sly6 Napisano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 Poza tym głowa spokojniejsza bo to na kancelari spoczywa cała odpowiedzialność. Ciekawy jestem co powie Karina na to . a moze lepiej poczytac jej posty i wypowiedzi na ten temat.
SkDawid Napisano 7 Maja 2012 Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 Co do case number, z tego co wyczytalem w instrukcji, to jest tam napisane ze kazdy dokument wysylany do KCC musi go miec w prawym gornym rogu, wiec jak kazdy to kazdy, co do zdjec to nic tam nie bylo, ale mysle ze napisanie go na odwrocie nie zaszkodzi,
Kriss333 Napisano 7 Maja 2012 Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 Właśnie wycofałem list z trasy, już był pod Wenecją. Mieszkam właśnie we włoszech. Jutro jeszcze raz wyślę z poprawkami. Jeszcze jedna sprawa - wysyłałem list polecony, czy to dobrze czy lepiej wusłać zwykły lotniczy?
Aplikant Napisano 7 Maja 2012 Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 W formularzu DSP-122 wymagają ode mnie wskazania ambasady/konsulatu, gdzie chciałbym odbyć rozmowę w sprawie wizy. I tu pytanie do drogich forumowiczów - czy można tu wskazać konsulat w Krakowie? Czy tylko ambasada w Warszawie przeprowadza te rozmowy? 14:50 - udało mi się uzyskać informację w ambasadzie w Warszawie, że konsulat w Krakowie tym się nie zajmuje.
bajon Napisano 7 Maja 2012 Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 Witam, Mam pytanie odnośnie szkół: 1.W tym roku kończę licencjat i nie wiem czy wpisywać datę rozpoczęcia studiów do czasu obecnego czyli Present, czy nie wpisywać tego ? Wydaję mi się, że nie trzeba tego wpisywać, bo tego nie ukończyłem jeszcze 2.Jak mam wpisać Niepubliczna szkoła mistrzostwa sportowego ? Non-public sports school ? W formularzu DS - 230 w 12 pytaniu jest present occupation, ja nie pracuje obecnie ale jestem studentem zaocznym i zastanawiam się czy wpisać to w tej rubryce np. part time student W potwierdzeniu jest na dole takie zdanie : Please return this barcode sheet to facilitate the processing of your case when you return the DSP 122 and DS230 (Parts I & II) to the Kentucky Consular Center (KCC). W wolnym tłumaczeniu proszą o zwrócenie karty kodów kreskowych, nie wiem czy dobrze rozumie to ale chyba trzeba potwierdzenie wydrukować i też wysłać ?? Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców
sly6 Napisano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 Aplikant plus za to ze dzwonisz i sie pytasz ja oczywiscie bym Ci odpowiedzial
mekare Napisano 7 Maja 2012 Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 po wydrukowaniu listu (w którym poinformowano mnie, że zostałam wylosowana) mam 2 strony i moje pytanie jest takie czy do Kentucky wysyłamy tzw. "barcode sheet" czyli tylko ta drugą stronę na której jest kod kreskowy mój adres i case number i jeszcze jedno: na kopercie napisać w prawym górnym rogu tylko mój Case Number? Kiedyś były chyba jeszcze jakieś naklejki z kodem kreskowym więc pytam bo ogólnie można też wydrukować i przykleić na kopertę...
Yakooza Napisano 7 Maja 2012 Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 dołączam się do pytań nade mną, 1) czy case number trzeba umieszczać na kazdej stronie formularza czy tylko na zdjeciach i kopercie? 2) czy list wysyłamy listem lotniczym czy można wysłać poleconym co będzie się wiazało że ktoś będzie musiał potwierdzić odbiór a czytałem ze wtedy nie przyjmuja przesylki. 3) i ten barcode sheet to po prostu ta strone potwierdzająca że sie wygrało? i trzeba ją wsadzić do koperty razem z resztą dokumentów podczas wysyłki?
bajon Napisano 7 Maja 2012 Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 2) czy list wysyłamy listem lotniczym czy można wysłać poleconym co będzie się wiazało że ktoś będzie musiał potwierdzić odbiór a czytałem ze wtedy nie przyjmuja przesylki. Wszystkie listy wymagające potwierdzenia będą odrzucane przeczytałem gdzieś.
koli773 Napisano 7 Maja 2012 Zgłoś Napisano 7 Maja 2012 PoooszłooO!!! Niech się dzieje wola Nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.