stuff1000 Napisano 21 Marca 2013 Zgłoś Napisano 21 Marca 2013 Mam pytanie czy oprócz tych 330 dolarów do zapłaty w ambasadzie, to muszę jeszcze wpłacić 165 dolarów za wydanie zielonej karty zanim polecę do stanów ??
sly6 Napisano 21 Marca 2013 Zgłoś Napisano 21 Marca 2013 stuff wiele razy bylo to opisywane na forum w dziale dv 2013,pytania i odpowiedzi mozesz to oplacic nim polecisz przez kogos w USA lub tez bedac juz na miejscu
SuperTraveller Napisano 21 Marca 2013 Zgłoś Napisano 21 Marca 2013 Mam pytanie czy oprócz tych 330 dolarów do zapłaty w ambasadzie, to muszę jeszcze wpłacić 165 dolarów za wydanie zielonej karty zanim polecę do stanów ?? Możesz wpłacić te $160 po przylocie do USA, pamiętaj tylko, że nie dostaniesz GC, dopóki nie wpłacisz tej kwoty.
stuff1000 Napisano 21 Marca 2013 Zgłoś Napisano 21 Marca 2013 Dzięki za odpowiedz To zapłacę to już po przylocie do USA w jakimś tamtejszym banku... A jeszcze mam pytanie co do zaświadczenia o niekaralności jak wyśle podanie do nich to oni mi prześlą to zaświadczenie, ale gdzie mam za nie zapłacić ??
Wolf Napisano 26 Marca 2013 Zgłoś Napisano 26 Marca 2013 Zaświadczenie o niekaralności odbierasz w punkcie informacyjnym KRK w sądzie - wydają od reki, znaczek opłaty skarbowej to 50 zł.
minimka Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 Hej. Mam takie pytanie. Wraz z mężem mamy wyznaczone spotkanie z konsulem w sprawie GC ( loteria wizowa DV2013), przed wysłaniem dokumentów bylismy już małżeństwem, chodzi o to że pomiędzy wylosowaniem,odesłaniem dokumentów a wyznaczonym interview byliśmy z mężem w USA na wycieczce (wizie turystycznej) i tam wzieliśmy drugi ślub ( w Las Vegas).Moje pytania są takie : czy mam pokazać certyfikat tego ślubu na spotkaniu? czy przed musze wypełnić jeszcze jakiś formularz dot. drugiego ślubu? czy nie będzie to jakiś dodatkowy problem, że mielismy dwa śluby? czy jeśli mam pokazać certyfikat to dla konsula bezpośrednio czy razem z tymi dokumentami wszystkimi które podobno się daje do sprawdzenia przed samą rozmową? zastanawiam sie nad ta sytuacja czy to nie jest dodatkowy problem, tego drugiego ślubu( w Las Vegas) nie rejestrowaliśmy w Polsce. Dodam że ślub w Las Vegas wzieliśmy bo tak zawsze sobie planowalismy zew USA tez chcemy sie pobrac, bo nie ukrywam ze uwielbiamy ten kraj Proszę o odpowiedz i z góry dziękuję!
mi0706 Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 ale o co chodzi z tym drugim ślubem? Masz na myśli ponowne małżeństwo, czy we dwoje ze sobą pobraliście się po raz drugi?
minimka Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 ale o co chodzi z tym drugim ślubem? Masz na myśli ponowne małżeństwo, czy we dwoje ze sobą pobraliście się po raz drugi? we dwoje po raz drugi pobraliśmy się, oczywiście
sly6 Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 to przedstawiasz akt slubu ten z Polski i tyle
minimka Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 to przedstawiasz akt slubu ten z Polski i tyle Dzięki Sly6, chciałam się upewnić czy jezeli nie pokaże tego certyfikatu ze ślubu w Las Vegas, a oni być może bedą coś sprawdzać i zobaczą że takowy był, a my o tym nie wspomnieliśmy ani nie pokazalismy certyfikatu, to żeby nie wyszło ze to jakies zatajenie albo kłamstwo...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.