zmm Napisano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 dzięki ! Ale ten punkt to jest jakieś kuriozum... 8. w przypadku zawarcia związku małżeńskiego z obywatelem polskim: -- aktualny odpis aktu małżeństwa (wydany nie wcześniej niż trzy miesiące przed złożeniem wniosku), więc jak to można załatwić skoro Amerykanin może być w PL 3 miesiące ... ? Rozmaiwałem też jakiś czas temu z Konsulem (raczej z kimś z konsulatu) z NY, i ona mówiła, że nic nie wie o tych trzech miesiącach... Zresztą nie ma tego też na stronie urzędu dolnośloskiego. Więc jak to jest ? sa takie kraje w Unii,zobacz w Danii .Na Wyspie Jersey https://www.gov.je/l...ages/index.aspx co kraj to inne zasady pobyt czasowy http://bip.mazowieck...ws/page/?D;1141 http://cudzoziemiec....q=pobyt_czasowy to sa odpowiedzi do pytan Twoich z innego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 dopytaj sie o ta sprawe w urzedzie danym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Bottom line mial byc taki ze jak wyslesz kompletny pakiet, to idzie szybko (relatywnie). AMEN. dzieki jeszcze raz za pomoc. mam juz w reku EAD/AP, I-130 zatwierdzone i I-485 ze statusem "testing and interview" (wiem, nie podniecam sie, bo moze sobie na tym statusie siedziec i siedziec) ze tez mi nigdy do glowy wczesniej nie wpadlo poszperac po forumach zamiast slepo ufac urzedasowi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 No prob - powodzenia na interview - teraz powinno juz być zupełnie z gorki, szczególnie z Twoim stazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 No prob - powodzenia na interview - teraz powinno juz być zupełnie z gorki, szczególnie z Twoim stazem. dziex. mam juz termin interview. obawiam sie jednak, ze pryz dziesiecioletnim stazu malzenskim bedzie mi trudniej zebrac ewidecje w postaci zdjec itp, niz przy polrocznym;) a nie chce brac dzieci, bo straca dzien w szkole :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 a nie chce brac dzieci, bo straca dzien w szkole :D przypomniala mi sie sytuacja gdy bylem w 1994 roku po wize w Krakowie. Konsul zapytal mnie czym sie zajmuje (mialem wtedy kawalek firmy) I czy mam jakis samochod. Mialem wtedy kilka dostawczych w tym jednego satrego Zuka. Zapytal mnie czy mam ich dowody rejestracyjne a ja na to z oburzeniam: "jak to, te samochody pracuja!" Wize dal. Najlepsze bylo jego pytanie do pani, ktora wspomagala go w rozmowie po polsku: "what is czuk?" zapytal a Pani w odpowiedzi: "to taki van"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jannapa Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 ha, przygladam sie roznym relacjom z GC interviews i czasami rzeczywiscie zatyka inwencja oficera z zukiem mnie rozsmieszyles:) znajoma, ktore maz jest lekarzem z ghany i przechodzil przez AOS kilka lat temu, opowiadala mi troszke o ich interview i np. zadano im pytanie o to, po ktorej stronie lozka sypiaja, jak ma na imie nauczycielka dziecka ze szkoly i gdzie robia "rodzinne" zakupy pewnie moj maz poleglby na imionach nauczycieli dzieci, a zakupy przeciez robie ja, wiec tez nie mielibysmi specjalnie punktow dodatnich zobacze, jak pojdzie. zdam relacje. mam nadzieje, ze da sie bez wiekszych wpadek (przeraza mnie mozliwosc zadania pytania o kolor szczoteczki do zebow, bo autentycznie nie wiem! maz chodzi spac przede mna, wiec ja uzywam tej, ktora jeszcze nie byla uzyta wczesniej:/). no chyba dziesiecioletnim stazem sie obronimy;) trzymajcie kciuki:) swoja droga usiluje znalezc watek z kuriozalnymi pytaniami z interview, istnieje taki? bo nie moge sie doszukac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Na moim interview pani interesowala sie glownie kreacja mojej zony i innych pań. .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.