Skocz do zawartości

Nikt Ostatnio Nie Pisze Ile Czasu Trwaly Ich Procedury K1

freja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja powoli umawiam sie do lekarza na poczatek wrzesnia, potem reszta w pazdzierniku. Moj narzeczony planowal wczesniej do mnei przyjechac w pazdzierniku , to akurat zabiore go na rozmowe do ambasady. Wyjazd planuje w polowie lutego 2017, wiec jeszcze troche czasu mi zostalo .

Lece do Waszyngtonu, wiec o tyl e mam dobrze, ze przesiade sie tutaj w Europie . Niestety Lotnisko Dulles nie nalezy do "szybkich" jest strasznie zatloczone - ostatnio w czerwcu stalam w kolejce do oficera 3h a potem jeszcze moja rozmowa trwala ponad 20 min.

A mam pytanie - czy osoby " zkopertami" sa w jkais sposob wyhaczane przez obsluge lotniska I korzystaja z innej kolejki? czy najpierw trzeba odstac swoje ze wszystkim , a potem jeszcze jest sie kierowanym w inne miejsce?

Tez mialam nadzieje, ze koperta troche to wszystko przyspieszy! Ale stalam w normalnej kolejce z reszta turystow!

Ja powoli umawiam sie do lekarza na poczatek wrzesnia, potem reszta w pazdzierniku. Moj narzeczony planowal wczesniej do mnei przyjechac w pazdzierniku , to akurat zabiore go na rozmowe do ambasady. Wyjazd planuje w polowie lutego 2017, wiec jeszcze troche czasu mi zostalo .

Lece do Waszyngtonu, wiec o tyl e mam dobrze, ze przesiade sie tutaj w Europie . Niestety Lotnisko Dulles nie nalezy do "szybkich" jest strasznie zatloczone - ostatnio w czerwcu stalam w kolejce do oficera 3h a potem jeszcze moja rozmowa trwala ponad 20 min.

A mam pytanie - czy osoby " zkopertami" sa w jkais sposob wyhaczane przez obsluge lotniska I korzystaja z innej kolejki? czy najpierw trzeba odstac swoje ze wszystkim , a potem jeszcze jest sie kierowanym w inne miejsce?

Tez mialam nadzieje, ze koperta troche to wszystko przyspieszy! Ale stalam w normalnej kolejce z reszta turystow!

Napisano

Ja pierwszy raz kiedy leciałam na wizie B to w Altancie miałam 5 godzin między lotami, tak na wszelki wypadek. Ale poszło tam bardzo szybko i myślałam ,żę moje dzieciaki z nudów rozwalą całe lotnisko. Teraz będę leciała przez Chicago to zobaczymy jak to będzie.

Napisano

Korona z glowy chyba nie spada jak sie postoi w kolejce troche dluzej. Troche luzu dziewczyny. ;)

Napisano

Zawsze wylatuje z ATL do PL, przez Frankfurt nigdy nie mialam problemow, natomiast znajomi, aby przyoszczedzic lecieli chyba ze dwa razy z Chicago i za kazdym razem mieli problemy. Nie polecam latac tez przez Kanade raz lecialam i to byl ostatni raz, pomimo duzego zapasu pomiedzy lotami ledwo zdazylam, a i odprawa imigracyjna jest w Kanadzie.

Napisano

Spoko ja tam mogę stać byleby mi następny samolot nie odleciał. No i jak dość długo stanie to i dzieci będą mi marudzić, zwłaszcza mój 10-latek ze sporym zasobem energii i duszą odkrywcy.

Napisano

To chyba nie chodzi o czas a o stres. Ludzie najczesciej sie stresują ta cała procedura, poniewaz nikt tego nie przechodzi kazdego dnia i stanie w kolejce przez długi czas wcale temu stresowi nie pomaga. Po prostu trzeba swoje wycierpieć. Powodzonka wszystkim! Bedzie dobrze!

Napisano

Korona z glowy chyba nie spada jak sie postoi w kolejce troche dluzej. Troche luzu dziewczyny. ;)

Oczywiscie, ze nie :) mi tez nie spadla! Bylam zmeczona, denerwowalam sie, to tyle!

Prawde mowiac marzylam o tym, ze moze jest jednak dodatkowa kolejka!

troche to jednak inne doswiadczenie niz B2, choc i tu kazdy ma inne!

Napisano

Zapisałam sie dzisiaj na badania lekarskie na 9go wrzesnia . Interview chciałabym miec w pierwszym tygodniu października (w sunie nie wiem czy jest duża dowolność w ustalaniu dat). I teraz zastanawiam sie czy badania mogą byc robione miesiac przed rozmowa? Czy to nie za długa przerwa? Wyjazd planuje w lutym, wiec badania lekarskie nadal byłyby ważne. A tak to nadal czekam na list z ambasady :)

Napisano

Czytałam tu, że badania ważne 6 m-cy.Ale do AOS będziesz musiała mieć nowe bo te już stracą ważność. Tu pisali o tym. Na stronie ambasady jest napisane ile czasu masz na załatwienie wszystkiego do umówienia spotkania. Miesiąc różnicy przy badaniach jest ok. Jeśli masz nr WRW to nie musisz czekać na list z ambasady.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...