KaeR Napisano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2013 Też sobie Norfolk nie życzę, szczególnie, że wolałbym póki co mieszkać poza bazą. A to byś musiał mieszkać w bazie? Mój znajomy z Waspa wynajmował mieszkanie poza.
lochraven Napisano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2013 Mogę albo tu, albo tutaj (no chyba, że będzie jakaś lista oczekujących na mieszkanie na bazie), no i właśnie z tego powodu nie chciałbym w Norfolk bo poza bazą jest raczej słabo, w Waszyngtonie pod tym względem o niebo lepiej.
jkb Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Gratulacje lochraven! Zastanawia mnie czemu musiales uniewaznic polski paszport? Na dobra sprawe nic to specjalnie nie oznacza... No ale wymog to wymog
Joanna30 Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 No i stało się, w zasadzie równo rok po otrzymaniu GC zostałem obywatelem USA. J Gratulacje! Fajnie widzieć, jak ktoś krok po kroku osiąga swoje cele
lochraven Napisano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2013 Gratulacje lochraven! Zastanawia mnie czemu musiales uniewaznic polski paszport? Na dobra sprawe nic to specjalnie nie oznacza... No ale wymog to wymog No taki jest wymóg posiadania security clearance - nie można posiadać obcego paszportu. Chodzi pewnie o to, żeby nie było mi w razie czego tak łatwo uciec do innego kraju czy coś. W każdym razie paszportu mi nie zabrali tylko przedziurkowali i oddali do ręki, więc jak za 5 lat będę sobie chciał wyrobić nowy to nie powinno być problemu, a póki co będę podróżował na amerykańskim. Mam tylko nadzieję, że nie wpadnę w pułapkę paszportową w Polsce nigdy.
kzielu Napisano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2013 Lochraven - jeszcze jedno pytanie - jaki poziom security clearance dostałeś - Secret ?
KasiaWawaa Napisano 16 Października 2013 Zgłoś Napisano 16 Października 2013 Witajcie, mam takie pytanko, co może "grozić" za to, że wezmę ślub bez SSN? Czytalam na forum, że nalezy najpierw ubiegac sie o SSN, wziac slub, nastepnie wrocic do biura i zaktualizowac dane w SSN. Tak chcialam zrobic, ale przez shutdown nie moge wyrobic SSN. Na visajourney piszą, żeby po prostu wziąć ślub, no tak, ale... ? Nie mogę znazlezc tego watku, w ktorym zdaje sie Karina ostrzegala, przed przegapieniem wyrobienia SSN przed slubem. Mozemy troche poczekac, przylecialam do USA 2 padziernika, dzownilismy i do SSA i do USCIS, ale nie udzielono nam odpowiedzi, urzedniczka w USCIS po prostu czytala z kartki informacje i nie znala odpowiedzi na nasze pytania, byla zdziwiona, przeciez nie potrzebuje SSN by wziac slub. Czy ktos moglby mi podpowiedziec jak to wyglada, gdy tego SSN nie wyrobie teraz tylko po slubie? Czy to znaczy, ze dopiero o ten nu er moge sie ubiegac po otrzymaniu EAD? Wystarczy podrzucenie linka tez to watku w ktorym byla o tym mowa, bede bardzo wdzieczna za pomoc pozdrawiam
kzielu Napisano 16 Października 2013 Zgłoś Napisano 16 Października 2013 Nic nie grozi, jedyne z czym bedziesz miala problem to nie dostaniesz SSN dopoki nie bedziesz miala EAD / GC w rece. SSN do slubu jest calkowicie zbedny.
KasiaWawaa Napisano 16 Października 2013 Zgłoś Napisano 16 Października 2013 dlatego grozi ujelam w cudzyslow czyli po prostu poczekam sobie troche na konto bankowe i inne rzeczy zwiazane z wymaganym ssn-em? czyli po SSN po slubie moge ubiegac się dopiero po otrzymaniu EAD/GC bardzo dziękuję pozdrawiam K Nic nie grozi, jedyne z czym bedziesz miala problem to nie dostaniesz SSN dopoki nie bedziesz miala EAD / GC w rece. SSN do slubu jest calkowicie zbedny.
Laurka Napisano 16 Października 2013 Zgłoś Napisano 16 Października 2013 dlatego grozi ujelam w cudzyslow czyli po prostu poczekam sobie troche na konto bankowe i inne rzeczy zwiazane z wymaganym ssn-em? czyli po SSN po slubie moge ubiegac się dopiero po otrzymaniu EAD/GC bardzo dziękuję pozdrawiam K Ja nie mam SSN, slub wzielam i zyje ;-) EAD/AP zatwierdzili mi po 57 dniach i lada chwila powinnam miec w reku. Takze nic strasznego sie nie dzieje ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.