Gość Violonczela Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 wiesz..,myślę ze z naszymi rodakami nie jest aż tak źle... Raczej, chodziło mi o to, że dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt, iż pojawia się dość spora ilość informacji nt życia w usa; jak źle mają Ci, ktorzy wyjechali na "raju", czyli PL.. Mam złe skojarzenia, jakaś propaganda, czy jak..? A co do ludzi..hmm, jestem bardziej optymistycznie nastawiona..stara zasada - licz na siebie..,pozdrawiam
lordman Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 Witam wszystkich. Zamierzam wypełnić formularz ale nie jeste pewien jak mam wpisać nazwisko żony tzn czy odmienć na formę "żeńską" czy zostawić w formie "męskiej" tak jak w USA sie praktykuje.
kzielu Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 Zajrzyj jej do paszportu / dowodu osobistego i sprawdź jak masz jakieś wątpliwości...
mikun Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 wiesz..,myślę ze z naszymi rodakami nie jest aż tak źle... Raczej, chodziło mi o to, że dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt, iż pojawia się dość spora ilość informacji nt życia w usa; jak źle mają Ci, ktorzy wyjechali na "raju", czyli PL.. Mam złe skojarzenia, jakaś propaganda, czy jak..? A co do ludzi..hmm, jestem bardziej optymistycznie nastawiona..stara zasada - licz na siebie..,pozdrawiam Słuchaj to nie jest nic nowego... W komunie mowili kto wiecej produkuje traktorów USa czy Polska? Poslak to gdzie chcecie zyc tutaj czy tam??? tutaj tłum krzyczał i tak było.... i teraz jest podobnie....czyms trzeba ten tepy lud tutaj karmic i mu wmawiac to i owo...Ja od 10 lat czytam na onetach wp i innych wynalazkach ze w niemczech to jest zapaśc taka ze hoho ze w USA to rzebrza na ullicach że brytyjczycy głodem przymierają itd... To jest normalne że taka propaganda istniała i bedzie istnieć.... Z drugiej strony tak jest że polonia w USa jest biedna kiedys jak pierwszy raz leciałem do USA lotem to myslałem ze to sa jaja jakies ze ukryta kamera bo ludzie w samolocie wyglądali jak w autobusie 708 co do truskawia jeździł pod warszawę.... Wielu ludzi ma rodziny w USA które jakoś nie chcą utrzymywac kontaktu z rodzinami w Polsce a w wiekszości dlatego że cięzko pracuja, niewiele sie dorobili i np wykonuja tam proste prace od 20 lat mieszkają w fatalnych dzielnicach itd....taka niestety jest prawda o większości poloni i niektórzy którzy zyją tu na niezłym poziomie chca czytać właśnie takie niusy ze tu dobrze tam źle....
sly6 Napisano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2012 nie trzeba sie zwracac do diabla czy tez do Polonii ale do czlowieka kazdy ,nawet ten zajety cos tam pomoze
pyśka Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 Sly, roznica pomiedzy diablem a Polakiem zagranica bywa na prawde niewielka, niestety...
sly6 Napisano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2012 tak samo jak z innymi narodowosciami i obywatelami mozna tak trafic ze niby nie Polak,Polonia a cos ..
pyśka Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 Chociaz wydaje sie, ze inne narodowosci bardziej niz my trzymaja sie razem i pomagaja sobie np. Azjaci.
sly6 Napisano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2012 miedzy soba moze i tak jest ale innym? tak samo pomagaja ?
pyśka Napisano 21 Października 2012 Zgłoś Napisano 21 Października 2012 No Polacy to ani sobie ani innym, dlatego wszystkim zwyciezcom tej i przyszlorocznej loterii zycze, zeby Polak Was nie zaszkodzil i nie 'pomogl'.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.