Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv-2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Violonczela
Napisano

wiesz..,myślę ze z naszymi rodakami nie jest aż tak źle... Raczej, chodziło mi o to, że dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt, iż pojawia się dość spora ilość informacji nt życia w usa; jak źle mają Ci, ktorzy wyjechali na "raju", czyli PL.. Mam złe skojarzenia, jakaś propaganda, czy jak..? A co do ludzi..hmm, jestem bardziej optymistycznie nastawiona..stara zasada - licz na siebie..,pozdrawiam

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam wszystkich. Zamierzam wypełnić formularz ale nie jeste pewien jak mam wpisać nazwisko żony tzn czy odmienć na formę "żeńską" czy zostawić w formie "męskiej" tak jak w USA sie praktykuje.

Napisano

wiesz..,myślę ze z naszymi rodakami nie jest aż tak źle... Raczej, chodziło mi o to, że dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt, iż pojawia się dość spora ilość informacji nt życia w usa; jak źle mają Ci, ktorzy wyjechali na "raju", czyli PL.. Mam złe skojarzenia, jakaś propaganda, czy jak..? A co do ludzi..hmm, jestem bardziej optymistycznie nastawiona..stara zasada - licz na siebie..,pozdrawiam

Słuchaj to nie jest nic nowego...

W komunie mowili kto wiecej produkuje traktorów USa czy Polska? Poslak to gdzie chcecie zyc tutaj czy tam??? tutaj tłum krzyczał i tak było....

i teraz jest podobnie....czyms trzeba ten tepy lud tutaj karmic i mu wmawiac to i owo...Ja od 10 lat czytam na onetach wp i innych wynalazkach ze w niemczech to jest zapaśc taka ze hoho ze w USA to rzebrza na ullicach że brytyjczycy głodem przymierają itd...

To jest normalne że taka propaganda istniała i bedzie istnieć....

Z drugiej strony tak jest że polonia w USa jest biedna kiedys jak pierwszy raz leciałem do USA lotem to myslałem ze to sa jaja jakies ze ukryta kamera bo ludzie w samolocie wyglądali jak w autobusie 708 co do truskawia jeździł pod warszawę....

Wielu ludzi ma rodziny w USA które jakoś nie chcą utrzymywac kontaktu z rodzinami w Polsce a w wiekszości dlatego że cięzko pracuja, niewiele sie dorobili i np wykonuja tam proste prace od 20 lat mieszkają w fatalnych dzielnicach itd....taka niestety jest prawda o większości poloni i niektórzy którzy zyją tu na niezłym poziomie chca czytać właśnie takie niusy ze tu dobrze tam źle....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...