sly6 Napisano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2013 http://www.pasazer.com/in-13632-lot,powrot,boeinga,787,od,5,czerwca.php
ASKA4 Napisano 6 Maja 2013 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Polski-Dreamliner-potrzebuje-nowego-silnika,wid,15547489,wiadomosc.html?ticaid=1108a3&_ticrsn=3 ...na szczescie to nie LOT bedzie ponosil koszt nowego silnika...
ilya_ Napisano 6 Maja 2013 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 dobrze, ze tej usterki nie wykrył 1 z pasażerów.
ASKA4 Napisano 7 Maja 2013 Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 dobrze, ze tej usterki nie wykrył 1 z pasażerów. ...patrzac sie przez samolotowe okienko...
ilya_ Napisano 7 Maja 2013 Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 mam wraznie ze nad LOT ma wyjątkowego pecha ostatnio tj 2012 i 2013.
Dragony Napisano 7 Maja 2013 Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 a ja mam wrażenie że jesteście święcie przekonani że inne linie lotnicze nie mają usterek, nie mają opóźnień i tylko ten biedny LOT jest w czarnej d... Otóż nie do końca - wszystkie linie lotnicze maja samoloty z usterkami mniejszymi lub większymi ale żaden porąbany pismak nie robi z tego sensacji bo i po co. Psują się taksówki, pociągi, autokary i samoloty - psują się bo to są maszyny... Nie raz, pracując w amerykańskich liniach, miałam odwołany czy opóźniony lot z powodu usterki. Podobnie w LOT - to akurat chyba dobrze, że linia nie zamyka oczu na usterki i nie każe latać mimo wszystko (kiedyś, daaawno temu, tak było ) Dreamliner cierpi na "choroby wieku dziecięcego" - jest to nowy samolot w zupełnie nowej technologii - to że LOT wszedł w Dreamlinery zamiast np poczekać tez nie jest dziwne - linia musi rozwijać flotę a w LOT dawno nie było nowych samolotów dalekiego zasięgu. Jak dla mnie wymiana silnika to żaden news - to jakby samochód stał cały rok albo kilka i wszyscy by się dziwili że nie odpalił. Samolot jest na gwarancji więc nie rozumiem całego poruszenia. A co do tego że wyciek paliwa na 767 został zauważony przez pax - chyba normalne że jeśli coś się dzieje po obchodzie samolotu to piloci, siedząc z przodu, raczej mają małe szanse to zauważyć. Personel pokładowy tez nie ma koło swoich stanowisk pięknych okien z widokiem. BTW - przypuszczalnie ten "wyciek paliwa" to było po prostu przelanie paliwa - no ale artykuł jest? Ano jest
sly6 Napisano 7 Maja 2013 Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 Dragony oczywiscie ze inne linie lotnicze maja problemy ale sie utarlo ze co po polskie to be ze nie udalo sie,nie uda..a przeciez moze pomyslec troche po amerykansku,napisac ze cos zle jest ale mam nadzieje i wierze ze bedzie ok i tak tez bedzie
sly6 Napisano 29 Maja 2013 Zgłoś Napisano 29 Maja 2013 od 1 czerwca http://dziennikzwiazkowy.com/ameryka/dreamlinery-lot-u-wznowia-loty-juz-1-czerwca/
pinapple Napisano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2013 więcej szumu wokół tego typu samolotów niż to warte :/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.