Keishia Napisano 22 Września 2012 Zgłoś Napisano 22 Września 2012 A na wize turystycznej by nie dało sie wyjechać , napewno są jakieś inne procedury ,a jeżeli kobieta by była w ciazy to napewno zmienia sprawe . Dajcie znać
Jackie Napisano 22 Września 2012 Zgłoś Napisano 22 Września 2012 A na wize turystycznej by nie dało sie wyjechać , napewno są jakieś inne procedury ,a jeżeli kobieta by była w ciazy to napewno zmienia sprawe . Dajcie znać Ale o co konkretnie pytasz? Ciąża NIC nie zmienia jesli chodzi o procedury, ani nie przyspiesza.
aldi79 Napisano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 A ja mam pytanie w imieniu siostry , czy osoba przebywajaca w Canadzie na wizie turystycznej , ktora zamierza wyjsc za maz za amerykanina musi wracac do Polski , zeby wziasc slub , czy jest jakas mozliwosc zawarcia zwiazku malzenskiego bez wracania do swojego kraju ojczystego i czy dokumenty na CR1 moga byc zlozone w Canadzie ...... Czy jest mozliwosc pobrania sie w polskiej ambasadzie , zeby nie trzeba bylo wyjezdac do Polski i tam oczekiwac na wize imigracyjna .....zawsze latwiej i prosciej bylaby zniesc te rozlake pomiedzy zakochanymi .......
sly6 Napisano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 Canadzie nic nie wiem co do Kanady to czy to jest slub w Kanadzie czy tez w Polsce zasady o Cr1 sa takie same a wiec I-130 wysyla sie do USA .... Mozna wziasc slub w Kanadzie ale nalezy spelnic wymagania danej Prowincji o dokumentach,czasie oczekiwania okres oczekiwania na Cr1 bedzie taki sam w Kanadzie jak i w Polsce a wiec kolo 1 roku czasu,moze byc dluzej jak papiery nie przejda
kzielu Napisano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 A ja mam pytanie w imieniu siostry , czy osoba przebywajaca w Canadzie na wizie turystycznej , ktora zamierza wyjsc za maz za amerykanina musi wracac do Polski , zeby wziasc slub , czy jest jakas mozliwosc zawarcia zwiazku malzenskiego bez wracania do swojego kraju ojczystego i czy dokumenty na CR1 moga byc zlozone w Canadzie ...... Czy jest mozliwosc pobrania sie w polskiej ambasadzie , zeby nie trzeba bylo wyjezdac do Polski i tam oczekiwac na wize imigracyjna .....zawsze latwiej i prosciej bylaby zniesc te rozlake pomiedzy zakochanymi ....... Pobrac sie i czekac mozesz gdziekolwiek. Proces konsularny (badania, interview) musisz odbyc w kraju w ktorym jestes legalnym rezydentem do czego pobyt na turystycznej w Kanadzie sie nie zalicza - poza tym Kanada (sprawdz) ma dosc dlugie terminy interview na CR-1/IR-1.
aldi79 Napisano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 bardzo dziekuje kzielu , aha czyli moga slub wziasc a Kanadzie bez problemu a tylko dokumenty beda skladac juz u siebie w kraju , to i tak wiele ulatwia , bo nie musza oboje teraz leciec do PL.
kzielu Napisano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2013 Dokladnie. Pierwsze dokumenty (I-130 + dokumentacja) moga wyslac skadkolwiek, musza tylko zaznaczyc gdzie mieszka beneficiary i w ktorej ambasadzie bedzie chcial odbyc interview.
aldi79 Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Powracam do pytania odnoscnie slubu z obywatelem USA a Polsce - sly6 , kzielu - Pomozcie ( albo ktokolwiek kto probowal wziasc slub z obyatelem us w pl ) ra Otoz siostra z narzeczonym postanowili pobrac sie w PL zamiast Kanady a tu schody I to ogromne , bo najpierw polska strona zarzadala dokumentow odnosnie" zdolnosci do czunnosci prawnych " czego ameryka nie wystawia - zalatwili document z ambasady tlumaczony w dwoch jezykach zeby go zwolnic z tego obowiazku I z obecnosci osobistej w sadzie polskim ......dokumenty zostaly zlozone 2 mies temu , I zero odpowiedzi z sadu - nikt nic nie wie , nikt nie spotkal sie z takim przypadkiem odeslali sprawe do ministerstwa bo nie wiedza czy moga wydac zgode na slub polki z obywatelem usa ........ czy ktos z Was spotkal sie z podobnym problemem I wie czy polsko -amerykanski slub jest mozliwy na terenie polski , czy jest tylko jedna opcja dla nich zeby skladac dokumenty na K1 ? , bo w Polsce takiego slubu wziasc nie moga .......? z gory dziekuje za kazda rade
kzielu Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Moim zdaniem to moga, ale co konkretnie nalezy spelnic zeby go wziac to nie mam najmniejszego pojecia niestety.
sly6 Napisano 22 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2013 Moga wziasc takie slub moga tez na terenie Unii wziasc taki slub co tak samo bedzie wazny podobno na wyspie Jersey sa lagodne przepisy,.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.