Skocz do zawartości

Dv-2014 - Faq - Przeczytaj Zanim Zadasz Pytanie

Joanna30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kroki to ja wiem chodziło mi o czas. Wiem ze 1 maja sa wyniki i ze wizy są wydawane w roku podatkowym 2014 (od 01.10.2013 do 30.09.2014) Ale mi chodzi o czas do kiedy mam wysłać papiery (po sprawdzeniu 1 maja że mnie wylosowali), ile daja czasu od 1 maja na zebranie dokumentów i wysłanie ich?

Czy ja jak sie dowiem ze mnie wylosowali mam natychmiast sie sprężać z papierami czy moge w puźniejszym czasie sie za to zabrac tzn: czerwiec, lipiec ???

• Odpowiedzi 213
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Kroki to ja wiem chodziło mi o czas. Wiem ze 1 maja sa wyniki i ze wizy są wydawane w roku podatkowym 2014 (od 01.10.2013 do 30.09.2014) Ale mi chodzi o czas do kiedy mam wysłać papiery (po sprawdzeniu 1 maja że mnie wylosowali), ile daja czasu od 1 maja na zebranie dokumentów i wysłanie ich?

Czy ja jak sie dowiem ze mnie wylosowali mam natychmiast sie sprężać z papierami czy moge w puźniejszym czasie sie za to zabrac tzn: czerwiec, lipiec ???

Nie masz ściśle określonego czasu. Jak również żadnych dokumentów w tym momencie nie gromadzisz. Wypełniasz tylko formularze: DS-230! Zalece się zrobić to jak najszybciej.

Napisano

Po wylosowaniu wypełniam tylko ten jeden formularz DS-230 (4 strony)?

Są jakieś wersje po polsku formularza-y lub polskie instrukcje wypełniania angielskiego formularza - nie zbyt dobrze znam angielski.

Napisano

Po wylosowaniu wypełniam tylko ten jeden formularz DS-230 (4 strony)?

Są jakieś wersje po polsku formularza-y lub polskie instrukcje wypełniania angielskiego formularza - nie zbyt dobrze znam angielski.

polskich wersji nie widziałem, ale jak powiedziała OLUDOMI poproś kogoś kto zna, te formularze nie są skomplikowane.

Napisano

jak wylosujesz :) to naprawdę wszystko piszę w instrukcji jaki formularz wypełnić :) nawet jak ktoś bardzo lekko zna angielski może się domyśleć o co chodzi z formularzami z formularzami po angielsku pisze tak:

All applicants must complete the following forms, which can be downloaded by clicking the form number:

• Supplemental Registration for the Diversity Immigrant Visa Program, Form DSP-122: Only the principal applicant needs to complete Form DSP-122.
  • Application for Immigrant Visa and Alien Registration, Form DS-230, Part I and II: The principal applicant and all family members applying for a diversity visa must submit both Part I and II.
    Note: Each Form DS-230 Part II, Sworn Statement should be submitted unsigned.
  • Two (2) photographs of yourself and of each family member applying for a diversity immigrant visa. Ensure that the photos comply with the General Photo Requirements.

fajnie, że jak coś to weźmiecie cywilny też tak zrobiłam :) i papierki odesłałam 18 czerwca z formularzami :) życzę wygranej :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...