Isabie Napisano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2018 3 minuty temu, DanaO89 napisał: Nie liczyłabym na cud niestety. Liczyłam na NOA1 w czerwcu i się przeliczyłam. Możesz podróżować. Ja w międzyczasie byłam na turystycznej. Jakoś to trzeba przetrzymać...Dziękuję za info odnośnie podróży na B2!
DanaO89 Napisano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2018 5 minutes ago, Isabie said: Jakoś to trzeba przetrzymać...Dziękuję za info odnośnie podróży na B2! Służę pomocą. Niedług powinnam dostać NOA2. Będę próbowała coś przyspieszyć z badanami lekarskimi, jak mi się uda, to dam znać!
Isabie Napisano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2018 10 minut temu, DanaO89 napisał: Służę pomocą. Niedług powinnam dostać NOA2. Będę próbowała coś przyspieszyć z badanami lekarskimi, jak mi się uda, to dam znać! Super! Powodzenia!!
Gość Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 45 minut temu, DanaO89 napisał: Gratulacje.
Martacz Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 Cześć Dziewczyny! Dobrze wiedzieć, że na świecie są osoby, które brną przez to samo. Dana089 - gratulacje! Cieszę się prawie tak bardzo jak gdyby to mój wniosek został zaakceptowany! Nasz submittion date to 24 kwietnia. Z tego co widzę, w grę wchodzi najwcześniej końcówka listopada, albo początek grudnia. Tak dla upewnienia - czy NOA1 to potwierdzenie, że wniosek l-129F został przyjęty, a NOA2 to list "We approved your case"? Orientujecie się jak długo się czeka od momentu otrzymania listu z info, że zatwierdzili wniosek, do spotkania w ambasadzie? I ostatnie pytanie: widzieliśmy się z narzeczonym tydzień temu (odwiedził mnie w Polsce) i już tęsknimy. Skoro na samo potwierdzenie o akceptacji wniosku poczekam jeszcze przynajmniej 3 msc, to kiedy optymistycznie będę miała gotową wizę, żeby wyjechać do Stanów? Chyba w międzyczasie będę musiała polecieć, bo nie wytrzymam.. Z góry dzięki za informacje! Marta
Gość Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 2 minuty temu, Martacz napisał: Cześć Dziewczyny! Dobrze wiedzieć, że na świecie są osoby, które brną przez to samo. Dana089 - gratulacje! Cieszę się prawie tak bardzo jak gdyby to mój wniosek został zaakceptowany! Nasz submittion date to 24 kwietnia. Z tego co widzę, w grę wchodzi najwcześniej końcówka listopada, albo początek grudnia. Tak dla upewnienia - czy NOA1 to potwierdzenie, że wniosek l-129F został przyjęty, a NOA2 to list "We approved your case"? Tak. 2 minuty temu, Martacz napisał: Orientujecie się jak długo się czeka od momentu otrzymania listu z info, że zatwierdzili wniosek, do spotkania w ambasadzie? 1 - 2 miesiace? Moze 3. 2 minuty temu, Martacz napisał: Skoro na samo potwierdzenie o akceptacji wniosku poczekam jeszcze przynajmniej 3 msc, to kiedy optymistycznie będę miała gotową wizę, żeby wyjechać do Stanów? Chyba w międzyczasie będę musiała polecieć, bo nie wytrzymam.. Z góry dzięki za informacje! Marta Caly process moze potrwac od 7 do 10 miesiecy. Jest tez wiele osob, ktore czeka dluzej, wiec raczej ciezko jest to okreslic. Jesli masz wize turystyczna to jasne, zawsze mozesz leciec w odwiedziny. :p
aniala Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 4 godziny temu, DanaO89 napisał: Gratulacje:) My mamy akcept z tą samą datą! Tylko nasze noa1 to 12/02. Czekaliśmy więc 6 miesięcy z małym hakiem. Powodzenia dla czekających! Kiedy chciałabyś wyjechać?
DanaO89 Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 3 hours ago, aniala said: Gratulacje:) My mamy akcept z tą samą datą! Tylko nasze noa1 to 12/02. Czekaliśmy więc 6 miesięcy z małym hakiem. Powodzenia dla czekających! Kiedy chciałabyś wyjechać? Dziękuję! Ewidentnie trafiłam na osobę, która wolno analizowała sprawy. Widząc osoby z lutego, z akcetacjami, zaczęłam się bardzo denerwować. Jak wszystko pójdzie tak, jak zakładam, to koniec października/początek listopada. Mam nadzieję, że sprawa trafi do NVC za jakieś 3 tygodnie i szybciej załatwię badanie lekarskie, żebym potem tylko umówiła spotkanie w ambasadzie. Jedyne co trzeba załatwić przed spotkaniem, to tak naprawdę I-134, odpis aktu urodzenia i zaświadczenie o niekaralności, więc jak badanie załatwię, zanim sprawa trafi do ambasady, to trochę przyspieszę sprawę.
DanaO89 Napisano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2018 4 hours ago, Martacz said: Orientujecie się jak długo się czeka od momentu otrzymania listu z info, że zatwierdzili wniosek, do spotkania w ambasadzie? I ostatnie pytanie: widzieliśmy się z narzeczonym tydzień temu (odwiedził mnie w Polsce) i już tęsknimy. Skoro na samo potwierdzenie o akceptacji wniosku poczekam jeszcze przynajmniej 3 msc, to kiedy optymistycznie będę miała gotową wizę, żeby wyjechać do Stanów? Chyba w międzyczasie będę musiała polecieć, bo nie wytrzymam.. Ostatni raz widziałam nażeczonego na początku kwietnia, ale zdecydowaliśmy się poczekać, bo rozstania były gorsze za każdym razem. Zobaczymy się za 2 miesiące pewnie, a czas pędzi jak szalony na szczęście
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.