maciopa Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Hmm - tak sobie (chyba z sentymentu) przeglądałem stronę :http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html i zauważyłem, że wpis dot DV2103 się zmienił - zmieniony fragment jest wytłuszczony, ja z kolei podkreśliłem jedno, interesujące słówko, z którego można wiele wyczytać. "DV 2013 Program: Beginning on May 1, 2012 at noon Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4), entrants from DV 2013 (those who submitted entry between October 4, 2011 and November 5, 2011) may check the status of their entry using the confirmation number through Entrant Status Check on the E-DV website. Be advised that additional DV 2013 entrants MAY be selected beginning October 22, 2012 at noon, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4). The DV-2013 registration period was from October 4, 2011, until November 5, 2011. To view instructions for DV-2013 entrants and selectees, see Instructions for the 2013 Diversity Visa Program.
mikun Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 kobieta uzyla tego samego zdjecia co na poprzednie losowanie DV, czyli bylo starsze niz 12 miesiecy. Ale cala reszta byla ok Czyli z twojego postu wynika jednoznacznie o ile to pewna informacja że uzywanie tego samego zdjęcia na kolejnej loterii nie wpływa na dyskwalifikację
mikun Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Hmm - tak sobie (chyba z sentymentu) przeglądałem stronę :http://travel.state....types_1322.html i zauważyłem, że wpis dot DV2103 się zmienił - zmieniony fragment jest wytłuszczony, ja z kolei podkreśliłem jedno, interesujące słówko, z którego można wiele wyczytać. "DV 2013 Program: Beginning on May 1, 2012 at noon Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4), entrants from DV 2013 (those who submitted entry between October 4, 2011 and November 5, 2011) may check the status of their entry using the confirmation number through Entrant Status Check on the E-DV website. Be advised that additional DV 2013 entrants MAY be selected beginning October 22, 2012at noon, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4). The DV-2013 registration period was from October 4, 2011, until November 5, 2011. To view instructions for DV-2013 entrants and selectees, see Instructions for the 2013 Diversity Visa Program. No tak to niby jakaś nikła nadzieja, jeżeli będzie słaby odzew z tych dolosowanych 22 października to moga cos dolosowac dalej...nie wiem jaki jest odzew ale na poczatku na roznych forach i tutaj chodziły opinie ze nazwijmy to dolosowania nie było, a pozniej zaczęły sie pojawiac pojednycze osoby które potwierdzały ze zostały wylosowane od nas chyba jedna sosoba albo dwie już nie pamietam na forach zagranicznych tez marny odsetek forumowiczów....teraz pytanie czy 99% z tych dolosowanych nie uzywa forów i nic nie pisze czy generalnie z tych 10 tys dolosowanych tylko jakis np 1 tys osób sprawdził swój status...no ale tego sie nie dowiemy niestety... tak czy inaczej mysle ze teraz kolejne miesiące beda czekac na odzew z tych dolosowanych i ewentualnie dolosują więcej osób gdzies na wiosnę jak odzew będzie słaby... Co do naszego wspaniałego kraju to sie zastanawiam ilu z tych wylosowanych wizy dostanie, jak polonia masowo wysyła zgłoszenia na loterie tak jak pisano to z tego wynika sporo tych wylosowanych będzie nielegalnymi imigrantami i zostanie nie wiem deportowana? BTW o deportacjach ciekawie dziś pisze max kolonko na onecie, zamieszczalem juz ten link na tym forum ale zamieszcze jeszcze tutaj... nie wiem czy rzeczywiscie jest tak ze deportuja więcej i więcej ostatnimi czasy, moze sie wypowiedza nasi rodacy co rezydują za wielką wodą i coś na ten temat więcej wiedza http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/obama-czy-romney-zniesienia-wiz-do-usa-nie-bedzie,1,5288278,kiosk-wiadomosc.html
Patrix Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Mozna uzyc tego samego zdjecia, i zgloszenie przyjmie... tylko w razie wylosowanie pewie trzeba sie bedzie tlumaczych... a zreszta moze byc i tak, ze nikt nie zauwazy... podobno w wielu przypadkach rozmowa z konsulem trwa 3 minuty i prawie o nic sie nie pytaja. (ale to jzu chyba zalezy od szczescia i humoru konsula). Co do zniesienia wiz to nie wiem po co sie polacy o to tak staraja... przeciez to tylko wizy turystyczne, prawda jest taka, ze 90% polaków i tak nie stac na wakacje w stanach wiec o co tyle halasu? Wydaje mi sie, ze wiekszosc mysli, ze jak zniosa wizy te ze beda mogli tam pracowac jak w Europie... Ile w tutaj w Anglii sie nasluchalem glupot, ze wezma sobie brytyjskie obywatelstwo i potem do kanady lub usa...
mikun Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Co do zniesienia wiz to nie wiem po co sie polacy o to tak staraja... przeciez to tylko wizy turystyczne, prawda jest taka, ze 90% polaków i tak nie stac na wakacje w stanach wiec o co tyle halasu? Wydaje mi sie, ze wiekszosc mysli, ze jak zniosa wizy te ze beda mogli tam pracowac jak w Europie... Ile w tutaj w Anglii sie nasluchalem glupot, ze wezma sobie brytyjskie obywatelstwo i potem do kanady lub usa... Dokładnie masz świętą rację, wszyscy mysla że brak wiz=możliwości takie same jak w UK teraz czyli możliwosc legalnej pracy bez żadnych pozwoleń... Znam osobiście osobe co pracuje w Londynie i tez mi mówiła że za chwile dostanie brytyjskie obywatelstwo i przeniesie sie do USA...na nic moje tłumaczenia się zdały.... ludzie nie dopuszczają do siebie prawdy neistety i zyja w swoim wyimaginowanym świecie... teraz wprowadzą wizy brytyjczykom bo polacy ustawiaja sie kolejkami po obywatelstwo po 5 latach a jak na tym brytyjskim paszporcie przeniosą sie do USA i tam zostana to nagle zjednoczone królestwo będzia miało w statystykach u amerykanów wysoki odsetek tych zostających tam....i będzie dopiero syf :D
Patrix Napisano 27 Października 2012 Zgłoś Napisano 27 Października 2012 Dokładnie masz świętą rację, wszyscy mysla że brak wiz=możliwości takie same jak w UK teraz czyli możliwosc legalnej pracy bez żadnych pozwoleń... Znam osobiście osobe co pracuje w Londynie i tez mi mówiła że za chwile dostanie brytyjskie obywatelstwo i przeniesie sie do USA...na nic moje tłumaczenia się zdały.... ludzie nie dopuszczają do siebie prawdy neistety i zyja w swoim wyimaginowanym świecie... teraz wprowadzą wizy brytyjczykom bo polacy ustawiaja sie kolejkami po obywatelstwo po 5 latach a jak na tym brytyjskim paszporcie przeniosą sie do USA i tam zostana to nagle zjednoczone królestwo będzia miało w statystykach u amerykanów wysoki odsetek tych zostających tam....i będzie dopiero syf :D oh tak, niektórym nie przemówisz... Gdyby brytyjskie obywatelstwo dalo mi mozliwosc przeprowadzki i legalnej pracy w USA, Kanadzie cyz nawet Australii to juz by mnie tu napewno nie bylo (tak samo jak polowy Brytyjczyków haha) Czasem jak komus mowie, ze wolalbym mieszkac w stanach ale nie mam zielonej karty to mówia, "moja kolezanka poszla do ambasady i jej dali wize na 10 lat i juz tam dlugo mieszka" ...... bez komentarza, nielegalnie nigdy bym nie chcial mieszkac w zadnym kraju.
sly6 Napisano 28 Października 2012 Zgłoś Napisano 28 Października 2012 Patrix jestes z nie licznych osob ktore wiedza ze emigracja do Kanady jest na takich samych zasadach czy ma sie paszport polski,brytyjski czy ... wiec tutaj paszport niczego nie zmienia
pająk3 Napisano 28 Października 2012 Zgłoś Napisano 28 Października 2012 Ja użyłem zdjęć z ubiegłorocznej loterii ,tylko zmieniłęm date. Jeżeli kogoś wylosują 1 maja 2013 to rozmowe będzie miał pod koniec 2013 więc rok po tym jak robił zdjęćie ,ludzie tak szybko się nie zmieniają ,a konsul to nie jasnowidz i nie wie kiedy było robione zdjęcie. Jeżeli kogoś wylosują i stanie z czystym sumieniem przed konsulem ,po opłatach a on co spojrzy na zdjęćie i powie niewłaśćiwe dowidzenia,następny. Oczywiśćie każdy zrobi jak uważa ,ale mi się wydaje że oni tak bardzo rygortstycznie nie podchodzą do tych zdjęć.
Justi_87 Napisano 28 Października 2012 Zgłoś Napisano 28 Października 2012 ludzie, dajcie już spokój z tymi zdjęciami! to jest tylko w celach identyfikacyjnych! nikt nie będzie sprawdzał, czy robiłeś fotkę dzień przed wizytą/aplikacją, czy 8 miesięcy wcześniej! chyba, że ktoś jest na tyle glupi, by dać zdjęcie sprzed kilku lat. ale to już inna historia.
Justi_87 Napisano 28 Października 2012 Zgłoś Napisano 28 Października 2012 Dla zainteresowanych - to cytat z innego forum: "They have selected an additional 10,000, that's confirmed by KCC. They also said that there could be further selections as well, and never lose your confirmation number, keep it upto 30th September 2013. Also, keep checking your status regularly. It is not necessary that annoucements are done." i jeszcze: "28th October 2012, 05:13 PM #253GallantMan90Registered User Join Date Oct 2012 Posts 1 hey, My sis did a check out today and she found tht she have been selected for further processing though she checked on early and oct many times , so i believe still there others selections" http://forums.immigration.com/showthread.php?550713-Selectees-on-22nd-October-report-here!/page9
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.