Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 578
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Gdzieś czytałam, z reszta mówił mi to znajomy, że jeżeli ktoś nie został wylosowany to nie zmieni mu się wpis czyli nadal zostanie early october. hmm nie wiem ale chyba to ma sens nie chcialo im sie wysylac nowych powiadomien no ale zobaczymy :)

Napisano

Gdzieś czytałam, z reszta mówił mi to znajomy, że jeżeli ktoś nie został wylosowany to nie zmieni mu się wpis czyli nadal zostanie early october. hmm nie wiem ale chyba to ma sens nie chcialo im sie wysylac nowych powiadomien no ale zobaczymy :)

Poczekajmy może do rozpoczęcia pracy przez KCC w dniu dzisiejszym. Być może zmienią się komunikaty zarówno na http://travel.state....types_1322.html , jak również na stronie wyświetlającej niepozytywny wynik losowania w DV2013. Ten rok jest pierwszym, w którym przyjęto taką procedurę.

Należy też zauważyć, iż z informacji podawanych na forach zagranicznych wynika, że w poprzedniej edycji loterii KCC wysyłało remindery do osób, które zostały wylosowane a nie sprawdziły swojego pozytywnego statusu. Poprzednia edycja zakończyć się miała wydaniem zaledwie 30 paru tysięcy wiz imigracyjnych (dane niesprawdzone - nie znalazłem jak narazie żadnych statystyk za zeszły rok). Jak wynika jednak ze statystyk - w latach poprzednich trafiały sie loterie w których wydawano np 42 tys wiz.

Napisano

Bardziej chodzi mi o takie wiarygodne źródło http://www.travel.st...earTableVII.pdf ale tutaj nie ma jeszcze danych za DV2012.

W dalszym ciągu widnieje outdated info na http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html i nie tylko dotyczy to obecnej loterii ale też np informacji dla biorących udział w DV2012.

Nie należy martwić się na zapas czymś na co nie mamy wpływu. Takie same artykuły pojawiają sie co roku.

A materiał jest ewidentnie sponsorowany i ukierunkowany na wytworzenie popytu na loterię poprzez wykorzystanie tego samego mechanizmu psychologicznego, który działa np. w przypadku śmierci piosenkarza/artysty/pisarza :

"However, if Mr Romney becomes president, then, it could be that 2012 is your last chance to take part in the Green Card Lottery.

At present, the results of the elections are far from certain but this could be your last chance to apply.

For a small fee, workpermit.com can help you with your Green Card Lottery application. We also have an US Attorney who can assist in US immigration related matters."

Napisano

Tak jak wczoraj pisalam po rozmowie z mila pania z KCC, nie ma sie co stresowac, tylko raz na tydzien(albo rzadziej jak komus sie nie chce) wpisac swoj confirmation number i zobaczyc czy zostalo sie wylosowanym. Confirmation number nalezy zatrzymac do 30 wrzesnia 2013.

Napisano

o co chodzi z tym wysokim numerem czy to ma jakies znaczenie? ja mam 201

Jak masz 201, to czy przypadkiem nie powinieneś być już po rozmowie?

Gratulacje dla dolosowanych/nowo powiadomionych! :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...