Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Justi ma racje, to był komplement. Pomimo Twojej reakcji (tak na marginesie wiem skąd ona wynika) powtórzę, że poziom B2 jest wystarczający, żeby pracować i studiować na większości kierunków w USA już nie mówiąc o codziennym życiu.

Z mojej strony EOT.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

widze problem maly

mi chodzi o takie cos ze wylosowali wiecej osob niz moze byc dostepnych wiz

dlatego dla mnie i 1000 osob jest duzo jak np wiz bedzie dla 700 osob ;)

no ale zycie pokaze co bedzie i jak bedzie.

Np mielismy tutaj osobe ktora zobaczyla ze wygrala we wrzesniu,szybko odeslala papiery i nie zostala zaproszona na rozmowe...ta osoba byla z dv 2013 roku

Słuchajcie szukałam szukałam i wyczytałam instrukcje przydzielania wiz według numerów CN.

Wszyscy nawet Ci z dużymi numerami maja szansę na spotkanie w konsulacie.

Tu jest link do instrukcji http://www.travel.st...peration of.pdf

W skrócie wyglada to tak że są dwa sposoby kwalifikacji kandydatów: sposób cut-off i current.

Cut-off jest wtedy gdy jest wiecej chętnych niż wiz przydzielonych w danym miesiacu (np 3000 chetnych ale wiz 1000) wtedy oni "tną" kandydatów według numerów CN. Dzielą okres "rozliczeniowy" na miesiące. W trakcie miesiaca jest wiele zmiennych które kształtują plan na kolejny miesiac.

CURRENT - jest wtedy gdy wiz jest dużo a kandydatów mało (np 2000 wiz a 1000 chetnych) wtedy nie dzielą juz aplikantów według numerów.

I tak current w tabelkach mozna czytac jako wszystkie pozostałe numery.

Ufff i huraaaa !!!!

Zerkajac na zestawienie spotkan z zeszłych lat widac że ostatnie meisiace sa current wiec wizy są. Tutaj tabelka http://www.dv-info.site40.net/

Jeśli nie mam racji niech mnie ktos naprostuje. Przeczytajcie te instrukcje i dajcie mi znać. Starałam sie ja streścic i pzredstawić jak najprosciej.

Tajemnica CN odkryta :)

Napisano

Poza tym to, co napisał KaeR to raczej komplement niż złośliwość.

Ja tez bym to odebrala jako komplement.

Ale trzeba zauwazyc ze kazdy inaczej moze odebrac slowo pisane w internecie.Ja kiedys tez jakas tam wypowiedz odebralam jako atak,dopiero bo glebszym przeanalizowaniu stwierdzilam ze inne autor mial intencje.Kazdy jest inny:)

Napisano

Witam Was juz zza wielkiej wody.

W poniedzialek minal tydzien pobytu w USA. Na lotnisku procedura trwala prawie 2 godziny, bylam zmeczona i zla na caly system. Mila pani urzedniczka poinformwala nas, ze czas oczekiwania na "zielona karte" moze trwac od 3 do 6 miesiecy . Ale mamy poslugiwac sie pieczatka w paszporcie.

Wczoraj bylismy w urzedzie, zeby dowiedziec sie o nasze SSN, ale niestety dopoki tam na gorze sie nie dogadaja, nic nie dostaniemy. No i zostaje nam czekac, ale jak dlugo? Tego nikt nie wie. Maz mowi, ze po prostu w niekorzystnym momencie pojawilismy sie w USA.

Pozdrawiam serdecznie

Virka

Napisano

ech, ja już czekam 5 miesięcy i myślałam, że mam niewiarygodnego pecha, a tu widzę w Twoim poście, że to na porządku dziennym taki bałagan ...

Kochana czekasz na GC czy Numer Social?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...