sly6 Napisano 2 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 2 Maja 2012 SkDawid nikt nie bedzie nikogo deportowac za zgubienie GC ale mozesz miec inne nie przyjemnosci jak ktos bedzie robic na Twoje dane.. a co duplikatu to masz to ladnie napisane na stronie urzedu imigracji http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=d0a33a4107083210VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextchannel=d0a33a4107083210VgnVCM100000082ca60aRCRD
kzielu Napisano 3 Maja 2012 Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 Dzieki za odpowiedz Sly6, z ta ambasada to ciekawa mysl, musze sie dowiedziec czy to mozliwe.A tak z ciekawosci, teoretycznie co by bylo gdyby ktos juz dostal ta zielana karte, i ja powiedzmy zgubil, czyli co, zostal by deportowany spowrotem do kraju, czy moze sie starac o jakis duplikat? Starasz sie o duplikat za jakieś $600
Justi_87 Napisano 3 Maja 2012 Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 Musisz wypelnic formularze ze strony internetowej i wyslac je na podany adres. Pamietaj aby na KAZDYM dokumencie + zdjeciach, w prawym gornym rogu napisac swoj case number.
koli773 Napisano 3 Maja 2012 Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 Witam.Jestem nowym SZCZĘSLIWCEM ,choc nadal w szooku to mam pytanie formularz DS230 wysyła tylko osoba która wygrała,czy dla każdego z rodziny z osobna, bowiem na forum pisze ,że dla kazdego osobno zaś na necie,że wysyła tylko osoba wylosowana , a także pytanie drugie jaką pocztą?
Justi_87 Napisano 3 Maja 2012 Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 Do wszystkich, ktorzy sa/byli/beda w podobnej sytuacji, jak ja. Jesli chcecie isc droaga adjustment of status(bedac obecnie legalnie w usa) musice wyslac do kentucky forme dsp122 plus dwa zdjecia. Pozostale dokumenty wysyla sie dopiero w momecie, kiedy nasz case number jest rozpatrywany ( na podstawie biuletynu wizowego). Ponadto, jesli w trakcie pobytu bedziecie zmuszeni wrocic do pl, nic nie stoi na przeszkodzie i nie groza za to zadne konsekwencje, jesli zmienicie sposob ubiegania sie o gc- przez konsula. Wystarczy tylko do nich zadzwonic a nasttepnie dosla odpowiednie dokumenty.
sly6 Napisano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 wazne aby byly dostepne wizy do czasu rozmowy bo mozesz i zmienic miejsce rozmowy ale czy beda wizy to inna sprawa to samo z data rozmowy. koli773 tutaj masz to opisane jakie formularze i co sie wysyla,pamietaj ze glowny aplikant -ten co wygral wysyla dsp -122,reszta rodziny tego nie wysyla http://polish.poland...cessing_dv.html
koli773 Napisano 3 Maja 2012 Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 dzieki sly6 za odpowiedź.ale mam jeszcze jedno pytanko czy formularz DS230 podpisywać jak mówi notka z instrukcji,czy nie podpisywać( "prosimy nie podpisywać formularza przed wizyta w konsulacie należy go złożyc tylko w obecnosci konsula" jak podają na stronce która mi podałeś .???????pozdrawiam
sly6 Napisano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 a co pisze tez na stronie rzadowej co masz podane z loterii-czy nalezy takie cos podpisywac..
koli773 Napisano 3 Maja 2012 Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 że każdy formularz należy złożyc podpisany pod przysięga- czyli w obecności konsula? i jeszcze jedno pytanko jaką poczta wysłac zgłoszenie? zwykłą tak jak kiedyś czy moze byc priorytet-kurier???
sly6 Napisano 3 Maja 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 mozesz zadzwonic do informacji dla wiz imigracyjnych i powinni Ci pomoc http://polish.poland...zy/kontakt.html ten telefon jest czynny od godz 14 do 16 i dzwon do skutku
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.