usa1284 Napisano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2015 Sam sobie zaprzeczasz. Data ma karcie nie ma żadnego znaczenia jeżeli porzuciles rezydencję w US. Paszport i pieczatki nie maja żadnego znaczenia (mając kartę wjeżdżając do US w jakikolwiek sposób nie trzeba pokazywać paszportu) bo w swoich danych maja kiedy ostatni raz opuściłes US. Nie wiem jak bardzo jesteś zorientowany w sprawach emigracyjnych ale myślę że nic nie mają emigration nie rejestruje wyjazdów z USA jedynie same wjazdy ale nie jestem pewien na 100% kilka lat temu wjeżdżałem z US do Canady i Mexyku i urzędnik emigracyjny nawet nie raczył wiążąc do ręki mojej karty nie mam pewności jak by wyglądał wjazd teraz ale myślę że podobnie jeśli bym wjechał do US z Mexyku to była by zwykła formalność ale nie mam pewności . Wiem że jeśli bym przyleciał samolotem do US to by mi zabrali kartę na 100%
kzielu Napisano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2015 Po tym co piszesz to wiem znacznie więcej od Ciebie - bo większego idiotyzmu o nie rejestrowaniu wyjazdów dawno nie czytałem... Poza tym to co piszesz ma zero logiki - jeżeli nie rejestrują, to co za różnica jak wjedziesz ? Dla ułatwienia, na lotnisku wystarczy sama karta przy przechodzeniu przez immigration.
jkb Napisano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2015 Nie rejestrują wyjazdów? Dobry żart tynfa wart!
usa1284 Napisano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Po tym co piszesz to wiem znacznie więcej od Ciebie - bo większego idiotyzmu o nie rejestrowaniu wyjazdów dawno nie czytałem... Poza tym to co piszesz ma zero logiki - jeżeli nie rejestrują, to co za różnica jak wjedziesz ? Dla ułatwienia, na lotnisku wystarczy sama karta przy przechodzeniu przez immigration. Nie jesteś w bardzo dużym bladzie na lotnisku okazuję paszport i kartę a na granicy Canada US sama karta postaraj się dowiedzieć coś więcej kto posiada Kartę mieszka w US i był w Polsce to będziesz wiedział ogólnie to nie jestem pewien czy kiedykolwiek będę próbował wjechać do US ale kto wie czy za kilka lat odbije aby się wybrać .
kzielu Napisano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 LOL, dzięki za info, postaram się dowiedzieć bo przez te dobre ponad 100ke razy jak przekraczalem granicę przez ostatnie 15 lat to nic się nie dowiedzialem...
ilon Napisano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Kurcze, jestem w Stanach tylko ponad miesiac a juz mam problem ze zrozumieniem niektorych skomplikowanych i dlugich wypowiedzi po polsku. ;/
pelasia Napisano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2015 Kurcze, jestem w Stanach tylko ponad miesiac a juz mam problem ze zrozumieniem niektorych skomplikowanych i dlugich wypowiedzi po polsku. ;/ Tajemnica interpunkcji przez użytkownika usa1284 nie została jeszcze odkryta
maciopa Napisano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2015 @usa1284 - żyjesz chyba w ubiegłym stuleciu. Obecnie oba kraje, które wymieniasz w swoich postach, wymieniają się danymi PNR/API. W USA nie dostajesz formularza I-94 (jako non resident) ponieważ dane osobowe zbierane są właśnie z w/w systemów i CBP wie dokładnie ile czasu byłeś na terenie USA. @pelasia - moc jest silna w Tobie
Łysy.newyork Napisano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2016 Hey.. czy może ktoś napisze jak się przekracza granice kanadyjska do usa na wizie turystycznej ..samochodem ,pieszo lub paciagiem ? I czy może ktoś będzie przekraczal tak granice tak kolo marca/kwietnia ...pozdrawiam i dziekuje
jkb Napisano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2016 Mozna przekroczyc zarowno samochodem, pieszo, jak i pociagiem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.