) i powiadamiam że ukazał się yerabook na 2011 rok, no i za ten rok otrzymaliśmu 6634 wiz (według rynr do gc nie wszytkie sie zliczają) wieć jesteśmy pod

kreską o okolło 10000 wiz. A w roku wyborzcym należy przypuszczać że nie będą zajmować się likwidacją wiz. Tak więc można już sobie pstrykać fotki. No i około 15 września czekać na nową instrukcję.

No i 1 października mityczne dodatkowe losowanie, chociaż z moim szczęsciem nie mam żadnych szans.

Źródło:

http://www.dhs.gov/files/statistics/publications/LPR11.shtm

Napisano

Teraz pozostaje tylko czekać i patrzeć jak narastają emocje.

Najpierw połowa września kiedy to dowiemy się na 100 % czy Polska będzie brała udział w losowaniu.

Następnie początek października oznaczający rozpoczęcie rejestracji do loterii a także możliwe dodatkowe losowanie spośród osób które brały udział w DV 2013.

W pierwszych dniach listopada koniec rejestracji do DV 2014.

W maju wyniki losowania i największy ruch na forum.

I tak to forumowe życie się kręci ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Chyba sly6 trzeba zmienić tytuł topica na "już wiadomo". Wyręcze rynr(a) i powiadamiam że ukazał się yerabook na 2011 rok, no i za ten rok otrzymaliśmu 6634 wiz (według rynr do gc nie wszytkie sie zliczają) wieć jesteśmy pod

kreską o okolło 10000 wiz. A w roku wyborzcym należy przypuszczać że nie będą zajmować się likwidacją wiz. Tak więc można już sobie pstrykać fotki. No i około 15 września czekać na nową instrukcję.

No i 1 października mityczne dodatkowe losowanie, chociaż z moim szczęsciem nie mam żadnych szans.

Źródło:

http://www.dhs.gov/f...ions/LPR11.shtm

W zasadzie to pisałem o tym w tym temacie już w kwietniu, ale pewnie nikomu sie nie chce czytać całego tematu :)

Napisano

Skoro obecność Polski w DV-2014 jest już niemal całkowicie pewna, pozwolę sobie zabrać głos na temat liczby zgłoszeń wśród Polaków do tejże loterii ;)

Otóż myślę, że osób biorących udział w DV-2014 będzie więcej niż w poprzedniej edycji a argumentów jest przynajmniej kilka :

- o DV-2013 media prawie nic nie mówiły i wielu ludzi nie wiedziało, że Polska ponownie bierze udział w losowaniu, teraz informacja o loterii rozniosła się wśród społeczeństwa (osoby które brały udział w losowaniu, powiedziały o tym swoim znajomym a oni przekazali to dalej)

- w internecie pojawiło się wiele artykułów na temat DV Lottery (również po losowaniu) co także mogło się przyczynić do wzrostu zainteresowania emigracją do USA

- z miesiąca na miesiąc media stopniowo będą coraz więcej uwagi poświęcały wyborom prezydenckim w Stanach co ogólnie może spowodować tymczasowe zwiększone zainteresowanie tym krajem

- USA powoli podnosi się z kryzysu, przyszłość Europy wciąż jest niepewna

- czynnikiem który jest w tej chwili niepewny ponownie są media, jeżeli telewizja, stacje radiowe i internet będą wręcz wykrzykiwały hasła w stylu "Polacy podobnie jak rok temu biorą udział w losowaniu Zielonej Karty!" to i liczba zgłoszeń wzrośnie.

Ja obstawiam kilkanaście tysięcy aplikantów więcej niż w DV-2013. Kto przyjmuje zakłady ? ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...